Παρασκευή , 8 Δεκεμβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Εκκλησία της Ελλάδος: Νέος Αρχιγραμματέας και Γραμματείς στην Ιερά Σύνοδο

Η εκλογή του Αρχιγραμματέα και του Α’ Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου σε θέσεις Μητροπολιτών, προκάλεσε αλλαγές σε πρόσωπα και θέσεις.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος που συνεδρίασε στο περιθώριο της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, τοποθέτησε:

Αρχιγραμματέα τον αρχιμανδρίτη Ιωάννη Καραμούζη
Α’ Γραμματέα τον αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Πετράκο
Β’ Γραμματέα τον αρχιμανδρίτη Νικόδημο Αθανασίου.
Επίσης, μετακίνησε τον αρχιμανδρίτη Διονύσιο Χατζηαντωνίου από τη Γραμματεία της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης στη θέση του Γραμματέως παρά το Αρχιγραμματεί.

Τη θέση του Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης αναλαμβάνει ο αρχιμανδρίτης Σάββας Ζέρβας.

Σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν:

Κατόπιν προτάσεως του Μακαριωτάτου Προέδρου τοποθετήθηκαν:

Στη θέση του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο διακονών από του έτους 2005 στις Συνοδικές Υπηρεσίες και μέχρι πρότινος Β’ Γραμματεύς – Πρακτικογράφος, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιωάννης Καραμούζης.
Στη θέση του Α’ Γραμματέως – Πρακτικογράφου ο μέχρι πρότινος Γραμματεύς παρά τω Αρχιγραμματεί, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Δαμασκηνός Πετράκος.
Στη θέση του Β’ Γραμματέως – Πρακτικογράφου, ο μέχρι πρότινος Γραμματεύς παρά τω Αρχιγραμματεί, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Νικόδημος Αθανασίου.
Στη θέση του Γραμματέως παρά τω Αρχιγραμματεί, ο Γραμματεύς της Συνοδικής Επιτροπής επί του Τύπου, των Δημοσίων Σχέσεων και της Διαφωτίσεως, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Διονύσιος Χατζηαντωνίου.
Στη θέση του Γραμματέως παρά τω Αρχιγραμματεί, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Νεκτάριος Δαρδανός.
Στη θέση του Γραμματέως της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου, ο Γραμματεύς της Συνοδικής Επιτροπής επί της Θείας Λατρείας και του Ποιμαντικού Έργου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σάββας Ζέρβας.

www.naftemporiki.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: “Άστεγος για μία ημέρα” και φέτος!

Και τα φετινά Χριστούγεννα 2023 – για την ακρίβεια λίγο πριν στις 16/12/2023- θα πραγματοποιηθεί …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *