Ακολουθήστε μας στο facebook

Δήμος Μακρακώμης: Ανακοίνωση σχετικά με τον καθαρισμό οικοπέδων – Τι προβλέπεται

Ο Δήμος Μακρακώμης ενημερώνει για τον καθαρισμό  των οικοπέδων  – Τι προβλέπεται, ποια είναι τα πρόστιμα

Ανακοίνωση σχετικά με τον καθαρισμό οικοπέδων

Εν όψει της αντιπυρικής περιόδου από 1η Μαΐου έως 31η Οκτωβρίου και σύμφωνα με την αριθ. 1885/ Φ.700.20/7-4-2023 Απόφαση του Υφ/ργου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, το υπ αριθ 20/2023 Π.Δ και το ΦΕΚ 2549/Α/19-4-2023, πρέπει οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός των πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100μ από τα όρια τους, να προβούν στην αποψίλωση αυτών από ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών και αντικειμένων, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής τους.

Βάσει του Ν. 3852/2010 άρθρο 94 παρ. 26 σε περίπτωση μη συμμόρφωσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους πενήντα 50 (λεπτών), ανά τετραγωνικό μέτρο, και ελάχιστο ποσό τα 200,00€ το οποίο βεβαιώνεται σε βάρος των ιδιοκτητών, νομέων και επικαρπωτών και επιπλέον υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα

Σύμφωνα με τα παραπάνω οι ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους για να μην υποστούν τις ανωτέρω κυρώσεις.

Σε περίπτωση αδυναμίας τους, πρέπει να ειδοποιήσουν τον Δήμο για τον καθαρισμό των οικοπέδων, καταβάλλοντας το κόστος που θα προκύψει.

Ο Δήμος Μακρακώμης προσβλέπει στην συνεργασία των δημοτών του και τονίζει ότι κάθε ολιγωρία είναι σε βάρος του περιβάλλοντος και της περιουσίας των πολιτών.

 

 

*Φωτογραφία αρχείου

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Εκτέλεση εργασιών στην οδό Αθηνών

Η ενημέρωση από την διεύθυνση Τεχνικών Έργων του  Δήμου Λαμιέων   “Σας ενημερώνουμε ότι στα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *