Σάββατο , 3 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Επίσημο – Ίδρυση Παραρτήματος του Πολεμικού Μουσείου στη Λαμία

“Έπεσαν” οι υπογραφές για την ίδρυση Παραρτήματος Πολεμικού Μουσείου στη Λαμία

Υπογράφηκε την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στο γραφείο του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα, μνημόνιο συνεργασίας σε εφαρμογή αντίστοιχων αποφάσεων των αρμόδιων οργάνων.

Με βάση το Μνημόνιο αυτό, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Λαμιέων, αναλαμβάνει:

(1) Την παραχώρηση ακινήτου, τη χρηματοδότησή του με την καταβολή μισθώματος, καθώς και την εκτέλεση όλων των απαιτούμενων εργασιών στον ανωτέρω χώρο, ώστε αυτός να καταστεί κατάλληλος για μουσείο.

(2) Την κάλυψη του κόστους συντήρησης του ακινήτου και των εξόδων λειτουργίας του, καθ’ όλη τη λειτουργία του Παραρτήματος.

(3) Τη χρηματοδότηση για τη σύνταξη πλήρους φακέλου των απαιτούμενων μελετών και δικαιολογητικών (αρχιτεκτονική μελέτη εφαρμογής, μουσειολογική, μουσειογραφική κλπ.) σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο, καθώς και την προμήθεια – κατασκευή των προθηκών των εκθεμάτων και κάθε άλλου απαιτητού εξοπλισμού.

Το Πολεμικό Μουσείο αναλαμβάνει τη διαχείριση και την ευθύνη λειτουργίας του Παραρτήματος, που περιλαμβάνει ιδίως την καταγραφή, τεκμηρίωση, φύλαξη, συντήρηση, έκθεση και προβολή των εκθεμάτων.

Σημειώνεται ότι εντός ενός (1) έτους από την υπογραφή του Μνημονίου, τα συμβαλλόμενα μέρη θα καθορίσουν τις απαιτούμενες ενέργειες, συνέργειες, συμφωνίες, διαδικασίες και καθορισμό οργάνων, προκειμένου να οργανωθεί και να υλοποιηθεί το έργο.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων και Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης, Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε σχετικά :

«… Με γοργά βήματα προχωράμε στην υλοποίηση των αποφάσεων των συλλογικών μας οργάνων, ώστε το Παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου πολύ σύντομα, να γίνει πραγματικότητα.

Εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολεμικού Μουσείου και ιδιαίτερα στον Πρόεδρό του τον κ. Λιάσκο που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας.

Είμαι βέβαιος ότι το νέο Μουσείο, πολύ γρήγορα θα αποτελέσει ένα ακόμη σημαντικό πόλο έλξης για τους μικρούς και μεγάλους φίλους της πλούσιας ιστορίας της Ελλάδας μας.

Με την ίδρυση και λειτουργία του νέου Μουσείου θα έχουμε τη δυνατότητα να προστατεύσουμε και αναδείξουμε την πλούσια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά του Δήμου μας, προβάλλοντας πτυχές που μέχρι σήμερα ήταν άγνωστες στο ευρύ κοινό …».

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η Σπερχειάδα υποδέχτηκε την Ιερά Εικόνα της Παναγίας του Όρους των Ελαιών [ΦΩΤΟ]

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατά την εκκλησιαστική τάξη η μαρτυρική πόλη της Σπερχειάδας, στην καρδιά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *