Παρασκευή , 8 Δεκεμβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Επτά Πηγές: Το φυσικό τοπίο στη Ρόδο που σε καθηλώνει

Μοναδικά φυσικά τοπία. Σπάνιες εικόνες. Το παζλ της Ελλάδας είναι μοναδικό. Και όσο περισσότερο ταξιδεύεις, τόσο καταφέρνεις να εξερευνήσεις και να ανακαλύψεις τα μυστικά της χώρας μας. Είναι διάσπαρτα σε ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα και ανάλογα με την εποχή και τη διάθεσή σου μπορείς να τα επισκεφθείς. Ένα από τα μαγικά και παράξενα μέρη της Ελλάδας βρίσκεται στη Ρόδο. Είναι οι Επτά Πηγές. Εκεί βρίσκεται το τούνελ που σε οδηγεί σε έναν μικρό παράδεισο. Ένα τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και ένα μυστικό πέρασμα που καθηλώνει όποιον το ακολουθήσει. Για πάμε…

Επτά Πηγές: Το φυσικό τοπίο στη Ρόδο που σε καθηλώνει
Ρόδος: Η παλιά πόλη
Μόλις 30 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Ρόδου, βρίσκεται ένα ξεχωριστό σημείο: η Επτά Πηγές
Η περιοχή Επτά Πηγές βρίσκεται μόλις 30 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Ρόδου. Πρόκειται για ένα τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς που ειδικά το καλοκαίρι και το φθινόπωρο μετατρέπεται σε επίγειο παράδεισο – ναι, έχεις ακούσει εκατοντάδες φορές αυτή τη φράση αλλά εδώ τα πράγματα είναι… σοβαρά. Το όνομα Επτά Πηγές δεν είναι τυχαίο καθώς όντως βρίσκονται εκεί επτά πηγές που δημιουργούν ένα ονειρικό σκηνικό. Αυτές οι πηγές αναβλύζουν νερό το οποίο στη συνέχεια γίνεται ποτάμι και τελικά καταλήγει σε μια λίμνη. Με ποιον τρόπο; Με ένα τούνελ που σε μεταφέρει σε μια άλλη διάσταση…

Επτά Πηγές
Η σήμανση στην περιοχή Επτά Πηγές θα σας οδηγήσει στο… μαγικό τούνελ
Με το που θα φτάσεις θα αντικρίσεις ένα σκηνικό γεμάτο πεύκα και πλατάνια που περιβάλλον τον ποταμό. Ένας τόπος παραδεισένιος που αποδεικνύει τη δύναμη της φύσης ως καλλιτέχνη. Στο σημείο υπάρχει μαγαζί για να πιεις τον καφέ σου ή το φαγητό σου και να κάτσεις όση ώρα θες για να απολαύσεις το φυσικό τοπίο. Θα το ευχαριστηθείς με την ψυχή σου.

Το τούνελ που σε οδηγεί στον παράδεισο
Επτά Πηγές – Ρόδος
Όταν ο ταξιδιώτης διασχίσει το τούνελ, το θέαμα που θα αντικρίσει είναι μοναδικό!
Εκεί, λοιπόν, στις Επτά Πηγές υπάρχει και μια σήραγγα που αν την περάσεις, μπαίνεις κυριολεκτικά σε άλλη διάσταση. Και βγαίνεις σε ένα μέρος ονειρικό, σαν βγαλμένο από παραμύθι. Μετά από λίγο εμφανίζεται μπροστά σου μια λίμνη με γαλαζοπράσινα χρώματα. Στην ουσία περπατάς ακολουθώντας την πορεία του νερού για να οδηγηθείς εκεί. Το αποτέλεσμα σίγουρα σε αποζημιώνει μιας και δεν περιμένεις την ομορφιά που θα δεις απέναντί σου. Θα περπατήσεις εξάλλου μόλις 150 μέτρα ενώ στο κέντρο του τούνελ υπάρχει ένα πηγάδι το οποίο λειτουργεί ως φωταγωγός και αεραγωγός.

Επτά Πηγές – Ρόδος
Επτά Πηγές ή αλλιώς, η φύση στα καλύτερά της
Το συγκεκριμένο τούνελ κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’20 από τους Ιταλούς με σκοπό να διευκολυνθεί η μεταφορά του νερού στην τεχνητή λίμνη. Σκοπός των Ιταλών ήταν η υδροδότηση των Κολυμπίων που ήταν ένα γεωργικό χωριό το οποίο έχτισαν οι ίδιοι. Ωστόσο το χωριό μετά τον πόλεμο εγκαταλείφθηκε. Αυτό, λοιπόν, το τούνελ σήμερα οδηγεί σε αυτό το μαγικό τοπίο, το ξεχωριστό τουριστικό θέρετρο στη Ρόδο.

 

Η λίμνη στις Επτά Πηγές
Η λίμνη στις Επτά Πηγές
Η λίμνη που θα εμφανιστεί μπροστά σου έχει βάθος από 1 ως 8 μέτρα και έχει κάτι μοναδικό στη Ρόδο. Αποτελεί τη μοναδική λίμνη της Ρόδου στην οποία μπορείς να κάνεις μπάνιο απολαμβάνοντας ταυτόχρονα το καταπράσινο τοπίο της περιοχής. Στη συγκεκριμένη λίμνη ζει και το γκιζάνι, δηλαδή ένα σπάνιο είδος ψαριού που ζει στη Ρόδο. Εκτός από αυτά παρέα θα σου κάνουν, επίσης, χήνες, χελώνες, πάπιες και παγώνια.

Ρόδος: Επτά Πηγές
Επτά Πηγές. Η εμπειρία είναι μοναδική. Αξίζει να την επισκεφθείς
Επτά Πηγές. Ένας πανέμορφος προορισμός. Ένα τούνελ που αξίζει να μπει στη λίστα με τα διαφορετικά, παράξενα και συνάμα όμορφα μέρη της Ελλάδας.

exploringgreece.tv

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: “Άστεγος για μία ημέρα” και φέτος!

Και τα φετινά Χριστούγεννα 2023 – για την ακρίβεια λίγο πριν στις 16/12/2023- θα πραγματοποιηθεί …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *