Παρασκευή , 1 Μαρτίου 2024
Ακολουθήστε μας στο facebook

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας: “Και με τη μάσκα έχουμε φωνή και διεκδικούμε!”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας χαιρετίζει όλους αυτούς τους εργαζόμενους, που κόντρα στη λογική της φίμωσης και του συμβιβασμού που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση, έσπασαν τη σιωπή, ξεπέρασαν το φόβο της κρατικής καταστολής και της εργοδοτικής βίας και απήργησαν για τη ζωή τους, την υγεία τους, τα δικαιώματά τους.

Στην πόλη της Λαμίας πραγματοποιήθηκε συμβολική απεργιακή κινητοποίηση με όλα τα μέτρα προστασίας έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, με κύρια αιτήματα να παρθούν άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του Νομού, την προστασία των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς,την αποσυμφόρηση των  Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, το ξανάνοιγμα τωνσχολείων με αυξημένα μέτρα προστασίας και υλοποίηση των αιτημάτων για προσλήψεις εκπαιδευτικών, μείωση των παιδιών ανά τάξη. Στη συμβολική κινητοποίηση συμμετείχαν και οι απολυμένοι συνάδελφοι από τη σίτιση του Νοσοκομείου που μαζί με τους άλλους εργαζόμενους διεκδίκησαν την επαναπρόσληψή τους.

Παράλληλα, το πρωί της Πέμπτης αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρόεδρο του Ε.Κ. Λαμίας, Γιώργο Οικονόμου παρευρέθηκε στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, για να χαιρετίσει τους εργαζόμενους που απάντησαν με καθολική συμμετοχή στην απεργία, σε  συνέχεια του αγώνα που δίνουν ένα χρόνο τώρα.

Η απεργία στις 26 Νοεμβρίου έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμα προς την Κυβέρνηση να μην τολμήσει να φέρει προς ψήφιση το αντεργατικό έκτρωμα-νομοσχέδιο για τη 10ωρη δουλειά, με απλήρωτες υπερωρίες και επέκταση της δουλειάς και την Κυριακή. Η οργανωμένη φωνή των εργαζομένων είναι αυτό που τους φοβίζει, γι’ αυτό θέλουν να φέρουν νέα εμπόδια στην απεργία, περνώντας μέτρα και ρυθμίσεις που χτυπούν τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση ναρκοθετούν τις συλλογικές διαδικασίες και τις Γενικές Συνελεύσεις των συνδικάτων και επιβάλλουν «ηλεκτρονική ψήφο».

Ο φόβος, η τρομοκρατία, η απαισιοδοξία, η λογική «να λογαριαστούμε μετά», δεν θα περάσει.

 

Συνεχίζουμε Αγωνιστικά!

Και με τη μάσκα έχουμε φωνή και διεκδικούμε!

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ανακατασκευή πεζοδρομίων στο κέντρο της Λαμίας

Ενημέρωση από την Διεύθυνση Υποδομών και Τεχνικών Έργων του Δήμου Λαμιέων   “Στο πλαίσιο εκτέλεσης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *