Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Επιβεβαίωση Μ. Γκάγκα για άμεση λειτουργία ΜΕΘ COVID-19 στο Νοσοκομείο Καρδίτσας

Την άμεση έναρξη της λειτουργίας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας για ασθενείς με COVID-19 για την οποία σας ενημέρωσε το KarditsaLive.Net επιβεβαίωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα ολοκληρώνοντας τη σύσκεψη που πραγματοποίησε με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Κων. Αγοραστού, του Βουλευτή κ. Γ. Κωτσού και της Διοίκησης της 5ης ΥΠΕ και τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους των εργαζομένων στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού αργά το μεσημέρι της Δευτέρας (8/11).

Η κ. Γκάγκα προσδιόρισε την έναρξη λειτουργίας της ΜΕΘ την Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη ενώ όσον αφορά τα υπόλοιπα περιστατικά ασθενών που χρήζουν εντατικής ιατρικής φροντίδας και παρακολούθησης ανέφερε ότι θα λειτουργήσουν παράλληλα μια Μονάδα για μη COVID-19 νοσήματα και μια ακόμη ειδικά για ασθενείς με καρδιολογικά νοσήματα.

Οι κλίνες της ΜΕΘ COVID-19 θα είναι 7 ενώ οι διαθέσιμες κλίνες για νοσηλεία ασθενών με covid θα φτάσουν με άμεσες ανακατατάξεις στη λειτουργία άλλων κλινικών σε 60 συνολικά καθώς ήδη από τις 30 κλίνες που ήταν αρχικά διαθέσιμες έφθασαν τις 48 το πρωί της Τετάρτης και αυτές κινδύνευαν να υπερκαλυφθουν μέχρι το βράδυ…

Σύντομα (και πάλι…) νέα για τον Διοικητή

Όσον αφορά πάντως το θέμα του διορισμού νέου Διοικητή του Νοσοκομείου αρκέστηκε να δηλώσει ότι “θα έχουμε νέα σύντομα” επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά τη δήλωση που είχε κάνει ο προκάτοχός της στο Υπουργείο Υγείας κ. Β. Κοντοζαμάνης όταν είχε επισκεφθεί το Νοσοκομείο Καρδίτσας τον περασμένο Ιούνιο….

Ειδικότερα η κ. Γκάγκα μετά το πέρας της επίσκεψής της στο νοσοκομείου δήλωσε τα εξής:

.«Νομίζω ότι ήταν μια σημαντική και εποικοδομητική συνάντηση και συζήτηση, όπου συζητήθηκαν με τη Διοίκηση και τις αντιπροσωπείες των εργαζομένων τα θέματα του Νοσοκομείου Καρδίτσας σχετικά με τη βοήθεια που χρειάζεται να δοθεί τώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και ο γενικός σχεδιασμός για τη λειτουργία του. Από τα θέματα που συζητήθηκαν είναι το πόσο μπορεί να βοηθηθεί με προσωπικό ή πόσο μπορούν να ανοίξουν άλλες μονάδες τώρα στην περίοδο της πανδημίας για τα περιστατικά covid. Βρισκόμαστε επίσης σε συζητήσεις με τον ιδιωτικό τομέα για να ανοίξουν και ιδιωτικές δομές για τα περιστατικά covid, ώστε να μπορεί να συνεχίσει το Νοσοκομείο να λειτουργεί πλήρως ως πολυθεματικό Νοσοκομείο για όλες τις κλινικές και όλους τους αρρώστους.Θα είμαστε συνεχώς σε επαφή γι’ αυτά τα ζητήματα.

.Συζητήσαμε επίσης το θέμα της Διοίκησης του Νοσοκομείου και σύντομα θα σας έχουμε νέα. Σίγουρα θέλουμε να υποστηρίξουμε το Νοσοκομείο και ευχαριστώ όλους τους εργαζομένους για την προσπάθεια που καταβάλλουν»

Να σημειωθεί ότι στην είσοδο του Νοσοκομείο την ώρα της άφιξης της κ. Γκάγκα ήταν σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΕΙΝΚΥΝΚΑ, στην οποία συμμετείχαν και εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας λόγω του μη εμβολιασμού τους.

Παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Νοσοκομείου Καρδίτσας, όπου ανέμεναν την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ. Γκάγκα, πραγματοποίησαν το μεσημέρι γιατροί νοσηλευτές διοικητικοί υπάλληλοι και εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας ανταποκρινόμενοι σε σχετικό κάλεσμα της ΕΙΝΚΥΝΚΑ.

Ο Πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΝΚ κ. Εκτ. Γάζος σε δηλώσεις του περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο Καρδίτσας στη δίνη του τέταρτου κύματος της πανδημίας που «χτυπά» τη χώρα, αλλά και ως απόρροια ελλείψεων σε προσωπικό που χρονίζουν

«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Το Νοσοκομείο βρίσκεται υπό κατάρρευση. Εδώ και 10 μέρες ασθενείς με covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ αναμένοντας μάταια μια κλίνη. Ήδη δύο από αυτούς έχασαν τη ζωή τους χωρίς να τα καταφέρουν να βρούν κρεβάτι σε ΜΕΘ όπου ξέρουμε τι σημαίνει για την επίβίωση ενός ασθενούς.

Η κυβέρνηση και το Υουργείο μετατρέπουν το Νοσοκομείο σε νοσοκομείο μιας νόσου σε μια νύχτα όταν είχαν στη διάθεσή τους 2 χρόνια για να πράξουν αυτά που έπρεπε ώστε να οχυρώσουν το σύστημα.

Όχι μόνο δεν το έπραξαν άλλα διώχνουν υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ δεν έχουν ανανεώσει ακόμα συμβάσεις χιλιάδων συμβασιούχων σε όλη τη χώρα και δεκάδων στο νομό με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η λειτουργία κρίσιμων κλινικών και τμημάτων του Νοσοκομείου που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις εφημερίες όπως συμβαίνει ήδη με το Μικροβιολογικό και Αιματολογικό με γιατρούς να έρχονται ακόμα και από τη Θήβα. Το ίδιο κινδυνεύει να συμβεί και με το Ακτινολογικό, την Γυναικολογική και την ΩΡΛ που μεταφέρονται σε άλλο χώρο για να λειτουργήσουν κρεβάτια covid. Προφανώς πρέπει να εξυπηρετηθούν όλοι οι ασθενείς μας σ΄αυτό το κύμα, αν όμως δεν υπάρξουν μέτρα το 4 ο κύμα θα είναι φονικότερο. Δεν κάνουμε ρούπι πίσω» κατέληξε ο κ. Γάζος

www.karditsalive.net

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

ΚΚΕ: Αναβάλλεται η επίσκεψη του Δ. Κουτσούμπα στο Νοσοκομείο Λαμίας

Η Τ.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ του Κ.Κ.Ε. μας ενημέρωσε ότι αναβλήθηκε η  30/11/2022 επίσκεψη του Δ. Κουτσούμπα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *