Σάββατο , 20 Απριλίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Εγκρίθηκε το Ετήσιο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Καρπενησίου για το έτος 2024

Έγκριση έλαβε από το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Καρπενησίου το Ετήσιο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Καρπενησίου για το έτος 2024.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει ο Δήμος, το Πρόγραμμα αυτό αποτελεί ένα σημαντικό και δυναμικό εργαλείο για την αποτελεσματικότερη και πιο στοχευμένη προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος. Το πρόγραμμα έχει καταρτιστεί με κύρια ιδέα τον προσδιορισμό μιας νέας τουριστικής «ταυτότητας» (destination brand) του Δήμου και εν συνεχεία τη στρατηγική επικοινωνίας που θα ακολουθηθεί, ώστε να προσελκύσουν όσους δραστηριοποιούνται στην τουριστική αγορά (μεμονωμένοι επισκέπτες, tour operators, τουριστικά γραφεία κλπ).

Βασικός στόχος των δράσεων που περιγράφονται στο παρόν πρόγραμμα είναι η ανάδειξη ενός προορισμού ελκυστικού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου με απώτερο αποτέλεσμα τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, το οποίο εναρμονίζεται με το στόχο που έχει θέσει το Υπουργείο Τουρισμού για το 2024.Η δημιουργία ενός αφηγήματος (storytelling) γύρω από τα υλικά και άυλα δεδομένα που απαρτίζουν το τουριστικό απόθεμα του τόπου και δίνουν σάρκα και οστά στην έννοια “προορισμός” θα ενισχύσει τη δυναμικότητα της εικόνας που θα προβάλλεται στους εξωτερικούς παράγοντες, ενώ θα αποτελέσει και το θεμέλιο πάνω στο οποίο θα σχεδιάζεται η συνεχής εξέλιξη και προσαρμογή στις προκλήσεις κάθε εποχής. Βασική προϋπόθεση αποτελεί η καταγραφή, κατηγοριοποίηση και αξιολόγηση των σημείων που αποτελούν πόλο έλξης για την περιοχή μας και η αξιολόγηση της μέχρι τώρα προβολής τους σε συνδυασμό με την ανάλυση των δεδομένων που προκύπτουν από τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο ώστε να αποτυπωθούν οι τάσεις της αγοράς (ενδιαφέροντα, προφίλ επισκεπτών κλπ).

Όλα τα παραπάνω έρχεται να ολοκληρώσει ο σχεδιασμός ενός τουριστικού λογότυπου που θα αποτελέσει την οπτική ταυτότητα και το σήμα κατατεθέν, καθώς και επιμέρους θεματικών σημάτων σύμφωνα με τα τουριστικά προϊόντα που θα περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο του προορισμού. Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον εκσυγχρονισμό και την προώθηση της ιστοσελίδας visitkarpenissi.gr, τη συνεχή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την αύξηση της επισκεψιμότητάς τους.

Οι δράσεις

1. Στρατηγικός σχεδιασμός Τουριστικής Ανάπτυξης και marketing, Προϋπολογισμός 7.000,00€. Περιλαμβάνει: – συγκέντρωση όλων των στοιχείων και δεδομένων που θα αποτελέσουν το τουριστικό χαρτοφυλάκιο (αξιοθέατα, μνημεία, μουσεία, τοπία, κτίρια κλπ)- ανάλυση υφιστάμενης κατάστασης, αγορές – στόχος, ανταγωνισμός, συγκριτικά πλεονεκτήματα, μετριασμός αδυναμιών, τοποθέτηση τουριστικού προϊόντος (positiong) – δημιουργία αφηγήματος (storytelling) – τουριστική ταυτότητα (destination brand) – επώνυμος τουριστικός προορισμός- προτάσεις δράσεων προβολής.

2. Οπτική και λεκτική ταυτότητα – σήμα. Προϋπολογισμός 10.000,00€. Περιλαμβάνει: – τουριστικό λογότυπο- κεντρικό μήνυμα λίγων λέξεων – μακέτες ιστοσελίδων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης – μακέτες για ολοσέλιδη και δισέλιδη διαφημιστική καταχώρηση – press kit- παρουσιάσεις powerpoint- μακέτες για προϊόντα – δώρα με το νέο λογότυπο.

3. Υλικό επικοινωνίας. Προϋπολογισμός 4.000,00€. Περιλαμβάνει:- φωτογραφίες, βίντεο, κείμενα.

4. Αναβάθμιση ιστοσελίδας και υποστήριξη μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Προϋπολογισμός 26.000,00€. Περιλαμβάνει: – προσθήκη νέου περιεχομένου, αναλυτικές περιγραφές και ωράρια λειτουργίας επισκέψιμων χώρων – αναρτήσεις φωτογραφιών και βίντεο με σχολιασμό σε ελληνικά και αγγλικά – χορηγούμενες διαφημίσεις – διαχείριση συμμετοχών σε διαγωνισμό.

6. Συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις εσωτερικού και εξωτερικού. Προϋπολογισμός 3.000,00€. Περιλαμβάνει:- στοχευμένες παρουσίες σε σημαντικές εκθέσεις έπειτα από συνεννόηση με το Σύλλογο Ξενοδόχων, το Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η τοποθέτηση Νίκου Σουλιώτη

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας και πρώην Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Σουλιώτης Νικόλαος μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Tον Δεκέμβρη που φέραμε ένα πρόγραμμα τουριστικής προβολής του δήμου, δεν ψηφίστηκε γιατί ήταν αόριστο. Σε αυτή την ανάλυση σήμερα δεν βλέπω κάτι συγκεκριμένο. Επίσης, έχω κάποιες απορίες. Λέτε θα βρούμε ένα λογότυπο. Αυτά τα χρόνια τρέξαμε με δύο λογότυπα. Το ένα ήταν “αυθεντικός τόπος ζωής” και το άλλο ήταν “365 μέρες στα 965 μέτρα”. Νομίζω αυτός ο τίτλος, λέει ακριβώς αυτό που θέλουμε, έναν προορισμό για 365 μέρες τον χρόνο, και αυτά τα χρόνια για αυτό προσπαθήσαμε, με διάφορες δράσεις, με συνδιοργανώσεις κ.α. Άρα θα πληρώσουμε δηλαδή 10.000, για να αλλάξουμε το λογότυπο; Ένα δεύτερο θέμα είναι, κάναμε το “visitkarpenissi”, προφανώς μπορεί να μην ήταν τέλειο, να θέλει μια αναβάθμιση. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι, πώς ένα προϊόν το οποίο μας στοίχισε 8.000 να το φτιάξουμε, θέλει 26.000 για την αναβάθμιση. Έχετε κάποιο συγκεκριμένο πλάνο τι θα περιλαμβάνει αυτή η αναβάθμιση; Έχετε βρει κάποιον εξωτερικό συνεργάτη; Γιατί προφανώς δε θα το κάνετε με έξοδα του δήμου και λογικό είναι. Και εμείς θα επικροτήσουμε, αρκεί να βρεθεί. Έχει βρεθεί κάποιος που έχει ζητήσει αυτά τα λεφτά; Και γιατί να μην είναι 30.000 ή να μην είναι 20.000; Έχει γίνει αυτή η προεργασία και το φέρνετε στο πρόγραμμα; Όπως επίσης και τα υπόλοιπα, για την καταγραφή 7.000 ή για τη δημιουργία οπτικού υλικού 10.000. Έχετε πάρει προσφορές; Είμαστε ώριμοι ή βάζουμε ένα ποσό και θα κάνουμε τροποποίηση, όταν έχουμε όλα αυτά;»

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι απαντήσεις των αρμόδιων αντιδημάρχων.

www.evrytanikospalmos.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Πασχαλινό Bazaar από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μακρακώμης

Ο σύλλογος Γονέων & κηδεμόνων Δημοτικού σχολείου Μακρακώμης μας προσκαλεί στο Πασχαλινό Bazaar του!   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *