Δευτέρα , 5 Δεκεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο κορονοϊός «κτύπησε» και την ιστοσελίδα του fonografos.net

Στα πλαίσια της ενημέρωσης του κοινού που υπηρετεί ο www.fonografos.net, πληροφορούμε ότι ο κορονοϊός «κτύπησε» τελικά και την ιστοσελίδα μας.

 Δείτε τι ισχύει τόσο για το άτομο που νόσησε όσο και για τις κοινωνικές επαφές του για να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγχυση.

Στατιστικά και μόνο να το εξετάσει κανείς, μετά από τόσους μήνες πανδημίας, τόσα ρεπορτάζ και εργασία με πολλές κοινωνικές επαφές, κάποια στιγμή ήταν αναμενόμενο να συμβεί,  όπως και για όλους μας.

Ο ιδιοκτήτης κα συντάκτης του www.fonografos.net βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό έπειτα από rapid test που έκανε. Είναι πολύ καλά στην υγεία του, δεν παρουσιάζει συμπτώματα και είναι πλήρως εμβολιασμένος.

Με κάθε υπευθυνότητα και γνωρίζοντας την κατάσταση που επικρατεί μέσα από τον χώρο εργασίας του εξαρχής έθεσε τον εαυτό του σε απομόνωση.

Αναφέρει σχετικά για την πλήρη ενημέρωση του τι έχει συμβεί:

«Από την Κυριακή που μας πέρασε είχα έντονο πονοκέφαλο και γνωρίζοντας την κατάσταση και τις προφυλάξεις που πρέπει να παίρνουμε, λόγω της πανδημίας – και της μετάλλαξης Δ τώρα- που μπορεί ακόμη και χωρίς πυρετό κλπ να νοσήσει κάποιος  αν και είναι πλήρως εμβολιασμένος, τέθηκα κατευθείαν σε απομόνωση σε δωμάτιο του σπιτιού μου, προφυλάσσοντας έτσι σε κάθε περίπτωση τους οικείους μου για τυχόν διασπορά. Κάτι που πλέον οφείλουμε να κάνουμε όλοι μας, χωρίς δεύτερη σκέψη!

Έκανα self tests τα οποία έβγαιναν όλα αρνητικά επί τρεις ημέρες. Την Τρίτη  έκανα 39 πυρετό  και έτσι  έκανα rapid test το οποίο βγήκε θετικό.  Έκτοτε δεν έχω πυρετό, κανένα άλλο σύμπτωμα, αλλά με κάθε υπευθυνότητα συνεχίζω και παραμένω σε απομόνωση σε δωμάτιο του σπιτιού μου, αποκομμένος από κάθε άλλον, χωρίς να έχω έρθει σε επαφή με κανέναν απολύτως , ακολουθώντας πιστά όλες τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που μου υποδείχθηκαν, παραμένοντας συνολικά σε περιορισμό για διάστημα 10 ημερών.

Είμαι πολύ καλά στην υγεία μου, νοιώθω μια χαρά, δεν έχω κανένα σύμπτωμα και θεωρώ ότι επειδή έχω εμβολιαστεί πλήρως εδώ και 2 μήνες, όπως αναφέρουν και οι ειδικοί θα περάσει εύκολα ο ιός. Ενώ επίσης, επειδή εξ αρχής απομονώθηκα, δεν τίθεται θέμα διασποράς από πλευράς μου.

Είναι βασικό όμως και θεωρώ να δείχνουμε υπευθυνότητα και να τηρούμε απαρέγκλιτα μέτρα και οδηγίες. Να προσέχουμε πάρα πολύ, διότι ο κορονοϊός όπως άλλωστε και πολλές φορές έχει ειπωθεί από τους επιστήμονες,  δεν κάνει διακρίσεις και είναι πολύ ύπουλος.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε σωστά ώστε να προφυλάξουμε τους γύρω μας. Και ο ΕΟΔΥ από την άλλη να διαφυλάξει  την διαδικασία και να βρει τον βέλτιστο τρόπο για την διαχείριση των κρουσμάτων πάντα ανάλογα με τις εξελίξεις στην πανδημία και τις μεταλλάξεις. Το ζητούμενο είναι να αντιμετωπίζεται ορθά η κατάσταση ενός νοσούντα  με γνώμονα να προφυλάσσεται ο ίδιος και  το κοινωνικό σύνολο. Διαφορετικά τα πρόστιμα που επιβάλλονται αποτελούν μόνο αυτοσκοπό…. Το ορθό είναι να ενημερώσουμε για την κατάσταση και θεωρούμε και ως μέσο ενημέρωσης αυτό πρέπει να γίνεται για να υπάρχει κοινωνική συνέπεια προς τον συνάνθρωπό μας και όχι να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας δηλώνοντας  “δήθεν” άγνοια….

 

ΕΟΔΥ – κορονοϊός: Τι ισχύει για όσους βρεθούν θετικοί και για τις επαφές τους

Επικαιροποιημένες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ σχετικά με τι ισχύει για άτομα που νοσούν με κορονοϊό και τις επαφές που είχαν.

Είναι σημαντικό να επισημανθούν κάποια ζητήματα ώστε να μην υπάρχει σύγχυση και να μην δημιουργούνται απορίες και κατ’ επέκταση ανησυχία σε κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Τα παρακάτω αποτελούν την επίσημη καταγραφή από τον ΕΟΔΥ, του τι ισχύει για άτομα που έχουν νοσήσει

– Άτομο πλήρως εμβολιασμένο που νόσησε στον κορονοϊό παραμένει σε περιορισμό για 10 ημέρες.

Πλήρως εμβολιασμένο άτομο έναντι της νόσου COVID-19, θεωρείται το άτομο που έχει λάβει τις δύο δόσεις των εμβολίων δύο δόσεων ή τη μια δόση του μονοδοσικού εμβολίου και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων από την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού σχήματος.

Πλήρως εμβολιασμένα άτομα ή άτομα με επιβεβαιωμένη λοίμωξη από SARS-CoV-2 τους προηγούμενους 6 μήνες που είχαν έκθεση υψηλού κινδύνου σε ασθενή με COVID-19 και παραμένουν ασυμπτωματικά, δεν χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα, γιατί ο κίνδυνος λοίμωξης είναι πολύ χαμηλός. Τα άτομα αυτά πρέπει να είναι σε αυτοπαρακολούθηση (καθημερινή θερμομέτρηση, επαγρύπνηση για εμφάνιση συμπτωμάτων) για 14 ημέρες μετά την έκθεση και να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης.

Επομένως όταν κάποιος που έχει εμβολιαστεί πλήρως και  νοσήσει, μπαίνει σε καραντίνα για 10 ημέρες, ενώ οι στενές επαφές του δεν μπαίνουν σε καραντίνα,  από την στιγμή που είναι πλήρως εμβολιασμένα  άτομα και δεν έχουν συμπτώματα. Συνεχίζουν κανονικά την καθημερινότητα τους λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης που ισχύουν για όλους.

Σε κάθε περίπτωση, εξυπακούεται ότι όταν κάποιος παρουσιάσει συμπτώματα (πυρετό, βήχα, πονόλαιμο, δύσπνοια)  πρέπει να κάνει τεστ για να διαπιστώσει αν έχει νοσήσει.

Αναλυτικές οδηγίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ: https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/

Να σημειωθεί ότι οι οδηγίες αναλόγως της εξέλιξης της  πανδημίας  επικαιροποιούνται όταν αυτό χρειαστεί.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Φθιώτιδα: Τα δρομολόγια των κινητών Αστυνομικών μονάδων έως 11/12

Αναλυτικά τα δρομολόγια των κινητών Αστυνομικών μονάδων για την εβδομάδα από 5 έως 11-12-2022 “Παρακαλούμε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *