Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Εγκρίθηκε η κατασκευή αρδευτικού δικτύου στην Ηράκλεια Λαμίας

Γ. Οικονόμου: Έργο με πολλαπλά οφέλη για τους παραγωγούς της περιοχής το Αρδευτικό Δίκτυο Ηράκλειας που η Κυβέρνηση δρομολογεί την κατασκευή του

Ακόμη μία σημαντική είδηση προέκυψε για τη Φθιώτιδα, καθώς εγκρίθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) το Σχέδιο Σύμβασης για την κατασκευή αρδευτικού δικτύου στην Ηράκλεια. Το εν λόγω έργο είναι κομβικής σημασίας για την περιοχή.

Τα έργα υδροληψίας από τον ποταμό Ασωπό με την κατασκευή νέου κλειστού αγωγού, την αντικατάσταση του Η/Μ εξοπλισμού, την κατασκευή νέων οικίσκων στα τρία υφιστάμενα αντλιοστάσια γεωτρήσεων και τους τρεις αγωγούς από τις γεωτρήσεις, την κατασκευή νέας υδατοδεξαμενής, αντλιοστασίου τροφοδοσίας και δικτύου άρδευσης υπό πίεση, θα δώσουν λύση στο αρδευτικό πρόβλημα της Ηράκλειας.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο FACEBOOK

Το έργο της κατασκευής του αρδευτικού δικτύου της Ηράκλειας χρηματοδοτείται από το ΠΑΑ (Μέτρο 4, Υπομέτρο 4.3, Δράση 4.3.1) και ο συνολικός προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 2.334.577,88 ευρώ. Η ανακοίνωση της ημερομηνίας υπογραφής της σύμβασης, η οποία εγκρίθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ, Δημήτρη Παπαγιαννίδη, έπειτα από τις οδηγίες του Υπουργού, Σπήλιου Λιβανού και του Υφυπουργού, Γεωργίου Στύλιου, αναμένεται να γίνει εντός του τρέχοντος μήνα.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος γνωρίζει και παρακολουθεί στενά το ζήτημα αυτό από τη θητεία του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υποστήριξε χαρακτηριστικά:

«Άλλο ένα σημαντικό έργο για τη Φθιώτιδα βαίνει προς τη φάση υλοποίησής του. Ένα έργο, μια κομβική υποδομή που θα δώσει λύση στο αρδευτικό πρόβλημα της Ηράκλειας. Οι παραγωγοί της ευρύτερης περιοχής θα ωφεληθούν σημαντικά με την κατασκευή ενός σύγχρονου αρδευτικού δικτύου, το οποίο θα επιτρέψει τη βιώσιμη διαχείριση του νερού με άμεσο αντίκτυπο στο κόστος της αγροτικής παραγωγής. Το αρδευτικό δίκτυο της Ηράκλειας αποτελεί ακόμη μία έμπρακτη απόδειξη ότι ο πρωτογενής τομέας βρίσκεται στον πυρήνα των προτεραιοτήτων της Κυβέρνησης. Η Φθιώτιδα θα αποκτήσει ακόμη μία αγροτική υποδομή, με πολλαπλά οφέλη για τους κατοίκους της».

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Έλεγχοι – rapid tests για κορονοϊό στη Στυλίδα

Ενημερωθείτε για τους νέους ελέγχους για κορονοϊό στη Στυλίδα. Δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *