Τετάρτη , 1 Φεβρουαρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Εξαγγελία Κ. Μητσοτάκη: “Το κράτος θα καλύπτει το 10% των αγορών κάθε νοικοκυριού για τρόφιμα”

Νέο μέτρο στήριξη των κνοικοκυριών από την Κυβέρνηση,  που αφορά την αγορά τροφίμων.

Στα πλαίσια της ομιλίας του για τον Κρατικό προϋπολογισμό, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  ανακοίνωσε  πως από τον Φεβρουάριο και για 6 μήνες η κυβέρνηση θα καλύπτει το 10% των αγορών των πολιτών στα Super Market  και συνολικά στις επιχειρήσεις τροφίμων.

Πιο αναλυτικά,  ο κ.Μητσοτάκης σημείωσε «πρόθεσή μας είναι να στηριχθούν όσο γίνεται περισσότερα νοικοκυριά. Η πρωτοβουλία μας κλιμακώνεται με βάση τις ανάγκες κάθε οικογένειας. Δηλώνει την επιλογή της κυβέρνησης να ενισχύσει τον πολίτη επιστρέφοντας σε αυτόν την υπεραπόδοση της οικονομίας και τα αυξημένα κέρδη επιχειρήσεων. Από την έκτακτη φορολόγηση υπερεσόδων διυλιστηρίων θα χρηματοδοτηθεί. Από τον ερχόμενο Φεβρουάριο και για 6 μήνες θα καλύπτει το 10% των νοικοκυριών στα σούπερ μάρκετ και τις επιχειρήσεις τροφίμων».

Η διαδικασία θα είναι εξαιρετικά απλή όπως το fuel pass, με μία ψηφιακή κάρτα. Η περίμετρος του μέτρου καλύπτει εισοδήματα έως 24.000 ευρώ για κάθε ζευγάρι, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας οι αρμόδιοι υπουργοί θα παρουσιάσουν λεπτομέρειες.

Το μέτρο θα αφορά 8,4 εκατομμύρια πολίτες.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Πάνω από 35 νέα κρούσματα κορονοϊού

Την Δευτέρα  30/1/2023 πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι–rapid tests για κορονοϊό στην Λαμία. Οι δωρεάν δειγματοληψίες έγιναν από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *