Τρίτη , 6 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Επίσημο: Ποιοι θα κάνουν την τρίτη δόση για τον κορονοϊό

Ο ερχομός του Σεπτέμβρη φέρνει νέους προγραμματισμούς, Επιστροφή στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε την επέλαση του κορονοϊού. Η μετάλλαξη Δέλτα ανέτρεψε τις προβλέψεις μας. Ο εμβολιασμός με δύο δόσεις παραμένει αποτελεσματικός σε ποσοστό άνω του 92%. Αυτό τόνισε η κ. Θεοδωρίδου.

Συμπλήρωσε πως «Και οι εμβολιασμένοι κολλάνε τον ιό αλλά και πάλι έχουν κατά 65% έχουν μικρότερες πιθανότητες να μεταφέρουν τον ιό».

Όπως τόνισε η κ. Θεοδωρίδου τόνισε πως «η τρίτη δόση στοχεύει στη θωράκιση των ατόμων που παραμένουν ευάλωτοι στη λοίμωξη. Ο άλλος λόγος είναι η ενίσχυση της ανοσοανταπόκρισης λόγω της μείωσης των αντισωμάτων με το πέρασμα του χρόνου. «Η τρίτη δόση θα είναι mRNA για τα άτομα που έχουν λάβει δύο δόσεις mRNA εμβολίων και μία δόση σε άτομα που έχουν λάβει δύο δόσεις AstraZeneca ή J&J».

Ποιοι θα κάνουν τρίτη δόση:
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό των υγειονομικών αρχών, σε πρώτη φάση θα λάβουν την τρίτη δόσοη σύμφωνα θα είναι οι ανοσοκατεσταλμένοι και συγκεκριμένα:Σύσταση της αναμνηστικής δόσης που θα χορηγείται 4 εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση στις εξής ομάδες ατόμων:

Άτομα με μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων ή αιμοποιητικών κυττάρων
Σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση
Νεφρική ανεπάρκεια που κάνουν αιμοκάθαρση
Καρκίνος υπό αγωγή
Καρκίνος κατά την τελευταία 5ετία
Άτομα σε ανασοκαταστολή, που συμπεριλαμβάνονται ασθενείς με αντιφλεγμονώδη αυτοάνοσα ή άλλα νοσήματα με ανασοκαταστολή

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριών (3) ατόμων για την κάλυψη αναγκών της Σχολής Ξεναγών Ρόδου

Πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριών (3) ατόμων για την κάλυψη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *