Κυριακή , 26 Μαρτίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

“Εκτροχιάστηκαν οι μύθοι τους και τα αφηγήματά τους”

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΜΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ

 

Εκτροχιάστηκαν οι μύθοι τους και τα αφηγήματά τους

Το πρόσφατο, τραγικό, προδιαγεγραμμένο και εγκληματικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη βύθισε στο πένθος τις οικογένειες των νεκρών και τον λαϊκό κόσμο της χώρας μας. Σύντομα όμως το πένθος μετατράπηκε σε οργή, αγανάκτηση και μαζικές κινητοποιήσεις που ζητούν δικαιοσύνη, απόδοση ευθυνών σε όλα τα επίπεδα και, τελικά, σε αμφισβήτηση της εικονικής πραγματικότητας την οποία, επιμελημένα, «σερβίρουν» η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα για να κρύψουν την αντιλαϊκή πολιτική που, τόσα χρόνια, υπηρετούν.

Το ξέσπασμα της οργής δεν ήρθε από το πουθενά. Το έγκλημα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για το σύνολο των πιεστικών εργατικών – λαϊκών προβλημάτων, που πολλαπλασιάζονται στο πλαίσιο του δρόμου της παράδοσης της δημόσιας περιουσίας και των υπηρεσιών κρατικής ευθύνης στην αδηφάγο «ιδιωτική πρωτοβουλία». Σε αυτό το πλαίσιο, το κράτος των αστών πρέπει να εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις ή να «κάνει τα στραβά μάτια» ώστε ο ιδιώτης να δρα ανεξέλεγκτα, χωρίς υποχρεώσεις, δεσμεύσεις και περιορισμούς.

 

Ο υπαίτιος για το έγκλημα είναι η πολιτική της «απελευθέρωσης» των σιδηροδρόμων απ’ όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, με τις κατευθύνσεις της Ευρωένωσης, που αντιμετωπίζει τις σιδηροδρομικές μεταφορές ως πεδίο κερδοφορίας.

Οι αποκαλύψεις που ακολούθησαν, οι καταγγελίες των εργαζομένων στον προαστιακό και το τραμ, των Σωματείων στις αερομεταφορές και στην ακτοπλοΐα ανέδειξαν τεράστια κενά στην ασφάλεια των συγκοινωνιών και των μεταφορών. Και, δυστυχώς, η εικόνα απαξίωσης και πλημμελούς εφαρμογής πολιτικών ασφαλείας στα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν είναι η μοναδική. Υγεία, Παιδεία, Πολιτισμός, Τοπική Διοίκηση, αντιπυρική – αντιπλημμυρική – αντισεισμική προστασία κτλ. όλα «πάσχουν» το ίδιο, από τις ίδιες αιτίες

Αποκαλύφθηκε ότι αυτά που ζει ο λαός, δεν οφείλονται σε ανικανότητα, αδιαφορία των κυβερνήσεων ή μόνο σε προσωπικό όφελος και προσωπικές ευθύνες. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι έτσι λειτουργεί το ανθρωποφάγο εκμεταλλευτικό σύστημα που κυριαρχεί στον πλανήτη: Θυσία των πάντων –μέχρι και πόλεμος- στην υπηρεσία των επιχειρηματικών ομίλων, των κερδών των ολίγων και ισχυρών. Από κάθε πόρο του αποπνέει επιδείνωση της φτώχειας, ψέμα, έγκλημα, σαπίλα για τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τα λαϊκά στρώματα. Δηλαδή για τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.

Εκτροχιάστηκαν, πλέον, οι μύθοι και τα αφηγήματά ότι «ανάπτυξή τους»(πράσινη ή …μαύρη) φέρνει ευημερία για όλους. Αντίθετα, έφερε «ζωή με κουπόνια και θάνατο με εισιτήριο», όπως έγραφαν τα πανό των μαθητών της Λάρισας. Πολύ περισσότεροι συνειδητοποιούν σήμερα ότι οι πολιτικές δυνάμεις που «τις χωρίζει χάος», στην πραγματικότητα άλλαζαν βάρδιες στην κυβερνητική καρέκλα, αλλά συνέχιζαν στις ίδιες πολιτικές ράγες, σαν τους μηχανοδηγούς των τρένων.

Έτσι, πάρα πολλοί πολίτες βγήκαν και φώναξαν και φωνάζουν ότι Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ! Απαίτησαν και απαιτούν σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές συγκοινωνίες για όλο τον λαό. Προστασία της ανθρώπινης ζωής στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στις σχολές, στις πόλεις και στα χωριά, παντού. Απαιτούν να έχουν δημόσια και σύγχρονη Υγεία. Να ικανοποιούνται οι ανάγκες τους σύμφωνα με τις σύγχρονες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Ως Παράρτημα Λαμίας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, μαζί με τη νεολαία και τα συνδικάτα, να είμαστε η φωνή των νεκρών. Κι όχι μόνο των Τεμπών. Να παλεύουμε μέχρι να «εκτροχιάσουμε» την πολιτική που θυσιάζει -με πολλούς τρόπους- τις ανθρώπινες ζωές για τα κέρδη.

Καλούμε τα μέλη μας, τους φίλους μας, τους απογόνους των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δ.Σ.Ε., τα παιδιά των Πολιτικών Προσφύγων να πάρουν μαζικά και μαχητικά μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν στη Λαμία οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι μαθητές και τα συνδικάτα, αύριο Κυριακή, 12/03, 12.00 στην Πλ. Πάρκου.

Η ζωή έχει αποδείξει ότι ο λαός μπορεί! Έχει τη δύναμη να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις.

 

Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ                                                    Λαμία 11/03/2023

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Παναιτωλικός – ΠΑΣ Λαμία για την 2η αγωνιστική  των playouts

2η αγωνιστική  στα  playouts όπου η Λαμία διεκδικεί την παραμονή της  στην Super League Τον …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *