Κυριακή , 3 Δεκεμβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Έμπρακτη η στήριξη της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ στη βόρεια Εύβοια

“Η Τράπεζα Πειραιώς συνδράμει από την πρώτη στιγμή της καταστροφικής πυρκαγιάς στη Βόρεια Εύβοια”

Συνάντηση εργασίας για την ανάληψη από την Τράπεζα Πειραιώς ενημερωτικής εκστρατείας με σκοπό τη δυνατότητα αξιοποίησης και χρηματοδότησης των προγραμμάτων LEADER και ΠΑΑ (Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης) στη Βόρεια Εύβοια, πραγματοποίησαν την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου με στελέχη της Τράπεζας.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο FACEBOOK

Αναλυτικά, στη σύσκεψη με τον ΥφΑΑΤ συμμετείχαν οι κ.κ. Αλκιβιάδης Αλεξάνδρου, Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς και Γιάννης Χανιωτάκης, senior Director, Ανάπτυξης Εργασιών Αγροτικού Τομέα, τρ. Πειραιώς.

Κατά τη συνάντηση, ο Υφυπουργός ευχαρίστησε την Τράπεζα Πειραιώς για τον σημαντικό κοινωνικό ρόλο που επιτελεί, τονίζοντας πως «από την πρώτη στιγμή μετά την καταστροφή στη Β. Εύβοια, έσπευσε να μας συνδράμει».

Η Τράπεζα Πειραιώς, πέρα από την αφιλοκερδή συμμετοχή της στη μελέτη της αγροδιατροφής που γίνεται υπό την αιγίδα της επιτροπής για την αποκατάσταση των ζημιών της Βόρειας Εύβοιας, έχει ήδη πραγματοποιήσει σειρά δράσεων στην πληγείσα περιοχή, για την οποία ο Υφυπουργός δε παρέλειψε να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του.

Ειδικότερα, οι δράσεις τις Τράπεζας Πειραιώς για τη Β. Εύβοια είναι οι εξής:

• Συνάντηση με πληγέντες στην Ιστιαία
• Δημιουργία γραφείων υποστήριξης πληγέντων από τις καταστροφικές φωτιές
• Συνάντηση των Μελετητών με την τοπική κοινωνία της Β. Εύβοιας στη Λίμνη και στην Ιστιαία.

Μέτρα στήριξης με προνομιακούς όρους για τους πληγέντες σε χρηματοδοτήσεις που αφορούν:

 Κεφάλαιο κίνησης για την αγορά ζωοτροφών
 Χρηματοδότηση αγοράς φυτικού & ζωικού κεφαλαίου
 Χρηματοδότηση αγοράς κυψελών από τους μελισσοκόμους που επλήγησαν
 Χρηματοδότηση για αγορά γεωργικού εξοπλισμού, σταβλικές εγκαταστάσεις, πτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, αγροτουριστικές εγκαταστάσεις κ.λ.π.
 Χρηματοδότηση αγροτών για την εγκατάσταση ή επισκευή σύγχρονων συστημάτων άρδευσης και εξοικονόμησης νερού, βελτιστοποίησης μεθοδολογίας γεωτρήσεων, δεξαμενών συλλογής βρόχινου νερού κλπ.
 Χρηματοδότηση επιχορήγησης των δικαιούχων Μέτρου 5.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2014-2021) για την υλοποίηση των επενδυτικών έργων που σκοπεύουν στη μείωση των δυσμενών επιπτώσεων πιθανών φυσικών φαινομένων, δυσμενών καιρικών συνθηκών και καταστροφικών συμβάντων (π.χ. αντιχαλαζικά δίκτυα, αντιβρόχινες μεμβράνες κ.τ.λ.).

 

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Κουρά μοναχού από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών, στην Ιερά Μονή Αγάθωνος

Ο νέος Μοναχός έλαβε το όνομα Δαμασκηνός Ημέρα χαρμόσυνη η 2α Δεκεμβρίου για το μοναστήρι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *