Τρίτη , 30 Μαΐου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Επιμελητήριο Φθιώτιδας: “Ανάπτυξη με δημοσιονομική σταθερότητα, ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον και περαιτέρω στήριξη των ΜμΕ τα βασικά ζητούμενα των εκλογών”

*Τοποθέτηση από το Επιμελητήριο Φθιώτιδας

Ανάπτυξη με δημοσιονομική σταθερότητα, ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον και περαιτέρω στήριξη των ΜμΕ τα βασικά ζητούμενα των εκλογών

“Οι εκλογές της 21ης Μαΐου αποτελούν ορόσημο για την πορεία που θα διαδραματίσει η χώρα μας στο μέλλον. Οι προκλήσεις που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε θα είναι καθοριστικές για τη μελλοντική μας πορεία.

Η χώρα δεν έχει περιθώρια για πειραματισμούς και παλινωδίες καθώς απαιτείται από όλους αίσθημα σοβαρότητας και υπευθυνότητας. Στην παρούσα συγκυρία, όπου το οικονομικό περιβάλλον είναι ευμετάβλητο, απαιτείται η συνέχιση πολιτικών με κοινωνική ισορροπία για την ενδυνάμωση της οικονομίας, στέλνοντας σαφές μήνυμα αξιοπιστίας που θα καλλιεργήσει ένα θετικό επενδυτικό κλίμα.

Παράλληλα, κρίνεται επιβεβλημένη η διατήρηση της δημοσιονομικής σταθερότητας για την επενδυτική βαθμίδα καθώς η χώρα μας με κοπιώδεις και συντονισμένες προσπάθειες, βρίσκεται στο κατώφλι της ανάκτησής της η οποία είναι αναγκαία για τη σημαντική αύξηση των επενδύσεων και την ισχυροποίηση της εθνικής μας οικονομίας. Παρά τις διαδοχικές εξωγενείς κρίσεις & τις δύσκολες συνθήκες οι ελληνικές επιχειρήσεις, απέδειξαν ότι αντέχουν, δημιουργούν και προοδεύουν ακόμα και στα δύσκολα.

Ο επιχειρηματικός κόσμος επιθυμεί τη διατήρηση της δημοσιονομικής υπευθυνότητας και ζητά τη συνεχή στήριξη της οικονομίας που πρέπει να αποτελέσει εθνικό στόχο. Το βασικό μας ζητούμενο είναι ένα ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον με περαιτέρω μείωση των φορολογικών συντελεστών όταν ο δημοσιονομικός χώρος το επιτρέπει, ώστε με σταθερά βήματα να προχωρούμε μπροστά. Θέλουμε ένα κράτος φιλικό προς τις επιχειρήσεις με δράσεις για την περαιτέρω ψηφιακή και πράσινη μετάβασή τους με παράλληλη μείωση της γραφειοκρατίας. Ένα κράτος με διαφάνεια, περισσότερη αξιοκρατία και αξιολόγηση για όλους. Χρειαζόμαστε χρηματοδοτικά εργαλεία στήριξης και πρόσβαση των ΜμΕ στο τραπεζικό σύστημα για ρευστότητα προκειμένου να τους βοηθήσουμε να μεγαλώσουν. Οι επιχειρήσεις στηρίχθηκαν τα προηγούμενα δύσκολα χρόνια αλλά πρέπει να εστιάσουμε και σε αυτές που έμειναν πίσω. Οι τράπεζες οφείλουν να είναι αρωγοί στην προσπάθεια ανάκαμψης και να αποτελέσουν μέρος της λύσης και της πορείας προς το μέλλον και όχι του προβλήματος.

Επιθυμούμε να συνεχίσουμε στο δρόμο της αποτελεσματικής και κοινωνικά δίκαιης οικονομικής πολιτικής. Επ΄ουδενί δεν πρέπει να διαταραχθεί η αναπτυξιακή πορεία της χώρας καθώς επιβάλλεται να παραμείνουμε σε τροχιά ανάπτυξης & επενδυτικής ασφάλειας. Βασικό ζητούμενο αποτελεί η μαζική συμμετοχή του εκλογικού σώματος στην εκλογική διαδικασία ώστε να οραματιστούμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και για τη νέα γενιά. Από κοινού με την απόφασή μας και την ψήφο μας, συνδιαμορφώνουμε την πορεία της πατρίδας μας προς το μέλλον με σταθερά βήματα μπροστά.”

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Νέα εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας,

Δεν έχει κλείσει η υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, που έπεσε θύμα βιασμού και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *