Δευτέρα , 6 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Είδηση! Πληρώθηκε το Rally Acropolis από τον Δήμο Μακρακώμης [ΒΙΝΤΕΟ]

Και τώρα την Πέμπτη 26/5 το Δ.Σ. του Δήμου Μακρακώμης  “τρέχει” να καλύψει οικονομικά και για το 2022 το Rally Acropolis.

Λίγο πριν από τις 09:00 που ήταν προγραμματισμένη ξεκίνησε η σημερινή 24/5/2022 συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μακρακώμης.

Ο www.fonografos.net όπως ανελλιπώς πράττει, ήταν εκεί και κατέγραψε την συνεδρίαση.

Στο «τραπέζι» ήταν συνολικά 14 θέματα. Σε μία γενική παρατήρηση, εντύπωση προκαλεί ότι στα διάφορα θέματα προμήθειας αναθέσεων κλπ δεν παίρνονται οικονομικές προσφορές ώστε να επιλεγεί η βέλτιστη και αναφέρονται παράλογα ποσά που δεν δικαιολογείται το ύψος τους και ειδικά σε τέτοιες δύσκολες εποχές, που στο τέλος θα κληθούν να τα πληρώσουν οι δημότες. Αυτό αποδεικνύεται α) γιατί δεν παίρνουν προσφορές και β) εάν απευθυνθεί επιχείρηση ή ιδιώτης, πόσο οικονομικότερη προσφορά θα πάρει άραγε;;… Έτσι αντιλαμβανόμαστε το τι γίνεται με το “δημόσιο χρήμα”… Τέτοια «τσιμπημένα» ποσά υποκινούν προφανώς  υπόνοιες ατασθαλιών…. Η ορθολογική διαχείριση αποτελεί και πάλι ζητούμενο… Και όλα αυτά σημειώνεται ότι κάποια αυτά τα ψηφίζει και η Αντιπολίτευση…

Μεγάλο θέμα που συζητήθηκε ήταν και το Rally Acropolis και την συμμετοχή του Δήμου. Όπως ειπώθηκε,  ο Δήμος τελικά πλήρωσε της περσινές υποχρεώσεις του (30.000€ + ΦΠΑ), μετά βέβαια και τον μεγάλο ντόρο που έγινε μετά την δημοσίευση και ανάδειξη του θέματος από εφημερίδα που αναδημοσιεύτηκε όπως και στον www.fonografos.net.

Η αντιπολίτευση δια του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Θύμιου Παπαευθυμίου έκανε λόγο για απαράδεκτη κατάσταση…

Η Δημοτική Αρχή αναφέρθηκε στη δημοσίευση και πως θα κινηθεί σχετικά ενώ  για την φετινή χρονιά θα δαπανήσει άλλες 30.000€ + ΦΠΑ για το Rally Acropolis ….

Υπογραμμίζεται ότι όπως δήλωσαν, πέρυσι ήταν προφορική η συμφωνία  με το Rally Acropolis, όπως θα παρακολουθήσετε και στο βίντεο παρακάτω.

Άλλες προφορικές συμφωνίες όμως ακόμη δεν έχουν πληρωθεί όπως για την αξιοποίηση του Πλατύστομου ( 1.000€ + ΦΠΑ)  που μάλιστα θα αποφέρουν πολλά θετικά στην περιοχή και που έχει να κάνει με συμπολίτες τους και όχι διοργάνωση όπως το  Rally… Αυτή είναι η κατάντια  πολιτικάντηδων της αυτοδιοίκησης και πόσο αποτελεσματικά  διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα……

Εδώ γεννάται το μεγάλο ερώτημα, τι θα είχε γίνει αν δεν είχε γνωστοποιηθεί η κατάσταση και εξέλιξη αυτή για το Rally Acropolis και τον Δήμο Μακρακώμης και μάλιστα έγινε γνωστό με πηγή για το δημοσίευμα να είναι νυν Περιφερειακός Σύμβουλος, πρώην Αντιπεριφερειάρχης και ίσως και υποψήφιος Δήμαρχος…

Θα το φασκοκουκουλώνανε και αυτό και μετά τι θα έλεγαν σε ενδεχόμενη αρνητική εξέλιξη για το Rally Acropolis και τον Δήμο Μακρακώμης ;;; Ότι φταίνε οι άλλοι;;; Όλα όσα γίνονται στο δημόσιο γίγνεσθαι πρέπει ο δημότης να τα γνωρίζει όπως και τους χειρισμούς των θεμάτων από τους αιρετούς.

Υπογραμμίζουμε ότι ο www.fonografos.net ζήτησε το λόγο να παρέμβει και να συμμετάσχει στη συγκεκριμένη συζήτηση για το δημοσίευμα, αλλά δεν του δόθηκε ο λόγος.

Δείτε το βίντεο με όσα ειπώθηκαν στην συνεδρίαση:

Τα θέματα της συνεδρίασης:

1. ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2022 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ.
Πρόεδρος Ο.Ε

2. ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ – ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΕΛΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2022 ΚΑΙ ΕΦΕΞΗΣ.
Πρόεδρος Ο.Ε

3. ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΑΓΙΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2022.
Πρόεδρος Ο.Ε

4. ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2022 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ.
Πρόεδρος Ο.Ε

5. ΕΓΚΡΙΣΗ 1ου ΚΑΙ 2ου ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ».
Πρόεδρος Ο.Ε

6. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΙΝΑΚΑ ΥΛΟΤΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017-2026 ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ.
Πρόεδρος Ο.Ε

7. ΣΥ ΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: “ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΠΟΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΠΟΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2022.
Πρόεδρος Ο.Ε

ΘΕΜΑΤΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
8. ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 11753/355/17-5-2022 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ. Πρόεδρος Ο.Ε

9. 1. ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: “ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ ”
2. ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ» ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ ΟΠΣΑΑ: 4.3.1_2021 Ε.Υ.Ε.Π.Α.Α. ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΠΑΑ) 2014-2020.
Πρόεδρος Ο.Ε

10. ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ, ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΡΟΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΟΡΩΝ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ: “ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΣΤΡΙΟΥ”. Πρόεδρος Ο.Ε

11. ΟΡΙΣ ΜΟΣ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΩΣΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΠΡΟΣ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ 4, ΥΠΟΜΕΤΡΟ 4.3, ΔΡΑΣΗ 4.3.1 «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΓΓΕΙΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ» ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΠΑΑ) ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2014-2020 ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΠΡΑΞΗΣ « ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ».
Πρόεδρος Ο.Ε

12. ΕΓΚΡΙΣΗ 2ου ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΥΛΑΚΑ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΑΓΙΟΥ ΣΩΣΤΗ”.
Πρόεδρος Ο.Ε

13. ΕΓΚΡΙΣΗ 1ου Α.Π.Ε. ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ & 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΤΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΤΟΥΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ 18ης ΚΑΙ 19ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020».
Πρόεδρος Ο.Ε

14. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ Τ.Κ. ΤΣΟΥΚΑΣ».

Δείτε εδώ ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Άγριο έγκλημα χθες στην οδό Φιλαδελφείας κοντά στον σταθμό Λαρίσης

Ο άνδρας έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στον θώρακα ενώ τα πόδια του ήταν δεμένα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *