Σάββατο , 26 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ειδικό σχεδιασμό εκπόνησε ο Δήμος Βριλησσίων, προκειμένου να φιλοξενηθούν πρόσφυγες από την Ουκρανία

Ειδικό σχεδιασμό εκπόνησε ο Δήμος Βριλησσίων, προκειμένου να φιλοξενηθούν πρόσφυγες από την Ουκρανία σε σπίτια που μπορούν να παραχωρήσουν δημότες.

Παράλληλα, η δημοτική Αρχή ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει να καλύψει όλα τα αναγκαία για την ασφαλή διαβίωση των προσφυγικών οικογενειών, από τη σίτιση και τον ρουχισμό έως την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την ψυχολογική υποστήριξη, την απασχόληση των παιδιών στις δομές και στα σχολεία του Δήμου.

Ακόμη, στον σχεδιασμό περιλαμβάνεται και παράδοση μαθημάτων της ελληνικής γλώσσας από καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Οδησσού, και τα μαθήματα αυτά θα διεξαχθούν στο Πνευματικό Κέντρο Βριλησσίων στην αίθουσα του ΚΑΠΗ.

«Μέχρι και 15 εκατ. μπορεί να φτάσουν οι πρόσφυγες από την Ουκρανία», δηλώνει η υπ. Δικαιοσύνης της Ελβετίας
Οι δηλώσεις του δημάρχου Βριλλησίων
«Με την ελπίδα να σιωπήσουν τα όπλα και να επιστρέψει όσο το δυνατόν συντομότερα η ειρήνη, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στα θύματα του πολέμου και στους ομογενείς μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης, και αναφερόμενους προς τους κατοίκους του Δήμου, προσέθεσε:

«Ευχαριστούμε όλους εσάς που ενισχύετε το κύμα ανθρωπιάς και αποδεικνύετε για ακόμη μια φορά πως η προσφορά και η αλληλεγγύη των Βριλησσιωτών δεν έχει σύνορα. Τις προσεχείς ημέρες ετοιμάζονται κι άλλα σπίτια για να υποδεχθούν πρόσφυγες, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω του πολέμου».

www.iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δέλτα Πηνειού εκεί που σμίγει η ιστορία με τη μυθολογία, η παράδοση με τον πολιτισμό, ο θρύλος με την πραγματικότητα

Η«Δρυάς» έχει το προνόμιο να δραστηριοποιείται, μια δεκαετία, μέσα σε μνημεία της φύσης: Όλυμπος, Κίσσαβος, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *