Δευτέρα , 5 Δεκεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

ΕΟΔΥ: Aυξημένη η διασπορά της γρίπης

“Πρώιμη έναρξη του επιδημικού κύματος της γρίπης για τη φετινή περίοδο” αναφέρει ο ΕΟΔΥ.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, 2/9/2022 σχετικά με την γρίπη

“Παρά το γεγονός ότι η γρίπη εμφανίζει εποχική διακύμανση, με σταδιακή αύξηση της διασποράς του ιού από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο, ο ΕΟΔΥ καταγράφει τα περιστατικά της γρίπης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Συνήθως τους καλοκαιρινούς μήνες ο αριθμός των κρουσμάτων γρίπης που καταγράφεται είναι μικρός και, κατά κανόνα, αφορά στα σποραδικά κρούσματα του νοσήματος.

Τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχουν ενδείξεις αυξημένης διασποράς κατά την τρέχουσα προ-επιδημική περίοδο σε σχέση με προηγούμενα έτη, κυρίως μεταξύ των ατόμων νεαρής ηλικίας σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές της χώρας.

Με δεδομένο ότι στο Νότιο Ημισφαίριο καταγράφηκε πρώιμη έναρξη του επιδημικού κύματος της γρίπης για τη φετινή περίοδο, ο ΕΟΔΥ παραμένει σε εγρήγορση και παρακολουθεί συστηματικά την εξέλιξη της δραστηριότητας του νοσήματος.

Υπενθυμίζεται ότι για την πρόληψη της διασποράς του ιού στην κοινότητα πρέπει να τηρούνται σχολαστικά τα μέτρα ατομικής υγιεινής, και τα μέτρα προστασίας, ενώ ο εμβολιασμός παραμένει το πιο αποτελεσματικό μέτρο πρόληψης για τον πληθυσμό.”

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: “Με την εθνική ασφάλεια της χώρας δεν πρόκειται να ανεχθούμε παιχνίδια”

Ανακοίνωση (4/12/2022) του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία “Να αφήσει τους εξυπνακισμούς και να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *