Δύο συλλήψεις για εξαπάτηση ηλικιωμένης – Της απέσπασαν 10.000€

Συνελήφθησαν αμέσως,χθες (20-01-2025) το μεσημέρι, σε περιοχές της Εύβοιας και της Αττικής, δύο (2) ημεδαποί – μέλη συμμορίας, οι οποίοι ενέχονται σε εξαπάτηση ηλικιωμένης στην Εύβοια, με το πρόσχημα της δήθεν εμπλοκής συγγενικού της προσώπου σε τροχαίο ατύχημα.

Ο εντοπισμός και η σύλληψή τους είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ερευνών και αναζητήσεων, αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Κύμης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου και του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χαλκίδας.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για συμμορία, αποτελούμενη από άτομα τα οποία έχουν οργανωθεί μεταξύ τους, με σκοπό τη διάπραξη του αδικήματος της απάτης, κατάσυναυτουργία.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με υποτιθέμενο ιατρό, η παθούσα πείσθηκε να καταβάλει σε έναν εκ των δύο συλληφθέντων, ο οποίος την ανέμενε σε περιοχή της Κύμης Εύβοιας,το χρηματικό ποσό των-10.000- ευρώ, προκειμένου η κόρη της να υποβληθεί δήθεν άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.

Μετά την παραλαβή των χρημάτων (σε φάκελο), ο συλληφθείς διέφυγε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ωστόσο εντοπίστηκε σύντομα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου, οι οποίοι είχαν ενημερωθεί για το περιστατικό και διενεργούσαν αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε ο ανωτέρω φάκελος (επιμελώς κρυμμένος κάτω από το τιμόνι του οχήματος) με το χρηματικό ποσό των -9.500- ευρώ, ενώ στην κατοχή του οι αστυνομικοί βρήκαν και ομοίως κατάσχεσαν ακόμη -500- ευρώ. Το προαναφερόμενοΙ.Χ.Ε. αυτοκίνητο, όπως και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του, κατασχέθηκαν επίσης.

Από τις συνεχιζόμενεςέρευνες και αναζητήσεις, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χαλκίδας, εντόπισανκαι συνέλαβαν, σε περιοχή της Αττικής, τον δεύτερο συλληφθέντα, ο οποίος, σε προκαθορισμένη συνάντηση, ανέμενε εντός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να παραλάβει τα χρήματα από τον πρώτο συλληφθέντα.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -100- ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκαν στην κατοχή του, καθώς και το ανωτέρω όχημα.

Τηνπροανάκριση διενήργησε με μεθοδικότητα το Αστυνομικό Τμήμα Κύμης, ενώοι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Υπενθυμίζεται ότι:

Tην 06-12-2024, από αστυνομικούς τουΤμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χαλκίδας, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση – συμμορία και συνελήφθησαν συνολικά -3- μέλη της (δύο αλλοδαποί και ένας ημεδαπός), τα οποία προέβαιναν συστηματικά στην εξαπάτηση πολιτών, με το πρόσχημα της δήθεν εμπλοκής συγγενικών τους προσώπων σε τροχαίο ατύχημα. Στο πλαίσιο της έρευνας είχαν εξιχνιασθεί -2- περιπτώσεις απάτης σε περιοχές της Εύβοιας και της Βοιωτίας, αντίστοιχα (σχετικό το από 07-12-2024 Δελτίο Τύπου της ΓΕ.Π.Α.Δ. Στερεάς Ελλάδας).

Την07-01-2025, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τανάγρας Βοιωτίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Διρφύων – Μεσσαπίων Ευβοίας, συνελήφθη ημεδαπός, ως εμπλεκόμενος σε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, ομοίως με το πρόσχημα της δήθεν εμπλοκής συγγενικών τους προσώπων σε τροχαίο ατύχημα.Στο πλαίσιο της έρευνας είχαν εξιχνιασθεί -2- περιπτώσεις απάτης σε περιοχές της Εύβοιας και της Βοιωτίας, αντίστοιχα (σχετικό το από 09-01-2025 Δελτίο Τύπου της ΓΕ.Π.Α.Δ. Στερεάς Ελλάδας).

Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την εξάρθρωση συμμοριών εξαπάτησης πολιτών και την προστασία του κοινωνικού συνόλου και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

 

Στοχεύοντας στην πρόληψη και αποφυγή παρόμοιων περιστατικών, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας προτρέπει τους πολίτες:

• να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο). Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδουν σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
• σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού τους προσώπου, να επιδιώκουν πάντα να επικοινωνούν οι ίδιοι τηλεφωνικά με το γνωστό – συγγενικό τους πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό τους τηλέφωνο και κατόπιν δικής τους πρωτοβουλίας και να μην δέχονται να μιλάνε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
• σε κάθε περίπτωση, να δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να παραδώσουν χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς τους.
• να έχουν πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους να επικοινωνούν σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
• να συγκρατούν τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσουν το έργο των διωκτικών αρχών.
• Να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ποιους ευχαριστεί το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Φθιώτιδας

Ευχαριστήρια επιστολή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Φθιώτιδας Η επιστολή: “Με βαθιά ευγνωμοσύνη, η Διευθύντρια και το προσωπικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *