Τρίτη , 31 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: « Όλοι στη μεγάλη σύσκεψη που καλούν τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ »

Όλοι στη μεγάλη σύσκεψη που καλούν τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ !

Κυριακή 15 Γενάρη 2023 , 10:00π.μ. , Λάρυμνα,

κινηματογράφος Ίλιον οικισμού ΛΑΡΚΟ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Συμμετέχουμε στη μεγάλη σύσκεψη Σωματείων και Φορέων που διοργανώνει το Συντονιστικό των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ.

Τρία χρόνια τώρα, με την αλληλεγγύη που εκφράσαμε, οι συνάδελφοί μας εξακολουθούν να βρίσκονται στις δουλειές τους, οι οικογένειές τους στα σπίτια τους.

Ο αγώνας τους μας αφορά όλους και αποδεικνύει ότι ο συλλογικός αγώνας και η αλληλεγγύη φέρνουν αποτελέσματα.

Με βάση τις μέχρι σήμερα νομοθετικές ρυθμίσεις, την 1η Φλεβάρη όλοι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ πηγαίνουν στο ταμείο ανεργίας για να πάρουν αριθμό πρωτοκόλλου και σειρά, για τα προγράμματα – κοροϊδία «παγκοσμιοποίησης και κοινωφελούς εργασίας».

Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!

Μπορούμε να ανατρέψουμε και αυτόν τον σχεδιασμό, όπως εδώ και τρία χρόνια!

Καλούμε τα Σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου αλλά και κάθε Σωματείο και Φορέα της περιοχής να εκφράσουν έμπρακτα τη στήριξη στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, συμμετέχοντας μαζικά στη σύσκεψη της Κυριακής και σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση που αυτή θα αποφασίσει.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για συμμετοχή: 6979569692

Πρόσκληση των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Με την αλληλεγγύη που έχετε εκφράσει στον τρίχρονο αγώνα μας, κόντρα στις επιδιώξεις των υποψηφίων επενδυτών, των Κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους νόμους που μας επιβάλλουν, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ κάναμε Πρωτοχρονιά και φέτος μέσα στα πόστα εργασία μας.

Περνάμε δύσκολα με τις οικογένειές μας, μας έχει «φάει» η ανασφάλεια, έχουμε εξαντληθεί οικονομικά, αλλά είμαστε μέσα στο ring της ταξικής πάλης και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι τη νίκη.

Έξι (6) μήνες μετά από την παύση λειτουργίας και την ομαδική απόλυση διαπιστώνουμε ότι η διαδικασία των διαγωνισμών έχει «κολλήσει» στο καυγά των επενδυτών. Παράλληλα δεν έχει προσδιοριστεί για το τι ενέργειες θα γίνουν από την πλευρά της Κυβέρνησης έτσι ώστε η ΛΑΡΚΟ να ξαναμπεί σε επαναλειτουργία σε μία περίοδο που οι τιμές του νικελίου είναι σταθεροποιημένες στις 30.000 ευρώ ανά τόνο.

Οι θέσεις και οι προτάσεις που έχουν τα σωματεία μας και στηρίξατε ανεπιφύλακτα μέχρι σήμερα οι ίδιες οι εξελίξεις που βιώνουμε τις επιβεβαιώνουν.

Οι εργαζόμενοι κλείνουμε 3 έτη εργασιακής ανασφάλειας, απαξίωσης, οικονομικής ασφυξίας έχοντας υποστεί στο σύνολο του μισθολογικού κόστους περικοπές που αγγίζουν το 50%, δηλαδή 25% μεγαλύτερες από τις εγκληματικές ρυθμίσεις που προβλέπονταν από το άρθρο 21 του νόμου 4664 του 2020.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η ΛΑΡΚΟ είναι έτοιμη να δοθεί έναντι «πινακίου φακής», χωρίς καμία διασφάλιση για τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της, όλων των θέσεων εργασίας και την καταβολή του μόχθου μας.

Με βάση τις μέχρι σήμερα νομοθετικές ρυθμίσεις 1η Φεβρουαρίου 2023 όλοι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ πηγαίνουμε στο ταμείο ανεργίας για να πάρουμε αριθμό πρωτοκόλλου και σειρά, για τα απορριπτέα από την πλευρά μας, προγράμματα «παγκοσμιοποίησης και κοινωφελούς εργασίας».

Για να έχετε πλήρη γνώση των σημερινών συνθηκών πού ζουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, σας στέλνουμε συνημμένο αρχείο την επιστολή που έχει λάβει η Κυβέρνηση από τις 11 Δεκεμβρίου 2022 και αναμένουμε (δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη) συνάντηση μαζί της για δοθούν απαντήσεις στους προβληματισμούς μας.

Με βάση τα παραπάνω σας καλούμε στην ανοιχτή σύσκεψη που θα πραγματοποιήσουμε την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 στις 10.00 πμ στο κινηματογράφο Ίλιον του οικισμού ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας.

Παρακαλούμε μέχρι την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023 να έχετε δηλώσει συμμετοχή ή αποστείλει το ψήφισμα αλληλεγγύης στο e-mail μας έτσι ώστε να διευθετηθεί το χρονοδιάγραμμα της σύσκεψης και να ανακοινωθούν οι εκφραστές αλληλεγγύης στον τρίχρονο αγώνα που δίνουμε.

Χρόνια πολλά και καλή αγωνιστική χρόνια.

Με αίσθημα ένας για όλους και όλοι για έναν και έχοντας σίγουρο ότι θα ανταποκριθείτε για ακόμη μία φορά στο κάλεσμα μας, καλή αντάμωση.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ήττα για την Λαμία από τον Ιωνικό, εντός έδρας… [ΦΩΤΟ]

Ηττήθηκε η Λαμία στον αγώνα με τον Ιωνικό το βράδυ της Δευτέρας 30/1/2023. Με σκορ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *