Δευτέρα , 28 Νοεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Εγκαινιάστηκε «Το Αποθετήριο της Αγάπης» στη Λαμία

Μια νέα κοινωνική δομή της Μητρόπολης  Φθιώτιδας που δείχνει έμπρακτα ότι βρίσκεται δίπλα στους κατοίκους της

«Το Αποθετήριο της Αγάπης», μια νέα κοινωνική δομή της Μητρόπολης  Φθιώτιδας εγκαινιάστηκε σήμερα, το πρότυπο Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής, το Logistic Center του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Μητροπόλεως στην συμβολή των οδών Γκιώνας και Δημητριάδου, πίσω από το Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών. Παρόντες στα εγκαίνια του έργου αυτού της αγάπης ήταν παρόντες ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Ιωάννης Οικονόμου, οι Βουλευτές Φθιώτιδας κ. Θεμιστοκλής Χειμάρας και κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνος Καραγιάννης και Ηλίας Κυρμανίδης, η τοπική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προσέφερε τιμητική πλακέτα στην κ. Παναγιώτα Μανταφάρα, ευχαριστώντας την για την ευγενική της χορηγία να καλύψει όλη την δαπάνη του εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων του Κέντρου Αποθήκευσης και Διανομής, το οποίο περιλαμβάνει υπερσύγχρονους ψυκτικούς θαλάμους και καταψύκτες, πρότυπο συσκευαστήριο δεμάτων, εσωτερικό ανελκυστήρα μεταφοράς, ιματιοθήκη, χώρους παραλαβής, συλλογής και αποθήκευσης ειδών πρώτης ανάγκης, τροφίμων, υγειονομικού υλικού, σχολικών ειδών, είδη ρουχισμού, καθαριστήριο, σιδερωτήριο, πλήρες χειρόγραφο και ψηφιακό Αρχείο Καταγραφής των ωφελουμένων. Επίσης το Κέντρο Αποθήκευσης έχει το δικό του όχημα μεταφοράς και διανομής. Ήδη αυτή την στιγμή είναι έτοιμα προς διανομή περισσότεροι από 20 τόνοι συσκευασμένων προϊόντων για επισιτιστικά προγράμματα της Ιεράς Μητροπόλεως, τα οποία υλοποιεί με την χορηγία διαφόρων Οργανισμών, όπως η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ των Ελλήνων Εφοπλιστών, αλλά και άλλοι επιχειρηματικοί Όμιλοι και μεμονωμένοι ιδιώτες. Από αυτό «Το Αποθετήριο της Αγάπης» στηρίζονται τα Γηροκομεία, οι Εκπαιδευτικές Δομές, τα Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία, τα Κέντρα Αγάπης, αλλά και κάθε εμπερίστατος αδελφός, κάθε οικογένεια που έχει ανάγκη σ’ όλη την έκταση της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.
Στα Εγκαίνια του «Αποθετηρίου της Αγάπης» ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών τόνισε ότι: «οφείλουμε εμείς ως Εκκλησία πρώτιστα, αλλά και ως κοινωνία γενικότερα να είμαστε κοντά σε κάθε άνθρωπο που μας έχει ανάγκη.Το να είμαι κοντά όμως σε έναν άνθρωπο δεν είναι απλώς ένα συναίσθημα, ούτε είναι απλώς μια διάθεση. Θέλει επιμέλεια, θέλει οργάνωση, θέλει ένα καλώς νοούμενο επαγγελματισμό, θέλει υπευθυνότητα και κυρίως θέλει αξιοκρατία, διαφάνεια και δικαιοσύνη, διότι ιδιαίτερα εκεί που υπάρχει μεγάλη ανάγκη δεν δικαιολογούνται ούτε συγχωρούνται αδικίες. Κι επειδή έρχονται μέρες δύσκολες μετά την πανδημία, ετοιμαζόμαστε για την μετα-κορωναϊκή εποχή. Και η σημερινή μας αυτή στιγμή, που βρισκόμαστε σήμερα εδώ και εγκαινιάζουμε «Το Αποθετήριο της Αγάπης», το Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Μητροπόλεως μας, αυτό το επιτελικό κέντρο από το οποίο διοχετεύεται η βοήθεια και εκτελούνται όλα τα προγράμματα σε όλο το Νομό είναι μια βασική προετοιμασία μας για τις ημέρες που θα έρθουν μετά την πανδημία και στις οποίες δεν θέλουμε να είμαστε ουραγοί και να τρέχουμε ανοργάνωτοι, αλλά να είμαστε πρωταγωνιστές.

Σ’ αυτή την αγωνία μου και σ’ αυτό το όραμά μου από την πρώτη στιγμή απηύθυνα κάλεσμα στην κοινωνία, και κοινωνία αποτελούμε όλοι μας, όχι μόνο οι θεσμικοί φορείς, αλλά και κάθε πολίτης. Και η ανταπόκριση υπήρξε συγκινητική. Αυτή τη στιγμή δημιουργείται ένα μεγάλο κίνημα εθελοντικό με νέους ανθρώπους και μάλιστα σήμερα είναι η μέρα Ενάρξεως του Εράνου της Αγάπης από τις 17 εως τις 31 Μαΐου, όπου συνεργεία με νέους ανθρώπους με τα υγειονομικά μέτρα, έχοντας κάνει self test προηγουμένως, θα επισκεφθούν κάθε γωνιά με σεβασμό και αγάπη, προκειμένου να είναι πάντα γεμάτο το Αποθετήριο της Αγάπης».

Τέλος ο κ. Συμεών ανέφερε: «πάνω απ’ όλα είμαστε μια οικογένεια και χαίρομαι γιατί σήμερα τον αγιασμό τον τέλεσε ένας Συνοδικός Μητροπολίτης, διότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, που είναι ο Προκαθήμενος των πτωχών, ο Προκαθήμενος της αγάπης είναι παρόντες μαζί μας.Σήμερα ξεκινάει ένα όμορφο ταξίδι, ο Έρανος της Αγάπης, με σύνθημα: «Βοήθησε κι εσύ να μεγαλώσει η αγκαλιά μας», διότι έχουμε ανάγκη η αγκαλιά μας να μεγαλώνει».

Κατόπιν έλαβε τον λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος, ο οποίος εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την ευκαιρία να τελέσει τον αγιασμό αυτού του έργου, εξέφρασε την ευχή να αποτελέσει αυτό «Το Αποθετήριο της Αγάπης» να ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων και να μπορέσει να γίνει μια πηγή τροφοδοσίας , μια πηγή αγάπης όλων των εμπεριστάτων αδελφών μας. Πάνω απ’όλα ευχήθηκε όλοι οι άνθρωποι να μπορούσαν να ζούν αξιοπρεπώς από την εργασία τους. Όσο όμως υπάρχουν αδελφοί μας, που θα έχουν την ανάγκη μας εμείς θα πρέπει να είμαστε δίπλα τους με κάθε τρόπο, και με την προσευχή μας, αλλά και με την υλική μας βοήθεια». Απευθυνόμενος προς τον οικείο Ποιμενάρχη κ. Συμεών τον συνεχάρη γα το έργο, το οποίο κάνει, ευχαριστώντας παράλληλα και την κ. Μανταφάρα για την πολύ σπουδαία προσφορά της. Στο τέλος ευχήθηκε αυτός ο χώρος «να γίνει μια φωλιά αγάπης».

Κατόπιν αποκαλύφθηκε η πλάκα των Εγκαινίων και τον λόγο έλαβε η κ. Μανταφάρα, η οποία κατέθεσε σε όλους την συγκίνηση, την χαρά και την ευλογία να προσφέρει το δικό της μικρό λιθαράκι στο έργο αυτό της αγάπης για την ανακούφιση των εμπερίστατων αδελφών μας.

Στο τέλος όλοι οι παρευρισκόμενοι άρχοντες και επίσημοι φορείς, αφού απηύθυναν χαιρετισμό, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους νέους χώρους του «Αποθετηρίου της Αγάπης».

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δήμος Μακρακώμης: 19 θέματα στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Δείτε τα θέματα της συνεδρίασης στις 30/11/2022 Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *