Σάββατο , 28 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Δήμος Λοκρών: Ασημένιο Βραβείο στα Cloud Computing Awards 2022

Νέα διάκριση για τον Δήμο Λοκρών! 

Ο Δήμος Λοκρών συμμετείχε στα βραβεία Cloud Computing Awards 2022, τα οποία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 στον πολυχώρο House124, σε μια ζωντανή και γεμάτη αισιοδοξία Τελετή Απονομής.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό απόλυτα ασφαλείς συνθήκες, προσαρμοσμένες πλήρως στα υγειονομικά μέτρα των ημερών.

Οι υπηρεσίες και οι υποδομές Cloud ήταν στο επίκεντρο του ψηφιακού μετασχηματισμού ακόμα και προ της πανδημίας, η οποία επιτάχυνε καθοριστικά την αποδοχή τους. Σήμερα πλέον έχουν ωριμάσει αρκετά ώστε είναι βέβαιο ότι το Cloud αποτελεί τον νέο τόπο συνάντησης όσων ασχολούνται με την ψηφιακή τεχνολογία.

O Δήμος Λοκρών σε συνεργασία με την εταιρεία Tictac Cyber Security κατέκτησαν το Ασημένιο βραβείο στην κατηγορία 1.1.10 Storage / Backup / Recovery με την πρακτική «Προστασία κρίσιμων αρχείων των υποδομών του Δήμου Λοκρών στο Cloud».

Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Ζεκεντές συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Λοκρών κ. Χρήστο Καλλή.

Δήλωσε για αυτήν την διάκριση ο Δήμαρχος κ. Θανάσης Ζεκεντές:

“Ο Δήμος Λοκρών στην προσπάθεια του να προστατεύσει τα συστήματα του από φυσικές καταστροφές, κυβερνοεπιθέσεις και αστοχία Hardware στους σκληρούς δίσκους και τα αποθηκευτικά μέσα στα κρίσιμα συστήματα αποφάσισε να χρησιμοποιήσει υπηρεσίες File Based Cloud Backup, ούτως ώστε να μπορεί να προστατευτεί από τις πιο γνωστές αιτίες απώλειας αρχείων. Παρατηρώντας τις κυβερνοεπιθέσεις οι οποίες έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα σε δημόσιους οργανισμούς έκανε μια έρευνα και επέλεξε μια ιδιαίτερα οικονομική και αποτελεσματική λύση File Based cloud Backup ώστε να διασφαλίσει την διαθεσιμότητα των κρίσιμων δεδομένων. H λύση που επιλέχθηκε διασφαλίζει ότι θα υπάρχουν δεδομένα (backup) των σημαντικών αρχείων για τη λειτουργία του Δήμου σε περιπτώσεις κυβερνοεπίθεσης για να μην επηρεαστεί η διαθεσιμότητα των αρχείων του Δήμου Λοκρών.

Ως Δήμος Λοκρών ευχαριστούμε την εταιρεία Tictac Cyber Security και προσωπικά τον κ. Παναγιώτη Πιέρρο για την υλοποίηση της πρακτικής και τη συνέχιση της συνεργασίας μας, την κριτική επιτροπή για την επιλογή της πρότασης μας και την εταιρεία Boussias για την άψογη διοργάνωση.”

Δείτε εδώ ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Τα πουλιά γκαραβέλια, που ταξιδεύουν “χορευοντας” κατά σμήνη πάνω από την λίμνη Κάρλα (φώτο)

Πολλά πουλιά βρίσκουν καταφύγιο το χειμώνα στην λίμνη Κάρλα. Ανάμεσά τους θα μαυροπούλια ή γκαραβέλια, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *