Τρίτη , 7 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Επιμελητήριο Φθιώτιδας: Τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα και τους Επαγγελματικούς Φορείς της Φθιώτιδας

Με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα «τα είπαν» Επιμελητήριο & Επαγγελματικοί φορείς της Φθιώτιδας

Για μία ακόμη φορά το Επιμελητήριο Φθιώτιδας προκάλεσε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα και τους Επαγγελματικούς Φορείς της Φθιώτιδας, το μεσημέρι της Παρασκευής 2 Απριλίου, με σκοπό τη συζήτηση & ανταλλαγή απόψεων για τα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών στο πλαίσιο της πανδημικής κρίσης καθώς και για την κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα στην αγορά.

Ο Υπουργός ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις δράσεις της κυβέρνησης που στοχεύουν στην στήριξη των επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων, αναφέρθηκε στα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να ενισχύσουν τη ρευστότητα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο ενώ τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης & του ιδίου προσωπικά είναι να σταθούν δίπλα στους μικρομεσαίους για όσο διάστημα απαιτούν οι συνθήκες.

Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Σημείωσε επίσης ότι, τον τελευταίο χρόνο στη Φθιώτιδα έχουν δοθεί πάνω από 112 εκ. € όσον αφορά τις επιστρεπτέες προκαταβολές, τα προγράμματα ΤΕΠΙΧ & Εγγυοδοτικά καθώς και για τη στήριξη των εργαζομένων. Τέλος, αναφέρθηκε και στο επικείμενο πρόγραμμα ενίσχυσης της εστίασης για τη στήριξη της επανεκκίνησης.

Οι φορείς στο πλαίσιο της συζήτησης, μίλησαν για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι μικρές & πολύ μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι εξαιτίας των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, τόνισαν ότι πρέπει να ληφθούν περισσότερα μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας & ένταξη μεγαλύτερου μέρους επιχειρήσεων σε αυτά, ενώ παράλληλα έθεσαν το ζήτημα της συσσώρευσης οφειλών και στην αδυναμία που μπορεί να υπάρξει για την έγκαιρη αποπληρωμή τους. Επεσήμαναν την ανάγκη ύπαρξης ρυθμίσεων σε μεγαλύτερο εύρος, τόσο για τις υπάρχουσες οφειλές, όσο και για αυτές που δημιουργήθηκαν κατά την κρίση COVID-19. Επιπλέον, μετέφεραν την ανασφάλεια & το φόβο που επικρατεί στην αγορά για το πώς θα καταφέρουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να λειτουργήσουν την επόμενη ημέρα και με ποιες προϋποθέσεις.

Εγγραφείτε στο κανάλι fonografos στο You Tube

Τέλος, και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν ότι αντίστοιχες συναντήσεις θα πραγματοποιούνται ανά τακτά διαστήματα, προκειμένου τα αιτήματα του επιχειρηματικού κόσμου να μεταφέρονται στην Κεντρική Εξουσία. Ο Υπουργός κλείνοντας τη συζήτηση, επεσήμανε ότι η κατάσταση λόγω της ρευστότητας θα επανεκτιμάται συνεχώς και το Κράτος θα προσπαθεί να παρεμβαίνει με αντίστοιχες δράσεις ώστε να καλύπτει μέρος της ζημίας που έχει προκληθεί.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δήμος Καμένων Βούρλων: Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη 8/2/2023

Κλειστά την Τετάρτη (8/2) τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καμένων Βούρλων Κλειστά θα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *