Κυριακή , 2 Απριλίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Αλ. Τσίπρας: “Άμεση διάλυση της Βουλής” – Ο ΣΥΡΙΖΑ αποσύρεται από τις ψηφοφορίες εκτός από τη διαδικασία για τους νεοναζί

Σε δηλώσεις για τον σχεδιασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει της προεκλογικής περιόδου θα προβεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σήμερα, Τρίτη, σε αίθουσα του Ζαππείου, στις 13:00.

LIVE η ομιλία του κ. Τσίπρα από το Ζάππειο Μέγαρο

Όπως καταγράφει το dikaiologitika.gr,  η αισχροκέρδεια που κοστίζει στα νοικοκυριά νομιμοποιείται με τον πιο προκλητικό τρόπο.

Οι ισχυροί γίνονται ισχυρότεροι, ενώ η κοινωνική πλειοψηφία και η μεσαία τάξη ωθούνται στο περιθώριο και στην αγωνία για το αύριο. Η διαφθορά χαρακτηρίζει κάθε κυβερνητική πράξη όπως δείχνουν τα δημόσια σκάνδαλα, οι απευθείας αναθέσεις και η εμπλοκή ακόμα και στο οργανωμένο έγκλημα.

Ονόματα κυβερνητικών στελεχών είναι συνώνυμα της παρανομίας.

Η υπόθεση των υποκλοπών ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο. Αυτός ο «ζόφος» είναι αυτό, που από τη πρώτη στιγμή ονομάσαμε «καθεστώς Μητσοτάκης».

Ο κ. Μητσοτάκης είναι καταχραστής της κυβερνητικής εξουσίας, που του χάρισε ο ελληνικός λαός. Καταχραστής αμετανόητος.

Όλα αυτά είναι η κορυφή του παγώβουνου.

Η ιδιωτική ζωή του πολίτη έγινε βορά ενός εγκληματικού δικτύου υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού, με σκοπό τον εκβιασμό και την φαλκίδευση της λαϊκής βούλησης.

Η «εθνική ασφάλεια» που επικαλείται ο κ. Μητσοτάκης έγινε θύμα παιχνιδιών μαφίας και συγκάλειψης. Με ψέματα, με εκβιασμούς, με χειραγώγηση της δικαιοσύνης, με δολοφονίες χαρακτήρων.

Το θέαμα μιας πλειοψηφίας, που ομόφωνα δέχεται τα όσα κάνει ο πρωθυπουργός, είναι επικίνδυνη. Παραμένουν στις θέσεις τους και συντάσσονται με αυτόν, που κάνει τις υποκλοπές είναι επικίνδυνη. Μια τέτοια κατάσταση σήψης, δεν γίνεται να γίνει δεκτή από κανένα άνθρωπο.

Δεν θα νομιμοποιήσουμε αυτή την εκτροπή. Ακόμη κι αν το αποφάσισαν 156 βουλευτές.

Μετά την άρνηση του πρωθυπουργού να δώσει έστω και μια εξήγηση, για εμάς, αυτή η κυβέρνηση είναι έκπτωτη. Δεν μπορεί να μείνει ούτε μια στιγμή παραπάνω και να αποφασίζει για τον ελληνικό λαό. την άμεση διάλυση της Βουλής και τη προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, εντός τριών εβδομάδων, όπως το Σύνταγμα ορίζει.

Ζητάμε ο ελληνικός λαός να είναι αυτός που θα απαντήσει άμεσα, και όχι οι εκβιαζόμενοι βουλευτές της ΝΔ, στο κρίσιμο, στο υπαρξιακό ερώτημα που ετέθη προχθές στο κοινοβούλιο :

Με τη δημοκρατία ή την εκτροπή.

Από εδώ και στο εξής, με εξαίρεση την συμμετοχή μας, αν υπάρξει νομοθετική διαδικασία για τον αποκλεισμό των νεοναζί, θα απέχουμε από κάθε ψηφοφορία της Βουλής.

Τέλος, καλούμε όλα τα κόμματα και τα συνδικάτα να δημιουργήσουν ένα τείχος και τους πολίτες να πάρουν τη δημοκρατία στα χέρια τους, με την πεποίθηση ότι η δημοκρατία υπάρχει και ζει με τις πράξεις του κάθε πολίτη ξεχωριστά. Κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα».

Θεσμική αντιμετώπιση των κρίσεων
«Κινηθήκαμε θεσμικά από την πρώτη στιγμή. Αντιμετωπίσαμε απολύτως θεσμικά αυτό το πρωτοφανές σκάνδαλο. Ζητήματα απαντήσεις στο ελληνικό κοινοβούλιο και ζητήσαμε αποδείξεις από την αρμόδια αρχή. Δεν πήραμε καμία απάντηση από τον πρωθυπουργό. Δεν γίνεται να μην κάνουμε τίποτα.

Αποφασίσαμε την αποχή μας από τις διαδικασίες, επειδή θεωρούμε ότι δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση να συνεχίσει. Στο δίλημμα δεν θα απαντήσουν μόνο 156 βουλευτές της ΝΔ, αλλά όλοι οι Έλληνες.

Εντός του Φλεβάρη εκλογές, για να αποκατασταθεί η τάξη. Να διεκδικήσουμε την αποκατάσταση του κράτους δικαίου. Αυτή είναι η απόφασή μας. Έτσι θα πορευθούμε. Αυτή η παραβίαση είναι συνδεδεμένη με την πολιτική, που ασκεί αυτή η κυβέρνηση».

Διεθνοποίηση των υποκλοπών
«Απευθυνόμαστε τόσο εντός όσο κι εκτός της χώρας. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΕΕ. Δεν έχουμε παραβίαση μόνο των νόμων της χώρας μας, αλλά κι αυτό, που ονομάζουμε «ευρωπαϊκό κεκτημένο». Έχω ήδη απευθυνθεί στο ΕΚ και στην ΕΕ. Συναντήθηκα με εκπροσώπους της Επιτροπής PEGA, που ερευνά το θέμα των παρακολουθήσεων. Προφανώς θα διεκδικήσουμε τη διεθνοποίηση του γεγονότος. Έχουμε ήδη εξηγήσει και καταθέσει τις προτάσεις μας. Μια εθνική κυβέρνηση θα πρέπει να αποκαταστήσει τους θεσμούς. Με πλουραλισμό και διαφάνεια στην ΕΥΠ . Με την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να ελέγχει τη δράση της.

ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ
«Επί των ημερών μας η ΕΥΠ λειτούργησε εντός του πλαισίου του νόμου. Ό,τι έγινε, έγινε για την πάταξη της εγκληματικότητας λόγω της προσφυγικής κρίσης. Της μεγαλύτερης μετά τον 2 ΠΠ. Έγιναν πολλές εγκληματικές ενέργειες σε αρκετές πόλεις της Ευρώπης. Υπήρξε αύξηση των παρακολουθήσεων επί ημερών μας. Καμία χώρα δεν κατηγόρησε τη χώρα μας για τρομοκρατικές επιθέσεις που σχετίζονταν με την αθρόες προσφυγικές ροές. Σε αυτό οφείλονταν. Η ΕΥΠ ενημέρωνε όλες τις χώρες για οτιδήποτε

Εκτός της διασφάλισης αυτού, που ονομάζουμε «εθνική ασφάλεια» και «αντιμετώπιση τρομοκρατίας» η ΕΥΠ και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έκανε προσπάθεια να πατάξει το έγκλημα και εντός της αστυνομίας. Έκανε έρευνα για την Greek Mafia και τώρα η Greek Mafia διοικεί την ΕΥΠ».

Ονόματα και φάκελος
«Γίναμε όλοι μάρτυρες μιας σκηνής στη Βουλή, που είναι ο ορισμός του «θεάτρου του παραλόγου», αντί ο κ. Μητσοτάκης να δώσει εξηγήσεις. Στις 7 Δεκεμβρίου, μετά τον εισαγγελέα του Αρείου πάγου, πήγα στην ΑΔΑΕ και κατέθεσα εγγράφως αίτημα. Δεν είναι μονοπρόσωπη, έχει διοικητικό συμβούλιο. Συνεδρίασε για να απαντήσει στο αίτημα, που κατέθεσα εγγράφως. Μου ενεχειριασε επιστολή που μου ζητούσε να εξειδίκευσω το αίτημα.

Εγώ επέλεξα 6 πρόσωπα και απέστειλα συμπληρωματική επιστολή. Και τα 6 πρόσωπα, που επέλεξα από όλα όσα έλαβαν το φως της δημοσιότητας και επιλέχθηκαν βάσει της θεσμικής τους ιδιότητας. Δεν ρώτησα για δημοσιογράφους και επιχειρηματίες, αλλά για 5 ανώτατους αξιωματικούς, καθώς και του Υπουργού Εργασίας – τότε – Ενέργειας. Τα κριτήρια έχουν να κάνουν με τη θεσμική τους ιδιότητα.

Ο κ. Ράμμος στην απαντιτική του επιστολή, αναφερόμενος σε αυτά τα 6 πρόσωπα, είπε ότι και για τα 6 υπάρχουν ευρήματα. Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός, να προσπαθεί να ευτελίσει τη συζήτηση και να το κάνει αυτός χωρίς να ντρέπεται;»

Ποιος ο λόγος των παρακολουθήσεων;
«Με σαφήνεια διατύπωσα την εκτίμηση ότι οι 5 στρατιωτικοί δεν παρακολουθούνταν επειδή ήταν εθνικά επικίνδυνοι. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο, αν ο κ. Φλώρος ήταν υπόλογος για κατασκοπία, θα μπορούσε να ανανεωθεί η θητεία του για έναν ακόμα χρόνο; Για ποιο λόγο, ποιος και γιατί ήθελε να τους έχει στο χέρι; Να τους εκβιάζει; Σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Σε μια περίοδο, που η κυβέρνηση Μητσοτάκη επενδύει 14 δισ. εκατομμύριο στον εξοπλισμό. Δεν δίνει καμία εξήγηση. Ήμουν πάρα πολύ σαφής στα ερωτήματα, που έθεσε. Ο μεν κ. Λάγιος μόλις υπέγραψε τα Ραφάλ δημιουργήθηκε μια θέση στο εξωτερικό με τριπλάσιο μισθό. Ο κ. Αλεξόπουλος ενδεχομένως να ενοχλούσαν οι απόψεις του σχετικά με τον εξοπλισμό από Γαλλία. Είναι γνωστές οι καταγγελίες μας για την υπερκοστολόγηση του στρατοπέδου στην Καλαμάτα. Τις απαντήσεις πρέπει να της δώσει η κυβέρνηση».

Υπόθεση Ανδρουλάκη
«Εμείς δεν θεωρούμε κανέναν εκβιαζομενο. Ο κ. Ανδρουλάκης, σωστά δήλωσε, ότι η παρακολούθηση στο κινητό του έγινε με σκοπό τον εκβιασμό. Δεν προδικάζω ότι το μισό πολιτικό σύστημα θα υποκύψει στον εκβιασμό. Εδώ είναι προφανές ότι υπάρχει απόπειρα εκβιασμού. Θυμάστε τις αρχικές δικαιολογίες για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη; Έλεγαν ότι είναι κατάσκοπος των Κινέζων. Τέτοια παραμύθια μας έλεγαν. Πού βρίσκονται, αυτές οι πληροφορίες των συνομιλιών, των καθημερινών επαφών, των συζητήσεων; Πού βρίσκεται αυτός ο «πλούτος» των πληροφοριών; Αν κάποιοι συμβιβάζονται με την ιδέα, εμείς θεωρούμε ότι είναι μείζον ζήτημα, Δεν αφορά μόνο τον κ. Ανδρουλάκη, αλλά όσοι παρακολουθήθηκαν».

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

“Όλα για τα παιδιά και τα βιβλία τους” – 2/4 – Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

2 Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου  Η ημερομηνία δεν έχει επιλεγεί τυχαία αλλά πρόκειται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *