Πέμπτη , 28 Σεπτεμβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

EUROBANK: Ενίσχυση του θεσμού των Μικροπιστώσεων

 

Ανακοίνωση (22/6/2023) από την EUROBANK

O θεσμός των μικροπιστώσεων αποτελεί ένα βασικό εργαλείο για τη δημιουργία και ενίσχυση της συμπεριληπτικής οικονομίας (InclusiveFinance)με αποτέλεσμα την ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης κυρίως ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Η ActionFinanceInitiative (AFIMicrofinanceSA) και η Eurobank ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο για τον κλάδο στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, βάσειτου νόμου 4701/2020, η AFIMicrofinanceSA έλαβε άδεια λειτουργίας ως ανεξάρτητος πάροχοςμικροπιστώσεων, από την Τράπεζα της Ελλάδας, και ξεκινά τη χορήγηση επιχειρηματικών μικροδανείων, ποσού έως 15.000 ευρώ, που δύναται να φθάσει έως και 25.000 ευρώ.
Με τα νέα δεδομένα, η AFIMicrofinanceSA, εκταμιεύοντας μόνη της χρηματοδοτήσεις, έχει στόχο να επεκτείνει τις δραστηριότητές της, παρέχοντας στήριξη σε ανθρώπους που αναζητούντην ευκαιρία να αναπτύξουν τις ιδέες και τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.
ΣτηνAFIMicrofinanceSA, η Eurobank συμμετέχει πλέον ως βασικός μέτοχος, ενώ θα παρέχει επίσης και χρηματοδότηση προς την εταιρεία, υπηρετώντας τις αρχές της συμπεριληπτικής και βιώσιμης ανάπτυξης και την προώθηση της ιδέας των μικροπιστώσεων, ως μιας από τις κεντρικές της δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Η AFI ιδρύθηκε το 2014από την ActionAid Hellas και τον εξειδικευμένο γαλλικό οργανισμό ADIE, ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, μεσκοπόνα προάγει τη χορήγηση μικροπιστώσεων στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του οικονομικού και κοινωνικού αποκλεισμού, την παροχή βοήθειας σε ανέργους, αυτοαπασχολούμενους και εν γένει ευάλωτες κατηγορίες πολιτών, διευκολύνοντας στην πράξη τις παραπάνω κατηγορίες πολιτών που επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Η AFI συνεργάζεται από το 2016 με την Eurobank,παρέχοντας, στο πλαίσιο του προγράμματος για την απασχόληση και την κοινωνική καινοτομία («EaSI»), υπηρεσίες καθοδήγησης, εκπαίδευσης και συμβουλευτικής υποστήριξης σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες και ειδικότερα σε ευπαθή άτομα που επιθυμούν να ξεκινήσουν ή να αναπτύξουν μια πολύ μικρή επιχείρηση, καθώς και σε υφιστάμενες πολύ μικρές επιχειρήσεις, τόσο στη φάση της εκκίνησης όσο και της ανάπτυξής τους, με στόχο την αύξηση της πρόσβασης αυτών στη μικροχρηματοδότηση.
Μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο του προγράμματος EaSI και σε συνεργασία με την AFI, έχουν χορηγηθεί από την Eurobank700 μικροδάνεια, ενισχύοντας την ελληνική μικροεπιχειρηματικότητα με περισσότερα από 7 εκατομμύρια ευρώ.

Έχουν δημιουργηθεί 913 νέες θέσεις εργασίας μέσω αυτοαπασχόλησης και υποστήριξης επιχειρήσεων για την πρόσληψη νέων υπαλλήλων. Το 60% των επιχειρήσεων που έχουν λάβει χρηματοδότηση είναι νέες επιχειρήσεις και το 43% ανήκουν σε γυναίκες.

Hκοινωνικο-οικονομική σημασίατων μικροπιστώσεων και ηοικονομική συμπερίληψη ευρύτερα,έχει αναγνωριστεί από την Eurobank ως ένας από τους στόχους της Στρατηγικής Βιωσιμότητας της Τράπεζας.Στρατηγικό στόχο της Eurobankαποτελεί η περαιτέρω ενίσχυση πρωτοβουλιών όπως του ActionFinanceInitiative, ώστε να συνδράμει,με ουσία και με μετρήσιμα αποτελέσματα,στηδημιουργία μιας συμπεριληπτικής οικονομίας που θα παρέχει τη δυνατότητα σε άτομα ή ομάδες να βελτιώσουν το επίπεδο διαβίωσης, να αναπτυχθούν και να συνδράμουν στην οικονομική ανάπτυξη σε τοπικό και εθνικό επίπεδο._

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Ερυθρού Σταυρού για 13 ημέρες

  Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Ερυθρού Σταυρού στη Λαμία λόγω τη κατασκευής του στεγάστρου του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *