Σάββατο , 3 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Εμπόδια που αποσκοπούν στον διχασμό ακόμα και στα πιο απλά θέματα…

Νέα άθλια και ξεδιάντροπη ενέργεια του Προέδρου της Κοινότητας Σπερχειάδας που δείχνει απύθμενο μίσος και εμπάθεια, με συνένοχους τους όποιους συνεργάτες του.

Αναφέρει σχετικά ο Τοπικός Σύμβουλος Σπερχειάδας κ. Δημήτρης Καραντζούνης:

Ο Τζιβελέκας και οι συνένοχοι του , δεν μπορούν να δεχτούν την μεγάλη προβολή της Σπερχειάδας σε ένθετο περιοδικό (Ξένιος Θεσσαλός) – 8σέλιδο αφιέρωμα-που κυκλοφόρησε πανελλαδικά σε 30.000 αντίτυπα και άλλα 20.000 που θα μοιραστούν το άμεσο επόμενο διάστημα, που επιμελήθηκε ο Τοπικός Σύμβουλος Σπερχειάδας κ. Δημήτρης Καραντζούνης, και με απίστευτη εμπάθεια επιχειρούν να τον σαμποτάρουν επαγγελματικά και κοινωνικά. Και αυτό το κάνει ο Πρόεδρος με τον κουτοπόνηρο τρόπο του και με το «παιχνίδι της κολοκυθιάς» που επιδίδεται συνεχώς γιατί η αμορφωσιά του μόνο αυτό μπορεί να κάνει…

Το Σαββατοκύριακο 17-18/7 που ήταν η προβολή για την κυκλοφορία του ένθετου με την Σπερχειάδα (8 σελίδες) και τον Δήμο Μακρακώμης ( πληρωμένο το δισέλιδο) που όλοι ανέμεναν για να καμαρώσουν για το χωριό τους και να χαρούν μία μεγάλη προβολή της περιοχής που δεν έχει ξαναγίνει στο πανελλήνιο, ο Κοινοτάρχης με άκρως εριστικό τρόπο αυτός και οι όποιοι συνεργάτες του, χωρίς να συνεδριάσει και να πάρει σχετική απόφαση το Τοπικό Συμβούλιο, αυθαίρετα ως Κοινότητα και όχι ως συνδυασμός που θα μπορούσε να το κάνει ή όποιος άλλος φορέας, ενημερώνει επίσημα με Δελτίου Τύπου για την 1η υπαίθρια Έκθεση Φωτογραφίας.

Σαν δράση και πρωτοβουλία από οποιονδήποτε φορέα που θέλει να το διοργανώσει μας χαροποιεί και είναι δεδομένη η συμμετοχή μου. Αλλά όταν διαβάζεις προσεχτικά το Δελτίο Τύπου, αντιλαμβάνεσαι το διχασμό που φέρνει το συγκεκριμένο κείμενο όπως τεκμηριώνω ευθύς αμέσως.

Πόσο μοχθηρός είναι κάποιος όταν για τίτλο της Έκθεσης αναφέρεται στοχευμένα το όνομα συγκεκριμένου φωτογραφείου, από τα δύο που υπάρχουν στον Δήμο Μακρακωμης.
Και μάλιστα για φωτογραφείο εκτός Σπερχειάδας. Αυτό ξεπερνά και την οποιαδήποτε γκρίζα διαφήμιση. Την πληρώθηκε η Κοινότητα αυτή την διαφήμιση ή «πάει σε τσέπες»;;; Γιατί αυτή η επιτηδευμένη εριστική και γεμάτη μίσος και εμπάθεια ενέργεια που προφανώς κτυπά το πρόσωπο μου;

Και επαγγελματίας φωτογράφος είμαι για πάνω από 35 χρόνια και Τοπικός Σύμβουλος που δεν ενημερώθηκα καθόλου για την έκθεση! Ενώ να σημειώσω, κάθε χρόνο επιμελούμαι ατομικές φωτογραφικές εκθέσεις σε πολύ γνωστό κατάστημα της Σπερχειάδας.
Επομένως ότι αφορά την Έκθεση για να πραγματοποιηθεί και επικροτώ την πρωτοβουλία και ούτως ή άλλως θα συμμετέχω και δεν θα ξεφύγω από αυτά που αναφέρονται στο Δελτίο Τύπου της Έκθεσης. Αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάσω τα όσα γράφονται επί της διαδικασίας.

Για τον τίτλο σας το υπογράμμισα επαρκώς. Για την προϋπόθεση να μην υπάρχει το όνομα του καλλιτέχνη – watermark στη φωτογραφία, εδώ καταφανώς κάποιοι θέλουν μακροχρόνια να καπηλευτούν τον όποιο δημιουργό για ευνόητους λόγους. Που το έχουν ξαναδεί σε ομαδικές εκθέσεις; Αυτό η διοργάνωση θα πρέπει να το διορθώσει.

Με τις τεχνικές προδιαγραφές των φωτογραφιών στην ουσία αποκλείονται και αποτρέπονται ερασιτέχνες φωτογράφοι που θέλουν να φωτογραφήσουν με το κινητό τους. Επιπρόσθετα, ζητούνται έως 7 φωτογραφίες για να περάσουν από κριτική – καλλιτεχνική λογοκρισία χωρίς να αναφέρονται τα κριτήρια ώστε να τα γνωρίζουν οι συμμετέχοντες. Τελικά γίνεται έκθεση ή ένας άτυπος διαγωνισμός φωτογραφίας από μία συγκεκριμένη επιτροπή, όλα σε ένα πλήρως ασαφές πλαίσιο; Άρα το αποτέλεσμα-συμμετοχές στην έκθεση, αφορά την υποκειμενική επιλογή των ανθρώπων που θα επιμεληθούν την έκθεση, οπότε είναι καθαρά δικιά τους η έκθεση . Δεν προβάλλεται έτσι ο δημιουργός αλλά οι άνθρωποι που θα επιμεληθούν την έκθεση….

Επιπλέον, όσο αφορά την εκτύπωση, σε τι χαρτί θα τυπωθούν οι φωτογραφίες και αν ο κάθε συμμετέχοντας στην έκθεση θα μπορεί να επιβλέψει και να παρέμβει στην εκτύπωση για το βέλτιστο αποτέλεσμα των φωτογραφιών του. Όπως επίσης και το μέγεθος που τυπωθούν οι φωτογραφίες αν θα είναι ενιαίο, π.χ. 50Χ70 εκ.
Δεν δίδεται καμία πληροφόρηση για την χωροθέτηση και τον φωτισμό των φωτογραφιών στο χώρο της έκθεσης. Εκτός αν όλα γίνονται με μοναδικό σκοπό να «κερδίσει» τις εντυπώσεις η διοργάνωση και όχι οι δημιουργοί των φωτογραφιών που το έργο τους είναι αυτό που θα προσελκύσει τον κόσμο.

Πρόταση μου είναι, θεωρώντας το ποιο ορθό, να συμμετέχουν όλες οι φωτογραφίες όσων επιθυμούν να λάβουν μέρος στην Έκθεση και ο κόσμος να είναι αυτός που θα τις αναδείξει. Γιατί να υπάρχει αυτή η παρέμβαση στο καλλιτεχνικό έργο κάποιου;

Δυστυχώς συναντάμε άλλη μία προχειρότητα του Κοινοτάρχη και των όσων συνεργάστηκε, η οποία δυστυχώς διαφαίνεται να περιλαμβάνει υποχθόνια μεθόδευση.

Το Δελτίο Τύπου της Κοινότητας Σπερχειάδας

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ακόμη και το περπάτημα 1,5 χλμ την ημέρα είναι αρκετό

Είναι γνωστό ότι το καθημερινό περπάτημα μπορεί να βελτιώσει την υγεία με περισσότερους τρόπους από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *