Ακολουθήστε μας στο facebook

Επίδομα έως 300€ σε συνταξιούχους

Έρχεται το επίδομα προσωπικής διαφορά για συγκεκριμένους συνταξιούχους.

Τουλάχιστον 140.000 συνταξιούχοι που δεν πήραν αύξηση ή οποιαδήποτε άλλη, επιπλέον παροχή τους τελευταίους μήνες, θα λάνουν το επίδομα προσωπικής διαφοράς.

Όπως ενημερώνει το dikiaologitika.gr, στη λίστα με τους υποψηφίους, την οποία «χτενίζουν» οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ βρίσκονται και οι συνταξιούχοι με εισοδήματα 800 ευρώ που λόγω προσωπικής διαφοράς, η αύξηση που έλαβαν ήταν πολύ μικρότερη της αύξηση 7,75%.

Στην λίστα είναι και όσοι έλαβαν τα Χριστούγεννα επιταγή ακρίβειας. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί έως τις 20/2, σε συνδυασμό με το εάν θα δοθεί στα ευάλωτα νοικοκυριά έκτακτο Δώρο Πάσχα.

Ο αριθμός των δικαιούχων θα κρίνει και το ύψος της παροχής με το επικρατέστερο σενάριο να αφορά επίδομα που, είτε κλιμακώτα, είτε όχι θα κυμαίνεται από 250 έως 300 ευρώ.

Χωρίς αύξηση στις συντάξεις του έμειναν 910.000 συνταξιούχοι που λόγω της ύπαρξης προσωπικής διαφοράς δεν έλαβαν καμία αύξηση. Από αυτούς οι 140.000 δεν έλαβαν ούτε το επίδομα των Χριστουγέννων προφανώς γιατί είχαν συντάξεις και εισοδήματα άνω των 800 ευρώ τον μήνα.

Σε κάθε περίπτωση μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, η τελική λίστα θα περιλαμβάνει δικαιούχους που είτε έλαβαν μικρές αυξήσεις στις συντάξεις Φεβρουαρίου λόγω προσωπικής διαφοράς είτε λαμβάνουν συντάξεις έως 800 ευρώ και ήταν δικαιούχοι και της επιταγής ακρίβειας που δόθηκε τα Χριστούγεννα.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Διακοπές ρεύματος στο Δήμο Καμένων Βούρλων, 15/6

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος το Σάββατο 15.06.24 στο Δήμο Καμένων Βούρλων   Το Σάββατο 15.06.24 λόγω …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *