Κυριακή , 27 Νοεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Εξιχνιάσθηκαν μία ληστεία σε σπίτι και 9 κλοπές σε καταστήματα διαφόρων περιοχών της Χαλκίδας

Στο πλαίσιο πολύμηνης και εμπεριστατωμένης έρευνας του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας, εξιχνιάσθηκαν μία (1) ληστεία σε οικία και εννέα (9) κλοπές σε καταστήματα, διαφόρων περιοχών της Χαλκίδας.

Πιο συγκεκριμένα, για τη ληστεία, η οποία διαπράχθηκε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί, ήδη έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης της χώρας, καθώς και μία ημεδαπή, ενώ διερευνώνται τα στοιχεία ταυτότητας δύο ακόμη αγνώστων συνεργών τους.

Ειδικότερα οι ανωτέρω, βραδινές ώρες της 07-01-2021, παραβίασαν παράθυρο οικίας, όπου διέμεναν δύο ημεδαπές και με την απειλή πιστολιού, ακινητοποίησαν αυτές και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και διάφορα χρυσαφικά.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα, οι δύο ταυτοποιημένοι ημεδαποί, έχοντας συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, ενέχονται επιπλέον, το χρονικό διάστημα από 21-09-2020 έως και 03-02-2021, στη διάπραξη τουλάχιστον εννέα (9) κλοπών από καταστήματα (υγειονομικού ενδιαφέροντος και εμπορικά), διαφόρων περιοχών της Χαλκίδας.

Αναλυτικότερα, οι δύο δράστες αφού παραβίαζαν παράθυρα ή θύρες των καταστημάτων, αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους κυρίως χρηματικά ποσά, καθώς και διάφορα άλλα προϊόντα ή αντικείμενα.

Σημειώνεται ότι η συνολική λεία που αποκόμισαν οι δράστες από τις προαναφερόμενες εγκληματικές πράξεις, υπερβαίνει τις (60.000) ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι για τους δύο ημεδαπούς που είναι έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης της χώρας:

-ο ένας είχε συλληφθεί την 24-02-2021, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής σχετ. το από 25-02-2021 Δελτίο Τύπου , ενώ
-ο δεύτερος είχε συλληφθεί την 28-03-2021, για τη συμμετοχή του σε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονταν στην ανατίναξη Α.Τ.Μ. σε περιοχές της Εύβοιας σχετ. το από 29-03-2021 Δελτίο Τύπου .

Την προανάκριση διενήργησε με μεθοδικότητα το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ημερίδα την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου στο Λιμάνι Ναυπάκτου «Αναπληρώνοντας τη φυσική οικογένεια μέσω του θεσμού της αναδοχής»

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Δήμου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *