Δευτέρα , 5 Δεκεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Έτοιμο το γιγαντιαίο δέντρο για τον εορτασμό του Ιωβηλαίου της Ελισάβετ της Αγγλίας

Ολοκληρώθηκε έξω από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ το γλυπτό του Heatherwick Studio το οποίο περιέχει 350 δέντρα και είναι έτοιμο για τον εορτασμό του Ιωβηλαίου της Ελισάβετ της Αγγλίας. Με σχήμα ενός γιγαντιαίου δέντρου, το ύψους 21 μέτρων γλυπτό σχεδιάστηκε για να τραβήξει την προσοχή σε μια καμπάνια δενδροφύτευσης, σηματοδοτώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τα 70 χρόνια βασιλείας της Ελισάβετ.

Στα από χάλυβα κλαδιά του στηρίζονται 350 ζωντανά δέντρα, τα οποία δίνουν το όνομα στο έργο: «Tree of Trees». Γύρω από την κεντρική χαλύβδινη δομή του γλυπτού, χαλύβδινοι σωλήνες περιστρέφονται και εκτείνονται προς τα έξω για να σχηματίσουν τα «κλαδιά». Στα «κλαδιά», μέσα σε αλουμινένια δοχεία, 350 διαφορετικά είδη δέντρων που απαντιούνται σε όλη τη Βρετανία.

ADVERTISING

Μετά το πέρας των εορτασμών, θα αποσυναρμολογήσουν το «Δέντρο των Δέντρων» και τα δέντρα θα αποθηκευτούν πριν δωρηθούν σε κοινότητες σε όλη τη χώρα για να φυτευτούν τον Οκτώβριο. Το πρόγραμμα δενδροφύτευσης στο οποίο το γλυπτό στοχεύει να τραβήξει την προσοχή των Βρετανών ακούει στο όνομα «Queen’s Green Canopy»· από τον περασμένο Οκτώβριο έως σήμερα έχουν, στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, φυτευτεί πάνω από ένα εκατομμύριο δέντρα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

zougla.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

To Newsletter του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας [11/2022]

Το Newsletter του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας – Τεύχος Νοεμβρίου 2022 Στο Newsletter καταγράφονται όλες οι δράσεις …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *