Πέμπτη , 26 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Δράσεις στον Δήμο Λαμιέων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας είναι ένας θεσμός που καθιερώθηκε το 2002 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σκοπό να προάγει τη βιώσιμη κινητικότητα και αστική ανάπτυξη. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου με στόχο να ενθαρρύνει τους κατοίκους των πόλεων να επιλέγουν βιώσιμους τρόπους μεταφοράς, όπως το περπάτημα και το ποδήλατο.

Βιώσιμη κινητικότητα σημαίνει βιώσιμη πόλη, σημαίνει εξάλειψη των διακρίσεων στους πολίτες και στον χώρο. Η ευαισθητοποίηση για τη βιώσιμη κινητικότητα συμπορεύεται με την ευαισθητοποίηση στα κοινωνικά προβλήματα. «Ανθεκτική» πόλη είναι η πόλη που έχει ζωντανούς πολίτες και ζωτικούς χώρους.

Καλούμε όλους σας να ενώσετε μαζί μας τη φωνή σας και τις δυνάμεις σας προκειμένου να επιτύχουμε την αλλαγή των τρόπων συμπεριφοράς μας, επιλέγοντας περισσότερο βιώσιμους τρόπους μετακίνησης, όπως το ποδήλατο, το βάδισμα, τα μέσα μεταφοράς καθώς και το συνδυασμό αυτών σε κάθε διαδρομή.

Μέσα από μια “δραστήρια” συνεργασία με τοπικούς φορείς, την εκπαίδευση, αθλητικούς και άλλους συλλόγους, ο Δήμος Λαμιέων συμμετέχει στην Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας με στόχο την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας και παροτρύνει τους δημότες του σ’ έναν πιο δραστήριο τρόπο ζωής. Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί από τον Δήμο Λαμιέων έχουν ως εξής :

16/09/2021: Έκθεση ζωγραφικής με έργα μαθητών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαμιέων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ζωγραφικής για την παγκόσμια ημέρα Ποδηλάτου. Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Χαλκιοπούλειο Κλειστό Γυμναστήριο

17-18/09/2021: Τουρνουά Βόλεϊ Γυναικών «Λεωνίδεια 2021». Συμμετοχή 4 ομάδων επιπέδου VOLLEYLEAGUE

–ΑΟ ΛΑΜΙΑΣ

-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

– ΠΑΟΚ

-ΑΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ

Χαλκιοπούλειο Κλειστό Γυμναστήριο

18/09/2021: Νυχτερινός Αγώνας δρόμου στην πόλη με τίτλο «Lamia Night & Run 2021». Μια δέσμη αγώνων που περιλαμβάνει αγώνα δρόμου 10.000 μέτρων, αγώνα δρόμου 3.000 μέτρων και αγώνα δρόμου 500 μέτρων για παιδιά ΑμΕΑ.

19/092021: Πεζοπορία με συμμετοχή του Ορειβατικού Συλλόγου Λαμίας και του Ομίλου Φίλων του Δάσους. Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο Βόρειο τμήμα της πόλης, με αφετηρία στις 11 πμ. στο Παρκινγκ Γαλανέϊκων (οδός Αγίας Παρασκευής), κατάληξη στο Υδραγωγείο και επιστροφή. Το περπάτημα είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να ανακαλύψουμε την πόλη μας αλλά και να εντάξουμε την ήπια άσκηση στην καθημερινότητά μας.

20-21/09/2021: Εκδήλωση στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής με κύριο θέμα το ποδήλατο με παιδιά προσχολικής ηλικίας του Δήμου μας από 09:00πμ. έως 12:00μμ. Θα αναδειχθούν οι θετικές πλευρές του ποδηλάτου και η συμβολή του στη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας. Όσο πιο νωρίς ηλικιακά ένα παιδί εκπαιδεύεται και έχει βιώματα τόσα πιο κοντά είναι στην υιοθέτηση ενός ασφαλέστερου και ποιοτικότερου τρόπου ζωής.

22/09/2021: ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.

Το κέντρο της πόλης θα είναι κλειστό για τα αυτοκίνητα από τις 18:00-20:00. Καλούνται μικροί και μεγάλοι να πάρουν τα ποδήλατά τους και να έρθουν στο κέντρο της πόλης να ανακαλύψουν μια άλλη οπτική του. Στην πλατεία Πάρκου θα εγκατασταθούν επιχειρήσεις της πόλης μας που δραστηριοποιούνται στην πώληση ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων και πατινιών. Θα ενημερώνουν τους πολίτες για τις επιλογές της βιώσιμης κινητικότητας και θα προσφέρουν ποδήλατα για μια βόλτα στο κέντρο της πόλης.

Στον ίδιο χώρο σε συνεργασία με τα ΚΔΑΠ του Δήμου, τα παιδιά θα μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά ζωγραφίζοντας , κατασκευάζοντας κ.ά. με θέμα την βιώσιμη κινητικότητα.

Κατά τη διάρκεια όλων των εκδηλώσεων θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Ε.Ο.Δ.Υ για τα μέτρα μη μετάδοσης του COVID 19.

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη του λιμανιού του Μεσολογγίου παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα

Ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη του λιμανιού του Μεσολογγίου παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα από τους …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *