Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Εντυπωσιακή αύξηση στις πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης, υψηλότερες κατά 40% τιμές σε σχέση με πέρυσι

Εντυπωσιακή αύξηση στις πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης καταγράφεται παρά τις υψηλότερες κατά 40% τιμές σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με στοιχεία των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών τον Ιανουάριο η ζήτηση ανέβηκε κατά 40% αν και η μέση τιμή του καυσίμου έχει εκτιναχθεί στα 1,24 ευρώ το λίτρο από 0,885 ευρώ το λίτρο τον Ιανουάριο του 2021.

Η κατανάλωση του πετρελαίου κινήθηκε ανοδικά και το τρίτο τρίμηνο του 2021 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020. Συγκεκριμένα ήταν αυξημένες κατά 58,5%, ενώ η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκίνησε στις 15 Οκτωβρίου.

Παράγοντες της αγοράς αποδίδουν τις υψηλές πωλήσεις στην αλλαγή της καταναλωτικής συμπεριφοράς που προκάλεσαν η ενεργειακή κρίση, η πανδημία και οι ακραίες καιρικές συνθήκες. Χιλιάδες νοικοκυριά, τα οποία διαπιστώνοντας τον περασμένο Οκτώβριο τις αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας επέλεξαν να κρατήσουν σβηστά τα κλιματιστικά και κλειδωμένες στις αποθήκες τις ηλεκτρικές σόμπες.

Καταλυτικό ρόλο στην αυξημένη ζήτηση του πετρελαίου παίζει και η διεύρυνση των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης. Εκτιμάται ότι φέτος είναι περισσότεροι κατά 200.000, αγγίζοντας έτσι συνολικά τους 900.000. Ο χειμώνας επίσης μέχρι στιγμής είναι βαρύς. Έτσι, όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς πετρελαιοειδών, τα νοικοκυριά που προμηθεύτηκαν πετρέλαιο τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο έκαψαν γρήγορα τα λίτρα που είχαν αγοράσει. Με την επέλαση δε της «Ελπίδας» τον Ιανουάριο, οι νέες παραγγελίες ήρθαν νωρίτερα.

Πηγή

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η κακοκαιρία «Άριελ» φέρνει τις επόμενες ώρες ισχυρές βροχοπτώσεις, που θα συνδυάζονται με λάσπη και καταιγίδες.

Θα επηρεαστεί από τα καιρικά φαινόμενα το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ χιόνια θα πέσουν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *