Breaking News
photo: REUTERS / Abdul Saboor

Εμ. Μακρόν: Η Γαλλία θα αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος

Η Γαλλία θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος τον Σεπτέμβριο 2025  στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, έγραψε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε γράμμα του προς τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

Μάλιστα, ο Γάλλος πρόεδρος ανήρτησε αντίγραφο του γράμματος που έστειλε στον Μαχμούντ Αμπάς και με την οποία τον ενημερώνει για την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Χ.

«Πιστός στην ιστορική δέσμευση για δίκαιη και διαρκή ειρήνη στη Μέση Ανατολή, αποφάσισα ότι η Γαλλία θα αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης. Θα κάνω την επίσημη ανακοίνωση στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών τον προσεχή Σεπτέμβριο», αναφέρει ο Γάλλος πρόεδρος στην επιστολή του.

 

Πηγή: newsit.gr

Δες επίσης

3η μέρα χάους: Νέες απειλές για βόμβα στα αεροδρόμια Δανίας και Τσεχίας και σε ΜΜΕ σε Ιρλανδία και Βρετανία

Μια σειρά από απειλές για βόμβες έχει διαταράξει τις επιβατικές πτήσεις σε όλη την Ευρώπη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *