Πέμπτη , 28 Σεπτεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Επιμόρφωση εκπαιδευτικού προσωπικού του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας στην Φλωρεντία

Με μεγάλη επιτυχία έλαβε χώρα η 3η και τελευταία επιμόρφωση και κατάρτιση προσωπικού στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+KA122, που υλοποιεί το 18ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας με τίτλο «Καλλιεργώντας κοινωνικές δεξιότητες μαθητών/τριών σε ένα δημοκρατικό σχολείο χωρίς αποκλεισμούς».

Τέσσερις εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Διδασκόντων, οι κες: Διψάνα Αλεξάνδρα (ΠΕ08), Τσιάκου Φανή (ΠΕ70), Παππά Ειρήνη (ΠΕ70) και Συροπούλου Σοφία (ΠΕ70) επιμορφώθηκαν από τις 14 έως και τις 21 Μαϊου2023 σε πρόγραμμα κατάρτισης με τίτλο “Art as Therapy:Self-Expression and Special Needs in Art Education” στη Φλωρεντία, Ιταλίας.

Εκεί κατανόησαν τη θεραπευτική δύναμη των εικαστικών τεχνών και τη σημασίας τους στη διδασκαλία μαθητών με ειδικές ανάγκες. Επίσης είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες που εστιάζουν στην προσωπική εμπειρία, την αυτοέκφραση και τις σωστές τεχνικές ανταπόκρισης που διασφαλίζουν τη συμμετοχή των μαθητών/τριών και, ως εκ τούτου, τη μακροχρόνια γνώση.

Το Έργο θα συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά με τη διάχυση των αποτελεσμάτων, διοργάνωση Ημερίδας, τη Λέσχη Γονέων και την πρόσκληση ειδικού εμπειρογνώμονα για επιμόρφωση σε παιδιά και εκπαιδευτικούς.

18ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η πλατφόρμα για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα άνοιξε εκ νέου, για όσους δεν είχαν υποβάλει αίτηση κατά την πρώτη φάση

Την υποβολή αιτημάτων για το στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2022-2023, θα επιτρέπει, εκ νέου, από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *