Κυριακή , 26 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Εντυπωσιακοί αμμόλοφοι ξεπηδούν στο βόρειο τμήμα της Λήμνου – Είναι οι περίφημες Αμμοθίνες

Εντυπωσιακοί αμμόλοφοι ξεπηδούν στο βόρειο τμήμα της Λήμνου, καλύπτοντας μία έκταση περίπου 70 στρεμμάτων. Είναι οι περίφημες Αμμοθίνες, τις οποίες οι ντόπιοι αποκαλούν «Παχιές Αμμούδες».

​Οι αμμώδης λόφοι, που δημιουργούνται από τη διάβρωση και την απόθεση της άμμου στις παράκτιες περιοχές, δεν έχουν ένα συγκεκριμένο σχήμα
Το σπάνιο τοπίο βρίσκεται σε απόσταση τριών χιλιομέτρων πάνω από το χωριό Κατάλακκος και κοντά στην παραλία Γομάτι. Οι αμμώδεις λόφοι, που δημιουργούνται από τη διάβρωση και την απόθεση της άμμου στις παράκτιες περιοχές, δεν έχουν ένα συγκεκριμένο σχήμα. Όπως και στη Σαχάρα, οι βόρειοι άνεμοι ανασχηματίζουν συνεχώς τη μορφή τους. Οι Αμμοθίνες της Λήμνου χαρακτηρίζονται από τα λευκά κρινάκια, ενώ περιμετρικά των λόφων ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να παρατηρήσει λυγαριές, αγιοαχλαδιές, αστυφίδες, θυμάρι, πικροδάφνες και αγριελιές.

Μετά την περιήγηση στο παράξενο τοπίο, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα εξαιρετικό μπάνιο στην παραλία Γομάτι, με την ψιλή άμμο και τη θάλασσα που βαθαίνει ομαλά.

Δείτε τις φωτογραφίες…

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δήμος Καμένων Βούρλων: 17 θέματα στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, 28/3

Την Τρίτη 28/3/2023 και ώρα 12:30 μ.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καμένων Βούρλων. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *