Παρασκευή , 27 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Δωρεάν και πλήρη ιατρική φροντίδα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανανεώνει τη συνεργασία της με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία “HOPEgenesis” για την πλήρη κάλυψη αναγκών σε τουλάχιστον 50 έγκυες, ή σε γυναίκες που επιθυμούν να τεκνοποιήσουν και ζουν σε ορεινές ή δυσπρόσιτες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας.

Αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης, την οποία συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Πρόεδρος της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Στέφανος Χανδακάς, είναι η υλοποίηση του έργου:

«Παροχή Ολοκληρωμένης Ιατρικής Φροντίδας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
και του τοκετού σε γυναίκες μόνιμες κατοίκους ορεινών και δυσπρόσιτων περιοχών
της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».

Η περιοχή δράσης καθορίστηκε με συγκεκριμένα κριτήρια, όπως το ισοζύγιο γεννήσεων – θανάτων και η περιορισμένη πρόσβαση σε σύγχρονες ιατρικές εγκαταστάσεις, και περιλαμβάνει 85 Τοπικές Κοινότητες από τις ακόλουθες 8 Δημοτικές Ενότητες:

Καλλιέων, και Λιδωρικίου της Π.Ε. Φωκίδας.
Ξυνιάδας και Σπερχειάδας (πλην της Τ.Κ. Σπερχειάδας) της Π.Ε. Φθιώτιδας.
Κορώνειας της Π.Ε. Βοιωτίας.
Μαρμαρίου, Κονιστρών και Νηλέως της Π.Ε. Εύβοιας.

Επισημαίνεται ότι η περιοχή δράσης μπορεί να τροποποιηθεί, αν αυτό κριθεί αναγκαίο, ενώ η “HOPEgenesis” ήδη καλύπτει περιοχές της Π.Ε. Ευρυτανίας.

Σκοπός του έργου είναι η καταπολέμηση της υπογεννητικότητας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με στοχευμένες δράσεις για την:

Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού.
Πρόσβαση γυναικών σε σύγχρονες ιατρικές μεθόδους και προγεννητικές διαδικασίες.
Αντιμετώπιση του κλίματος οικονομικής, αλλά και ιατρικής ανασφάλειας.

Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Καλωσορίζουμε το 2023 με μια δράση ουσίας, αλλά και με υψηλό συμβολισμό για τη Στερεά Ελλάδα, που αγαπάμε και οραματιζόμαστε!

»Ανανεώνουμε τη συνεργασία μας με την “HOPEgenesis” και προσφέρουμε δωρεάν την πλήρη κάλυψη αναγκών σε τουλάχιστον 50 έγκυες γυναίκες, ή σε γυναίκες που επιθυμούν να τεκνοποιήσουν και ζουν σε ορεινές ή δυσπρόσιτες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας. Επίσης, πραγματοποιούμε μια σειρά από ενημερωτικές δράσεις σε αντίστοιχες περιοχές.

»Θέλουμε – να το πούμε απλά – όποια γυναίκα και γενικά όποια οικογένεια επιθυμεί να κάνει παιδάκια και αντιμετωπίζει δυσκολίες, να έχει πλήρη ενημέρωση και απόλυτη στήριξη για να το καταφέρει!»

Ο Πρόεδρος της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας “HOPEgenesis” Στέφανος Χανδακάς τόνισε: «H HOPEgenesis συνεργάζεται με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για δεύτερη φορά, καλύπτοντας όλα τα έξοδα που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη και τον τοκετό σε γυναίκες που κυοφορούν ή επιθυμούν να μείνουν έγκυες και κατοικούν σε δυσπρόσιτες περιοχές, με δύσκολη πρόσβαση σε μαιευτικές υποδομές.

»Από την πρώτη μας συνεργασία ωφελήθηκαν περισσότερες από 140 οικογένειες στην Περιφέρεια και στόχος μας είναι αυτό το νούμερο να διπλασιαστεί, ευνοώντας ταυτόχρονα τις τοπικές κοινωνίες και το γηγενή πληθυσμό.

»Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας για την έμπρακτη υποστήριξή του, που αποτελεί παράδειγμα πώς η συνέργεια κράτους, ιδιωτικής πρωτοβουλίας και κοινωνίας των πολιτών αποφέρει άμεσα, μετρήσιμα αποτελέσματα προς όφελος της χώρας μας, ακόμα και στο μείζον δημογραφικό ζήτημα».

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Αρκτούρος: Η αντίδραση των λύκων όταν επιτέλους πέφτει το πρώτο χιόνι! – Δείτε βίντεο

Ένα εντυπωσιακό βίντεο με τρεις κατάλευκους λύκους ανέβασε στο Facebook η περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος». Μέσα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *