Κυριακή , 1 Οκτωβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Έρευνα των αρχών για 15 θανάτους παιδιών σε δύο νοσοκομεία

 

Η έρευνα διεξάγεται εδώ και μήνες…. Στο επίκεντρο ένας καρδιοχειρουργός και οι θάνατοι 15 παιδιών μετά από χειρουργεία…

Για τους θανάτους 15 παιδιών ερευνούν με κάθε μυστικότητα τους τελευταίους μήνες – όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» – η ΕΛ.ΑΣ. και οι δικαστικές αρχές.

Ο δημοσιογράφος αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, σύμφωνα με το newsbeast.gr, τον ρόλο που έπαιξε Έλληνας καρδιοχειρουργός ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες γονέων οδήγησε παιδιά στο θάνατο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου σε μία υπηρεσία της ελληνικής Αστυνομίας δίνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα καταθέσεις γιατρών, ιδιωτών και συγγενών των νεκρών παιδιών και άλλων, προκειμένου να φωτιστούν πτυχές της συγκεκριμένης υπόθεσης, ενώ για τις λεπτομέρειές της έχουν ενημερωθεί κεντρικές κρατικές και κυβερνητικές υπηρεσίες.

Αρχή για την αστυνομική και δικαστική αυτή έρευνα αποτέλεσε μία έγγραφη αναφορά που στάλθηκε από συλλόγους καρδιοπαθών παιδιών το 2021.

Στην επιστολή αυτή περιλαμβάνονται σαφείς αναφορές και καταγγελίες για αδικαιολόγητους θανάτους 15 παιδιών από πλημμελείς ενέργειες ενός γιατρού σε μια τουλάχιστον παιδοκαρδιοχειρουργική κλινική της χώρας (παρόμοια προβλήματα υπήρξαν και σε άλλη από συνεργάτες του).

Η επιστολή των γονέων
Στο κείμενο της επιστολής, που βρίσκεται στη διάθεση της εφημερίδας «Βήματος», αναφέρονται μεταξύ άλλων οι παρακάτω φράσεις: «Ο επικεφαλής διευθυντής είναι ένας ψεύτικος “Μεσσίας”. Στα περίπου 70 χειρουργεία που από πέρυσι πραγματοποιήθηκαν, το 20% των παιδιών έχασαν τη ζωή τους και πολλά ακόμα δεν ανέκτησαν τις αισθήσεις τους ποτέ μετά την εγχείρησή τους. Έμειναν φυτά».

Ενώ, έμπειροι καρδιοχειρουργοί αναφέρουν ότι για την ιατρική αντιμετώπιση αντίστοιχων περιπτώσεων η αποδεκτή θνητότητα για τέτοιου είδους επεμβάσεις σε παιδιά στην Ευρώπη είναι 2%-4%.

Όπως τονίζεται στην επιστολή ο καταγγελλόμενος ιατρός παραπλανεί ασθενείς με μία φιλανθρωπική ΜΚΟ που φαίνεται να έχει δημιουργήσει, κι έχει αποχωρήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα από τα νοσοκομεία που εργαζόταν.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

ΠΑΣ Λαμία: Η αποστολή για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό

  Ποιους επέλεξε ο Λεωνίδας Βόκολος Με προπόνηση στο προπονητικό κέντρο της Νέας Άμπλιανης ολοκληρώθηκε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *