Δευτέρα , 20 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ελέγχεται για ξέπλυμα εκατομμυρίων ευρώ ο Νίκος Κοκλώνης – Διαψεύδει ο ίδιος

Ο Νίκος Κοκλώνης αντέδρασε άμεσα σε δημοσιεύματα που τον θέλουν να πρωταγωνιστεί σε σκάνδαλο με απάτες ύψους 22.000.000€ και να ελέγχεται από την Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος.

Απάντηση στις πληροφορίες που διακινήθηκαν, δηλαδή ότι φέρεται να βρίσκεται στα «δίχτυα» της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος έδωσε ο γνωστός παρουσιαστής μέσα ανάρτησή του. Μάλιστα, προαναγγέλλει ότι θα κινηθεί νομικά.

Αναλυτικά ο Νίκος Κοκλώνης αναφέρει:

Σχετικά με το δημοσίευμα του Documento, στο οποίο αναφέρεται το όνομά μου και ότι ελέγχομαι για νομιμοποίηση εσόδων, διευκρινίζω ότι:

1) Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά τα τελευταία 20 χρόνια σε περισσότερες από 7 χώρες, έχοντας επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους. Η επαγγελματική μου δραστηριότητα, όπως και οι επιχειρήσεις μου, έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα ανά τον κόσμο χωρίς ποτέ να μου καταλογιστεί οτιδήποτε παράνομο.

2) Αναρωτιέμαι πώς το Documento γνωρίζει ότι ελέγχομαι από κάποια αρχή, ενώ σε εμένα, τον «ελεγχόμενο», δεν έχει κοινοποιηθεί οτιδήποτε σχετικό.

3) Οι επαγγελματικές μου δραστηριότητες τα τελευταία χρόνια στην ελληνική επικράτεια αφορούν παραγωγές γνωστών τηλεοπτικών εκπομπών που μεταδίδονται από όλους σχεδόν τους εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς. Οι τηλεοπτικές παραγωγές των επιχειρήσεών μου είναι διαθέσιμες σε όλους μέσω των σταθμών. Οι δαπάνες και οι πληρωμές είναι διαφανείς και προσβάσιμες σε όλους και αφορούν δημοσιογράφους και προμηθευτές, καθώς και λοιπές εταιρικές υποχρεώσεις. Αυτό έχει διαπιστωθεί σε πέντε τουλάχιστον οικονομικούς ελέγχους που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Επίσης, σε προσωπικό επίπεδο, οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους το πόθεν έσχες μου, στο οποίο απεικονίζονται πλήρως οι πηγές των εισοδημάτων μου ανά τον κόσμο.

4) Αποτελεί πάγια αρχή των εταιρειών μου και εμού να συνεργαζόμαστε και να διευκολύνουμε τις αρχές στην άσκηση του έργου τους. Αυτό θα πράξουμε και στο μέλλον όποτε χρειαστεί.

5) Δεν θα επιτρέψω σε κανένα να διαβάλλει εμένα ή τις εταιρείες μου, που απασχολούν εκατοντάδες έντιμους εργαζομένους, και θα προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες εναντίον όσων δημοσιεύσουν ή αναπαραγάγουν ψευδείς ειδήσεις ή χρησιμοποιήσουν παράνομα προσωπικά ή εταιρικά δεδομένα.

Ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης

Ως απάντηση σχετικών δημοσιευμάτων αναφορικά με την εμπλοκή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην εταιρεία «BARKINGWELL PROGRESS», συμφερόντων του κυρίου Κοκλώνη, από το υπουργείο διευκρινίζονται τα κάτωθι:

«Με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 83271/ΥΠΕ/7/00465/Π/Ν.4399/2016/30-08-2022 απόφαση του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακών Νόμων και Άμεσων Ξένων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4399/2016, όπως ισχύει, και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 αυτού (Ε ́ κύκλος), επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «BARKINGWELL PROGRESS MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», που αναφέρεται στην «ίδρυση μονάδας παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων, βίντεο και κινηματογραφικών ταινιών» στο 40,2 χλμ Αττικής Οδού, του Δήμου Παιανίας, της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, της Περιφέρειας Αττικής, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 9.935.712,09 ευρώ. H κρατική επιχορήγηση του εν λόγω επενδυτικού σχεδίου σε περίπτωση υλοποίησης του έργου θα ανέλθει σε 2.086.499,54 €. Η καταβολή της δηλαδή εξαρτάται όπως είναι καθολικά γνωστό από την υλοποίηση της επένδυσης.

Μέχρι σήμερα δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα εκ μέρους του φορέα για καταβολή επιχορήγησης, ούτε αίτημα για έλεγχο επί της υλοποίησης, συνεπώς δεν δύναται να λάβει χώρα καμία εκταμίευση ποσού ενίσχυσης.

Επιπλέον σημειώνεται ότι η τεκμηρίωση της δυνατότητας χρηματοδότησης επενδυτικού έργου που έχει υπαχθεί στον ν. 4399/2016 δεν αποτελούσε προϋπόθεση για την υπαγωγή, το οποίο αποτελούσε αδυναμία του προηγούμενου νόμου που διορθώθηκε στον νέο αναπτυξιακό νόμο 4887/2022.

Επομένως, η εταιρεία «BARKINGWELL PROGRESS» συμφερόντων του κυρίου Κοκλώνη ουδέποτε έλαβε έγκριση επιχορήγησης9.935.712,09 ευρώ, ουδέποτε προσπάθησε να τα εκταμιεύσει ούτε και θα μπορούσε, αλλά θα μπορούσε να πάρει στο μέλλον μετά από χρόνια, 2 εκατομμύρια, εάν και εφόσον είχε ολοκληρώσει την επένδυση των 9.935.712,09 και εφόσον πιστοποιείτο ότι όλα έχουν γίνει νόμιμα.

Κατά συνέπεια καμία εμπλοκή του Υπουργείου Ανάπτυξης δεν υφίσταται στην παρούσα υπόθεση».

Οι πληροφορίες για το πόρισμα της Αρχής για το Ξύπλυμα Χρήματος
Στα δίχτυα της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος «πιάστηκε», σύμφωνα με πληροφορίες, ο γνωστός παραγωγός και παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών ο οποίος φέρεται να έχει πρωταγωνιστήσει σε σκάνδαλο με απάτες 22 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, με εντολή του επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπου Βουρλιώτη φέρεται να εκδόθηκαν διατάξεις δέσμευσης λογαριασμών μιας σειράς εταιριών του γνωστού τηλεοπτικού προσώπου.

Με γνωμοδότηση 80 σελίδων, ο κ. Βουρλιώτης ζητεί τόσο σε βάρος του τηλεοπτικού παραγωγού όσο και των άλλων εμπλεκομένων, να ασκηθεί ποινική δίωξη, για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, σύσταση εγκληματικής οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ υπάρχουν και εμπλεκόμενα πρόσωπα τα οποία μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί γνωστή η ταυτότητά τους, καθώς κινούνται παράνομα στο εξωτερικό.

Ήδη, το πόρισμα του κ. Βουρλιώτη διαβιβάστηκε στον οικονομικό εισαγγελέα, για τα περαιτέρω.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για εγκληματική οργάνωση με τη μορφή μαφίας που έκανε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στην ίδια υπόθεση φέρεται να εμπλέκονται τουλάχιστον ακόμα επτά άτομα μεταξύ των οποίων μία δικηγόρος αλλά και ένας Αλβανός, ο οποίος φέρεται ως στενός συνεργάτης του, και είναι ήδη προφυλακισμένος για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών.

Ο γνωστός παρουσιαστής φέρεται να είχε στήσει εταιρίες «μαϊμού» στο εξωτερικό για να ξεπλένει μαύρο χρήμα. Ο τηλεοπτικός παραγωγός έχει τεράστια δραστηριότητα στο τηλεοπτικό τοπίο, γεγονός που μπορεί – εξ αντανακλάσεως- να επηρεάσει τους σταθμούς, ο οποίοι βέβαια δεν έχουν καμία σχέση ή γνώση όσων φέρεται κατά το πόρισμα να ελέγχεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια με τα οποία διατηρεί συνεργασίες ο τηλεοπτικός παραγωγός πραγματοποιούνται συσκέψεις, καθώς πρόκειται για προγράμματα τηλεθέασης και ανάλογα με τις εξελίξεις μπορεί να προκληθεί οικονομική φούσκα στην τηλεοπτική αγορά.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ξεκίνησε η αποκατάσταση της εσωτερικής οδοποιίας στα Καμένα Βούρλα

Από τις οδούς 28ης Οκτωβρίου και Ανδρούτσου ξεκίνησε η αποκατάσταση της εσωτερικής οδοποιίας στην Κοινότητα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *