Breaking News

Εξαρθρώθηκε μαφιόζικη σπείρα κακοποιών στην Ευβοια που δραστηριοποιούνταν στην παραγωγή και διακίνηση λαθραίων τσιγάρων

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην παραγωγή και διακίνηση λαθραίων τσιγάρων. Οι αστυνομικοί του ελληνικού FBI πραγματοποίησαν επιχείρηση σε Αττική, Κρήτη, Θεσσαλία, Στερεά και Δυτική Ελλάδα.

Η δομή του κυκλώματος ήταν πυραμιδοειδής και λειτουργούσε σε τέσσερα επίπεδα. Η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο περιλαμβάνονται πλάνα από εργοστάσιο επεξεργασίας καπνού στον Ελαιώνα Θηβών, καθώς και από μονάδα κατασκευής τσιγάρων στην Εύβοια.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης παρήγαγαν παράνομα τσιγάρα στο εργοστάσιο που διέθεταν στην περιοχή του Μίστρου της Εύβοιας το οποίο είχαν εξοπλίσει με τσιγαρομηχανές.

Στη συνέχεια μετέφεραν τα καπνικά προϊόντα σε μεγαλύτερες αποθήκες και εν συνεχεία, σε μικρότερες. Από εκεί ξεκινούσε η διακίνηση προς τους αγοραστές.

Αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση έχει ένας Ελληνοουκρανός ομογενής που είναι υπό κράτηση στο Ντουμπάι. Η έρευνα, που κράτησε έξι μήνες, αποκάλυψε αποθήκες όπου γινόταν η παραγωγή και διακίνηση των λαθραίων τσιγάρων, καθώς και τα μέσα μεταφοράς τους.

Η σπείρα εμπλέκεται επίσης σε σοβαρά εγκλήματα, όπως οι δολοφονίες τριών ατόμων μελών της Greek mafia που ήθελαν να εισέλθουν στην αγορά λαθραίων τσιγάρων και να πάρουν κομμάτι από την πίτα.

www.egnomi.gr

 

Δες επίσης

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λαμίας: Kαλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2026 [Πρόγραμμα]

Το φετινό σύνθημα είναι  «Βιβλία, παράθυρα ανοιχτά» Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λαμίας συμμετέχει κι αυτό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *