Τρίτη , 29 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Επιτυχημένη η εκπαιδευτική – διαδραστική εκδήλωση από την Επιτροπή Αγώνα Γυναικών της ΛΑΡΚΟ

Ενημερώνει για την εκδήλωση η Επιτροπή Αγώνα Γυναικών ΛΑΡΚΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η εκπαιδευτική – διαδραστική εκδήλωση που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα Γυναικών ΛΑΡΚΟ, το Σάββατο 26.03.22 στη Λάρυμνα, είχε μαζική συμμετοχή. Το πάρκο, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ γέμισε από δεκάδες παιδιά μαζί με τους γονείς τους, εργαζόμενους τις ΛΑΡΚΟ, γιαγιάδες και παππούδες μαζί με τα εγγόνια τους, δασκάλους, και κατοίκους της περιοχής, ζωντανεύοντας με τις φωνές τους το χώρο.

Τα παιδιά αφού κάθισαν στο έδαφος; δημιουργώντας έναν μεγάλο κύκλο και με φόντο την καμινάδα της ΛΑΡΚΟ να στέκει επιβλητικά απέναντί τους, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ενημέρωση που τους έκανε ο εργαζόμενος της ΛΑΡΚΟ, εξηγώντας τους την παραγωγική διαδικασία του Εργοστασίου, από την πρώτη ύλη έως το τελικό προϊόν δηλαδή πως από το χώμα βγαίνει το ατσάλι. Η συζήτηση που ακολούθησε εξελίχθηκε σε ένα ωραίο παιχνίδι γνώσεων μιας και τα παιδιά κάνοντας ερωτήσεις αλλά και να δίνοντας τα ίδια απαντήσεις για τη χρησιμότητα του «νικελίου» στην καθημερινότητα μας.

Στη συνέχεια, τα παιδιά, φόρεσαν γάντια και έπιασαν δουλειά: άλλα δημιούργησαν διάφορα καλλιτεχνήματα με χρωματισμένο ζυμάρι μαζί με τη σκουριά της ΛΑΡΚΟ και άλλα έπιασαν τα πινέλα και ζωγράφισαν. Τα μεγαλύτερα παιδιά με μπογιές και “χώμα” (μετάλλευμα) και πάνω σε ένα μεγάλο χαρτόνι έφτιαξαν το δικό τους πανό με την καμινάδα της ΛΑΡΚΟ, από “χώμα“, το Εργοστάσιο, τους εργάτες, τα σπίτια τους, τις φιλίες τους, τις παλάμες, γράφοντας συνθήματα «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ», «Η ΛΑΡΚΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ» και ένα ουράνιο τόξο να δείχνει στους εργάτες την ελπίδα.

Τέλος μοιράστηκε στα παιδιά ένα αναμνηστικό μπουκαλάκι γεμάτο με χώμα (λατερίτη) και σκουριά Ηλεκτροκαμίνων (παραπροϊόν), δεμένο εξωτερικά με ένα κράμα σιδηρονικελίου (τελικό προϊόν), που είχαμε φτιάξει οι γυναίκες της Επιτροπής Αγώνα Γυναικών ΛΑΡΚΟ.
Παρότι είχε μεσημεριάσει κανένας δεν ήθελε να φύγει πέρασαν όλοι όμορφα, έμαθαν, δημιούργησαν και διασκέδασαν.

Έτσι τον θέλουμε τον τόπο μας οι γυναίκες της Λάρυμνας, ζωντανό, με παιδικές φωνές και χρώματα, δε θα τον αφήσουμε να μαραζώσει, είμαστε δυνατοί και θα κρατήσουμε τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή το χρωστάμε στα παιδιά μας!!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Λάρυμνα 26 Μάρτη 2022

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας: Συνεδριάζει, 30/11, το Δημοτικό Συμβούλιο με 7 θέματα

Δείτε τα 7 θέματα της συνεδρίασης ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας προσκαλούμε να προσέλθετε σε Τακτική συνεδρίαση του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *