Κυριακή , 27 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Επιμελητήριο Φθιώτιδας: Ξεκινά η ανακαίνιση του κτιρίου – Φ. Σπανός – Θ. Κυρίτσης: “Σημαντική αναβάθμιση για το σπίτι του επαγγελματία”

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Φθιώτιδας Θανάση Κυρίτση, θα πρόκειται για ένα σύγχρονο πολυχώρο που θα  εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες του θεσμού και του επαγγελματία  της Φθιώτιδας.

Την Τετάρτη 16/3/2022 το πρωί, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Θανάση Κυρίτση στο κτίριο του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας  στην οδό Όθωνος στη Λαμία για την υλοποίηση του έργου κτιριακής αναβάθμισης και πλήρους ανακαίνισης που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια.

Το έργο της ριζικής αναβάθμισης του κτιρίου του Επιμελητηρίου ξεκινά και οι δύο πλευρές (Περιφέρεια και Επιμελητήριο) τόνισαν την άριστη συνεργασία που έχουν.

Αναφορικά με το έργο τονίστηκε η αναγκαιότητα το Επιμελητήριο να έχει έναν σύγχρονο χώρο υψηλών προδιαγραφών προς εξυπηρέτηση των δράσεων και εκδηλώσεων που πραγματοποιεί, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για το “σπίτι του επαγγελματία” της Φθιώτιδας.

Παρόντες στην σημερινή συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας κ. Θανάσης Καρακάντζας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Αποστολόπουλος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας  κ.Ηλίας Σανίδας, μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας μεταξύ αυτών οι  κ.κ. Πάνος Αρβανίτης, Δημήτρης Ριζος, Χρήστος Σανίδας, Νίκος Σοφιανός.

«Ομορφαίνουμε το “σπίτι” του επαγγελματία στη Φθιώτιδα. Παρεμβαίνουμε, χρηματοδοτούμε και προχωρούμε στην υλοποίηση ενός έργου, που θα αναμορφώσει το κτίριο του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας. Πέραν της αισθητικής αναβάθμισης, ο στόχος μας είναι να παραδώσουμε ένα κτίριο σαφώς πιο λειτουργικό και λιγότερο ενεργοβόρο. Αυτή είναι η σημαντικότερη προτεραιότητα, ειδικά αυτή την εποχή. Η συνεργασία μας με όλα τα Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας, ξεκινά από παρεμβάσεις σαν αυτή. Συνεχίζεται πιο εντατικά και ουσιαστικά με σειρά δράσεων για την προβολή των επιχειρήσεων του τόπου μας, την προώθηση των προϊόντων της Στερεάς Ελλάδας και γενικότερα για την υποστήριξη του επιχειρηματικότητας σε αυτούς τους πραγματικά δύσκολους καιρούς», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Φθιώτιδας Θανάσης Κυρίτσης δήλωσε:

«Ξεκινά ένα έργο πολύ σημαντικό για το Επιμελητήριο Φθιώτιδας. Ένα έργο, το οποίο έχουμε οραματιστεί από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα. Σκοπός είναι να παραδώσουμε ένα σύγχρονο κτίριο με όλες τις απαραίτητες υποδομές για τα μέλη του Επιμελητηρίου και όχι μόνο, αφού θα δημιουργηθούν αίθουσες για σεμινάρια, συνελεύσεις και συνέδρια.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, ο οποίοςαγκάλιασε με πολύ ζέση αυτό το όραμά μας και προχωρήσαμε μαζί στην υλοποίησή του.Συνεχίζεται έτσι η πολύπλευρη συνεργασία μας σε δράσεις που αφορούν την επιχειρηματικότητα,αλλά και σε δράσεις που αφορούν τις υποδομές του Επιμελητηριακού θεσμού».

Αντικείμενο του συγκεκριμένου έργου είναι ο εκσυγχρονισμός του κτιρίου γραφείων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση, την εύκολη πρόσβαση ΑμεΑ, την εύρυθμη λειτουργία των γραφείων του προσωπικού, καθώς και τον πιο λειτουργικό καταμερισμό των εσωτερικών επιφανειών, ώστε να φιλοξενήσουν νέες χρήσεις.

Συνοπτικά, προβλέπεται:
• Στην νότια και κύρια όψη του κτιρίου, η αντικατάσταση της παλιάς μεταλλικής κατασκευής από μεταλλικούς σωλήνες και τζάμι, με νέο σκελετό από κοιλοδοκούς, όπου τοποθετούνται περσίδες για την επίλυση των προβλημάτων σκίασης των χώρων εργασίας.
• Στην ανατολική καθώς και στη βόρεια όψη, η διάνοιξη νέων παραθύρων με στόχο τον καλύτερο φωτισμό και αερισμό των χώρων εργασίας.
• Η καθαίρεση των παλαιών κουφωμάτων και η αντικατάσταση τους από νέα κουφώματα αλουμινίου υψηλής θερμομόνωσης με ενεργειακά κρύσταλλα.
• Ο επανασχεδιασμός της κύριας εισόδου, όπως και του χώρου του κυλικείου, που βρίσκεται έξω από την Αίθουσα Συγκεντρώσεων στο Β’ Όροφο, ώστε να λειτουργεί και ως εκθετήριο προϊόντων.
• Η αναδιάταξη γραφείων και υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού και ο επανασχεδιασμός της αίθουσας του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Γοργοπόταμος: Γιόρτασαν και τίμησαν την 80η επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας [ΦΩΤΟ]

Με κάθε επισημότητα, την Κυριακή 27/11/2022 γιορτάστηκε και τιμήθηκε η 80η επέτειο της ανατίναξης της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *