Δευτέρα , 4 Μαρτίου 2024
Ακολουθήστε μας στο facebook

Eurobank – Έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης Tier 2, ύψους 300.000.000€

 

Η ανακοίνωση από τον τραπεζικό όμιλο της Eurobank

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης Tier 2 ύψους €300 εκατ.

Η Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία («Eurobank Holdings», «Εκδότης») ανακοινώνει ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης (subordinatedTier 2), ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ. Η εμπιστοσύνη των επενδυτών στη φερεγγυότητα της Eurobank Holdings είχε σαν αποτέλεσμα η συνολική ζήτηση να φτάσει τα 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ, δίνοντας την δυνατότητα να μειωθεί η απόδοση κατά 0,50%, από 6,875% που ήταν η αρχική προσφορά, σε 6,375%.

Το ομόλογο έχει ημερομηνία λήξης στις 25 Απριλίου 2034, με δυνατότητα ανάκλησης στις 25 Aπριλίου 2029 (10.25NC5.25), και ετήσιο τοκομερίδιο 6,25%. Η ημερομηνία διακανονισμού είναι στις 25 Ιανουαρίου 2024 και τα ομόλογα θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου (στην αγορά Euro MTF).

Η έκδοση είχε διεθνή απήχηση και υπερκαλύφθηκε σχεδόν 6 φορές, έχοντας συγκεντρώσει εντολές από 148 διαφορετικούς επενδυτές.

H συμμετοχή από ξένους επενδυτές αντιπροσωπεύει το 80% του βιβλίου, προερχόμενη κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο (35%), τη Γαλλία (13%) και την Ιταλία (9%). Το 64% κατανεμήθηκε σε Διαχειριστές Κεφαλαίων (AssetManagers) και Οργανισμούς Εναλλακτικών Επενδύσεων (HedgeFunds), το 23% κατανεμήθηκε σε Τράπεζες και Τράπεζες Ιδιωτών (PrivateBanks) και το 7% σε Ασφαλιστικά και Συνταξιοδοτικά Ταμεία.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν μέσω της έκδοσης θα συνεισφέρουν στην κάλυψη των υποχρεώσεων του ομίλου της Eurobank Holdings όσον αφορά τον συνολικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας και θα διατεθούν για επιχειρηματικούς σκοπούς της Τράπεζας Eurobank Α.Ε. (Τράπεζα). Η έκδοση αντανακλά τη συνεχή δέσμευση του ομίλου της Eurobank Holdings στην προστασία των καταθετών της Τράπεζας και συνεισφέρει στην πληρέστερη διαμόρφωση της καμπύλης απόδοσης των ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης του Εκδότη στην αγορά.

Οι συντονιστές της έκδοσης ήταν οι BNP Paribas, Bank of America, JP Morgan, MorganStanley και UBS Investment Bank.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τμήμα InvestorRelations investor_relations@eurobankholdings.gr.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: «Φέτος Στηρίζουμε την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Διακρίσεων»

  Στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μηδενικής Ανοχής (κάθε 1η Μάρτη), ενώνουμε τις φωνές …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *