Πέμπτη , 30 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Αλκοόλ και Εφηβεία» πραγματοποιήθηκε στο 6ο Γυμνάσιο Καρδίτσας

Την εκδήλωση που οργανώθηκε από τη Διεύθυνση και το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου επιμελήθηκαν οι Επισκέπτριες Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας Πιτσιάβα Ολυμπία και Μπιμπίκου Βαΐα και την παρακολούθησαν οι μαθητές της Γ΄ Τάξης.

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης παρουσιάστηκαν στους μαθητές στοιχεία ερευνών, τα οποία αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών από τους εφήβους έχει πάρει στις μέρες μας ανησυχητικές διαστάσεις και ότι οι επιπτώσεις της κατανάλωσης αυτής από τόσο μικρές ηλικίες έχει πολλαπλές συνέπειες για την υγεία, μερικές από τις οποίες μπορεί να αποδειχτούν ιδιαιτέρως σοβαρές. Σύμφωνα με τα στοιχεία των επιστημονικών ερευνών, το αλκοόλ στην εφηβική ηλικία μειώνει τη σχολική απόδοση, την ικανότητα απορρόφησης της γνώσης και τη συγκέντρωση. Επίσης, η κατανάλωση αλκοόλ έχει δραματική επίδραση στην προσωπικότητα, προκαλεί ευερεθιστότητα, εχθρικότητα και επιθετικότητα αυξάνοντας τον κίνδυνο πειραματισμού και με άλλες εξαρτησιογόνες ουσίες.

Οι μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το οπτικοακουστικό υλικό που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση και τις βιωματικές δράσεις γύρω από το κοινωνικό πρόβλημα του αλκοολισμού και τις επιπτώσεις του στους νέους και ιδιαίτερα στους εφήβους.

6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Aυξημένη κατά 69,9% καταγράφεται η μέση πληρότητα των ξενοδοχείων Αθήνας- Αττικής το πρώτο δίμηνο του 2023

Θετικά τα μηνύματα στην αρχή του έτους Aυξημένη κατά 69,9% καταγράφεται η μέση πληρότητα των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *