Σάββατο , 20 Αυγούστου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Εισηγητής σε δύο νομοσχέδια του Υπουργείου Ανάπτυξης, ο Θέμης Χειμάρας

Ο Θέμης Χειμάρας ήταν εισηγητής σε δύο νομοσχέδια που αφορούσαν  την επιστημονική και τεχνολογική συνεργασία της Ελλάδας με άλλες χώρες.

Ο Βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας ήταν ο εισηγητής σε 2 νομοσχέδια του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.

Τα σχέδια νόμου αφορούν στην κύρωση των συμφωνιών για την ένταξη της Ελλάδας στο δίκτυο ELIXIR της ΕΕ, την ευρωπαϊκή ερευνητική υποδομή για τη διαχείριση και ανάλυση δεδομένων στις βιοεπιστήμες, καθώς και τη συνεργασία με το Βασίλειο του Μαρόκου στον τομέα της επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας.

Μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής υπογράμμισε πως:

«Στόχος των δύο νομοσχεδίων είναι η επιστημονική και τεχνολογική συνεργασία με άλλες χώρες. Η έρευνα δεν έχει σύνορα, δε χωρά σε χάρτες, δε γνωρίζει εμπόδια.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ουσιαστική στήριξη των ερευνητών μας, σύνδεση της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα και αποτελεσματική οργάνωση των φορέων που ασχολούνται με την καινοτομία.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός της Ελληνικής Κυβέρνησης έχει αποφέρει μόλις σε 2 χρόνια, επενδύσεις πολυεθνικών κολοσσών στη χώρα μας όπως της ΜICROSOFT και της Pfizer.

Ταυτόχρονα, θεσμοθετήσαμε ευεργετικά φορολογικά και οικονομικά κίνητρα για νεοφυείς επιχειρήσεις: όπως είναι οι επιχειρηματικοί άγγελοι, οι μικροπιστώσεις, η μείωση της φορολογίας.

Η έρευνα άλλωστε είναι ολοκληρωμένη, όταν τελικά διαχέεται στην κοινωνία, δημιουργεί καινοτόμα προϊόντα και νέες πηγές εισοδήματος.

Επιπρόσθετα, εξασφαλίζουμε 444 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας, ενισχύουμε τους ερευνητικούς φορείς με προσωπικό και αυξάνουμε τους πόρους των χρηματοδοτικών εργαλείων».

 

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Θέμη Χειμάρα:

 

Ακολούθησε τις ειδήσεις του fonografos.net στο Google News!

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Φρίκη….Συζυγοκτόνος μεταφέρει σε βαλίτσα το πτώμα της γυναίκας του που είχε παντρευτεί πριν 4 μέρες… [ΒΙΝΤΕΟ]

Ένα  βίντεο – φρίκη με υπόθεση  γυναικοκτονίας….  46χρονος άνδρας μεταφέρει το πτώμα της γυναίκας που …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *