Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2026, στο Αμφιθέατρο της ΔΕΥΑ Λαμίας, η ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Ψηφιακή Διακίνηση Αποθεμάτων – Τι αλλάζει για μεταφορείς & επιχειρήσεις»
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης Λαμίας και Περιχώρων, με στόχο την έγκαιρη και ουσιαστική ενημέρωση των επαγγελματιών για τις νέες υποχρεώσεις και τις αλλαγές που εισάγονται στην ψηφιακή παρακολούθηση της διακίνησης αγαθών.
Κεντρικός εισηγητής της ημερίδας ήταν ο Νικόλαος Σπυρόπουλος, Γραμματέας της Επιτροπής Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Σύμβουλος Ψηφιακών Συναλλαγών της ΠΑΕΛΟ και της i-Spirit και Business Software Evangelist.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης αναλύθηκαν, με πρακτικό και εφαρμοσμένο τρόπο, οι νέοι κανόνες που αφορούν τη διακίνηση αποθεμάτων, ο ρόλος και οι ευθύνες μεταφορέων και επιχειρήσεων, η μετάβαση από το παραδοσιακό δελτίο αποστολής στο ψηφιακό παραστατικό, η διαβίβαση των σχετικών στοιχείων στο myDATA, καθώς και ο έλεγχος μέσω QR Code.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στα ζητήματα που προκύπτουν κατά την παραλαβή και τη μεταφορά αγαθών, όπως αποκλίσεις, ελλείμματα, πλεονάσματα και αλλαγές κατά τη διαδικασία της διακίνησης, καθώς και στις ενέργειες που οφείλουν να οργανώσουν εγκαίρως οι επιχειρήσεις ώστε να ανταποκριθούν ομαλά στο νέο ψηφιακό περιβάλλον.
Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Χρυσόστομος Καρέλλης, υπογράμμισε ότι η έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση των επιχειρήσεων αποτελεί βασική προτεραιότητα του Επιμελητηρίου, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για αλλαγές που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινή λειτουργία της αγοράς και απαιτούν σωστή προετοιμασία και προσαρμογή.
Παράλληλα, ευχαρίστησε θερμά τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης Λαμίας και Περιχώρων για τη συνεργασία στη συνδιοργάνωση, τον κ. Αποστόλη Αγγελακόπουλο καθώς και τον κ. Νικόλαο Σπυρόπουλο για την αναλυτική παρουσίαση και τις πρακτικές διευκρινίσεις που παρείχε στους συμμετέχοντες.
Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με συζήτηση και απαντήσεις σε ερωτήματα του κοινού, δίνοντας τη δυνατότητα σε επαγγελματίες, μεταφορείς, λογιστές και επιχειρήσεις να αποσαφηνίσουν επιμέρους ζητήματα και να ενημερωθούν για την πρακτική εφαρμογή του νέου πλαισίου.
Λαμία: Επαγγελματίες ενημερώθηκαν για το τι ισχύει πλέον στην διακίνηση αποθεμάτων[ΦΩΤΟ]
Fonografos.net Ειδησεογραφικό portal Φθιώτιδας και κεντρικής Ελλάδας


