Πέμπτη , 30 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Δήμος Μακρακώμης: Τοπικός Σύμβουλος Σπερχειάδας στο Δ. Σ. για τις αστοχίες του απαράδεκτου λογότυπου του Δήμου

Άφωνοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ή «μούγκα στη στρούγκα» 

Μία ακόμη παρέμβαση έκανε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μακρακώμης στις 8/2/2023 ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Καραντζούνης.

Ο Τοπικός Σύμβουλος αναφέρθηκε στο λογότυπο του Δήμου Μακρακώμης το οποίο τόνισε με συγκεκριμένα στοιχεία γιατί δεν αντιπροσωπεύει τον Δήμο.

 

Πιο αναλυτικά υπογράμμισε ότι με βάση όσα δήλωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Θεόπουλος για την επιλογή του λογοτύπου και τα στοιχεία που περιέχει, δεν υπάρχει η σχετική πιστή σύνδεση.

Ο κ. Θεόπουλος έκανε λόγο για τα βασικά στοιχεία του λογοτύπου το οποίο περιέχει: το ηρωικό πρόσωπο του Αχιλλέα, την περικεφαλαία του, τον Σπερχειό ποταμό τα οποία είναι αλληλένδετα μεταξύ τους!

Δείτε το βίντεο στον χρόνο 0,45 την εισήγηση του κ. Θεόπουλου

Η περικεφαλαία δεν είναι αυτή στην οποία αναπαρίσταται ο ήρωας στα αρχαία ευρήματα! Αν παρατηρήσει κανείς τα μνημεία της Φθιώτιδας (σε Άγιο Γεώργιο Τυμφρηστού και Λαμία) η περικεφαλαία του είναι τελείως διαφορετική από το λογότυπο ενώ στα δύο μνημεία ταιριάζει μεταξύ τους  σχεδόν απόλυτα, που είναι και από διαφορετικούς καλλιτέχνες!

(αριστερά ο Αχιλλέας στο μνημείο στον Άγιο Γεώργιο και δεξιά ο Αχιλλέας στη Λαμία)

Όπως επίσης και στα διάφορα αρχαιολογικά ευρήματα, πουθενά δεν είναι ο Αχιλλέας με περικεφαλαία με προστατευτικό στο πρόσωπο.

Έτσι λανθασμένα δείχνεται και η περικεφαλαία σε πολύ γνωστή ταινία του Hollywood (Τροία) και είχε προκληθεί ντόρος για αυτή την επιλογή.

Το στοιχείο δε για τον Σπερχειό, δεν συσχετίζεται γραφικά η ορμή του ποταμού και όλα όσα προκύπτουν από το όνομα « Σπέρχω».

Οπότε είναι τελείως άκυρη η κάθε συσχέτιση με τα όσα δηλώθηκαν από την σχετική Επιτροπή και από τον κ. Θεόπουλο.

Συμπερασματικά ο Τοπικός Σύμβουλος, παρουσιάζοντας αυτές τις εμφανείς «αστοχίες» στο λογότυπο καθώς αφορά τον Δήμο, ζήτησε να αποσυρθεί … Να μην δοθούν πολλές χιλιάδες ευρώ για κατασκευή πινακίδων κλπ με αυτό το λογότυπο και μετά ενδεχομένως η επόμενη Δημοτική Αρχή να προβεί σε εκ νέου σχετική προμήθεια με άλλο λογότυπο και να δώσει και άλλα τόσα χρήματα.

Το λογότυπο του Δήμου θα πρέπει να περικλείει πιστά όλα τα στοιχεία που επιθυμείται να υπάρχουν στην σύνθεση του σύμφωνα με τα λεγόμενα του εισηγητή. Διαφορετικά είναι σαν εμείς οι ίδιοι να μην γνωρίζουμε την ίδια την ιστορία μας και τον Δήμο και να την αναδεικνύουμε με πολύ λάθος τρόπο…
Καταλάβατε λοιπόν γιατί για μία ακόμη φορά χαρακτηρίζουμε άχρηστους Δημοτική Αρχή και αρμοδίους διότι κάθε φορά επιδεικνύεται την ανικανότητα σας, την ανεπάρκεια σας για τα ζητήματα του Δήμου που δεν είναι λίγα …

Κάντε κάτι σωστό, αποσύρετε αυτό το λογότυπο και φέρτε ένα που να αντιπροσωπεύει αυτά τα οποία έχετε εισηγηθεί!

Παλιότερο άρθρο

Δ.Σ. Μακρακώμης: Ψηφίστηκε ομόφωνα το λογότυπο του Δήμου – Λείπουν ορθοί συμβολισμοί… [ΒΙΝΤΕΟ]

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δήμος Λαμιέων για Τάσο Χρονά: Συλλυπητήριο ψήφισμα και απόδοση τιμών του Δημοτικού Συμβουλίου

Συλλυπητήριο ψήφισμα και απόδοση τιμών του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων, για το θάνατο του Περιφερειακού Συμβούλου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *