Παρασκευή , 24 Μαρτίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Επιμελητήριο Φθιώτιδας: Δωρεάν Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Κατάρτισης

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ενημερώνει για το νέο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Κατάρτισης το οποίο είναι δωρεάν

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας συμμετέχει ως εταίρος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Pal Push II», Integrating the European Knowledge in employment and entrepreneurship for Disadvantaged Groups – (Ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Γνώσης στην απασχόληση & επιχειρηματικότητα για κοινωνικά ευπαθείς ομάδες).

Στόχος του προγράμματος PAL PUSH II είναι η δημιουργία καινοτόμων ευκαιριών μάθησης για άτομα που επιθυμούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας ή και να δημιουργήσουν την δική τους επιχείρηση (γυναίκες, νέοι, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, άνεργοι, κτλ) με τη χρήση διαδραστικών τεχνικών, θεμάτων και ψηφιακών εργαλείων.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά επτά (7) χώρες μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, η Ιταλία, η Τσεχία, η Βουλγαρία, η Κροατία, η Ρουμανία και η Πορτογαλία.

Η εκπαιδευτική διαδικασία στον τομέα της ένταξης στην αγορά εργασίας διαθέτει 10 στοχευμένες εκπαιδευτικές ενότητες («Πώς να Αποκτήσω Εμπειρία», «Αντικειμενική Αυτοαξιολόγηση», «Πώς να Αποφύγω Απάτες», κ.α) , ενώ η εκπαιδευτική διαδικασία στον τομέα της επιχειρηματικότητας διαθέτει άλλες 10 στοχευμένες ενότητες (« Από την Ιδέα στη Πράξη», «Επιχειρηματική Νοοτροπία», «Ψηφιακές Δεξιότητες για Επιχειρήσεις», κ.α.)

Η εκπαίδευση για κάθε τομέα δεν υπερβαίνει τις 10 εργάσιμες ημέρες.

Το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει εκπονηθεί από 7 οργανισμούς της Ε.Ε. που ειδικεύονται σε θέματα κατάρτισης και οι οποίοι προσέφεραν το εκπαιδευτικό υλικό δωρεάν ειδικά για τις ανάγκες του προγράμματος (σημειώνεται ότι το εκπαιδευτικό υλικό κανονικά, παρέχεται επί πληρωμή στους καταρτιζόμενους).

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης θα χορηγηθεί το Ειδικό Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό συμμετοχής.

Θα δοθεί επίσης η δυνατότητα σε μερίδα των εκπαιδευομένων, η συνέχιση της εκπαίδευσης τους στις συμμετέχουσες χώρες, με έξοδα του προγράμματος.

Η εκπαιδευτική διαδικασία προβλέπεται να ξεκινήσει την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στην εκπαιδευτική διαδικασία ΕΔΩ.

Πληροφορίες: Γιώργος Ζάρδας τηλ. 22310 22112-21395 εσωτ. 7, email: gzardas@yahoo.com

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

“Φλέγεται” η Γαλλία: Ογκώδεις διαδηλώσεις, απεργίες και βίαιες συγκρούσεις σε όλη τη χώρα

Μεγάλες διαδηλώσεις και επεισόδια για 9η ημέρα…. Στους δρόμους βγήκαν την Πέμπτη (23/03), για ένατη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *