Τρίτη , 31 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook
1η σειρά Χρυσόστομος Καβουνίδης, Managing Director Boston Consulting Group Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων Έλενα Αθουσάκη, Head of ESG, Sustainability & Climate Change, Motor Oil Group Σπύρος Κουβέλης, Director EPLO Institute for Sustainable Development 2η σειρά Μηνάς Χανιώτης,Business Innovation & Digital Transformation Director, Mytilineos Ελευθέριος Βλαχογιάννης, Βοηθός Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Global Transaction Banking Νεκτάριος Νώτης, Founder & CEO NOTICE - Content and Services Γιώργος Φιλιόπουλος, CEO Entreprise Greece

Eurobank: Επένδυση με κριτήρια ESG: Η ευκαιρία για τις ελληνικές επιχειρήσεις

Η Enterprise Greeceκαιη EUROBANK διοργάνωσαν διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Επένδυση με κριτήρια ESG: Μια μεγάλη ευκαιρία για την επέκταση των ελληνικών επιχειρήσεων» την Τετάρτη, 1η Δεκεμβρίου 2021.

Στο μεταπανδημικό περιβάλλον και υπό το βάρος ισχυρών προκλήσεων, όπως η κλιματική αλλαγή καιη απαίτηση καταναλωτών και επενδυτών για βιώσιμες, ηθικές επιχειρηματικές πρακτικές, ο ταχύς μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων, μέσω της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης, σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, στη βάση των προτύπων ESG, αποτελεί κεντρική προτεραιότητα.Σκοπός τηςεκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των ελληνικών επιχειρήσεων για τις ευκαιρίες που απορρέουν από την υιοθέτηση περιβαλλοντικών, κοινωνικών και σχετικών με τη διακυβέρνηση προτύπων (ΠΚΔ – ESG)για την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων, την επέκτασή τους σε διεθνείς αγορές καιτην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους στην πορεία προς τοστόχο της βιώσιμης ανάπτυξης.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο FACEBOOK

Την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποίησαν με χαιρετισμούς ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της EUROBANK και επικεφαλής Corporate&InvestmentBanking, κ. Κωνσταντίνος Βασιλείου και ο Διευθύνων Σύμβουλος της EnterpriseGreece, κ. Γιώργος Φιλιόπουλος.

Ομιλίες πραγματοποίησαν ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος της EnterpriseGreece, κ. Γιάννης Σμυρλής, ο κ. JohnCarroll, HeadofInternational&TransactionalBanking στη SantanderUK και o κ. Μιχάλης Σπανός, CEO της GlobalSustain. Ακολούθησε συζήτηση που οργανώθηκε σε δύο πάνελ. Στην ενότητα για την πράσινη μετάβαση τοποθετήθηκαν, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κα Αλεξάνδρα Σδούκου, ο κ. Σπύρος Κουβέλης, Director τουEPLOInstituteforSustainableDevelopmentκαι η κα Έλενα Αθουσάκη,Head of ESG, Sustainability & Climate Change στον Όμιλο Motor Oil.

Στο πάνελ για την ψηφιακή μετάβαση πραγματοποιήθηκαν τοποθετήσεις των κ.κ. Χρίστου Δήμα, Υφυπουργού Έρευνας & Τεχνολογίας του YπουργείουΑνάπτυξης και Επενδύσεων, Μηνά Χανιώτη, BusinessInnovation & Digital Transformation Director στον Όμιλο Μυτιληναίου και Χρυσόστομου Καβουνίδη, ManagingDirector στηBostonConsultingGroup. Ηκα. Svetlana Belacka, Data Analyst του EMEA Bloomberg,παρουσίασεέρευνατου Bloomberg μεθέμα «What is next for FDI post – pandemic».

Τη διαδικτυακή εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 382εκπρόσωποι επιχειρήσεων, συντόνισε ο δημοσιογράφος, Founder & CEO της NOTICE – ContentandServices, κ. Νεκτάριος Νώτης.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της EUROBANK και επικεφαλής Corporate&InvestmentBanking, κ. Κωνσταντίνος Βασιλείου, ανέφερε:

«Στην EUROBANK, υποστηρίζουμε ενεργά τις ελληνικές επιχειρήσεις μέσω εξελιγμένων χρηματοδοτικών εργαλείων και επενδυτικών τοποθετήσεων σε πρωτοπόρα εμβληματικά έργα με ισχυρό ESG αποτύπωμα. Παράλληλα, επενδύοντας στρατηγικά σε σύγχρονες ψηφιακές πλατφόρμες, όπως το Digital Academy for Business, το Exportgate και το Trade ClubAlliance, υποστηρίζουμε στην πράξη την εξωστρέφεια της ελληνικής επιχειρηματικότητας, συμβάλλοντας στην υιοθέτηση και προώθηση καινοτόμων πρακτικών που προάγουν τη μετάβαση προς την πράσινη οικονομία.».
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της EnterpriseGreece, κ. Γιώργος Φιλιόπουλος, επεσήμανε: «Τα τελευταία χρόνια, τα πρότυπα ESG αποτελούν σημαντικό κριτήριο στη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων παγκοσμίως. Η ανάγκη υιοθέτησης προτύπων ESG έγινε επιτακτική τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς ο κόσμος αντιμετωπίζει μια έκτακτη ανάγκη – την αυξανόμενη κλιματική αλλαγή. Τώρα, στον απόηχο της πανδημίας COVID-19, υπάρχει μια ανανεωμένη διεθνής δέσμευση για πράσινη, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη.».

OΥφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Χρίστος Δήμας, δήλωσε:

«Η διαχείριση της κλιματικής κρίσης απαιτεί την υιοθέτηση οικονομικά βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης που συνάδει με τις “ESG προτεραιότητες”. Ο τομέας του περιβάλλοντος είναι κατεξοχήν πεδίο έρευνας και καινοτομίας όπου οι Ερευνητικοί Φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στηρίζονται σημαντικά και ασχολούνται αποτελεσματικά με την αντιμετώπιση και το μετριασμό της κλιματικής αλλαγής.».

Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Yπουργείου Εξωτερικών και πρόεδρος της EnterpriseGreece, κ. Γιάννης Σμυρλής, δήλωσε:

«Η ελληνική οικονομία μεταμορφώνεται. Και αυτή η μεταμόρφωση είναι πλέον μετρήσιμη τόσο στο ρεκόρ αύξησης των εξαγωγών μας, όσο και στην αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων. Στόχος μας να κάνουμε την Ελλάδα πιο ανταγωνιστική και φιλική προς τις επιχειρήσεις, με την μείωση της φορολογικής τους επιβάρυνσης, όπως επίσης και με το παράλληλο εγχείρημα του ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελλάδας, μέσω πρωτοβουλιών όπως η δημιουργία ενός εθνικού δικτύου 5G, που θα αποτελέσει ένα από τα πρώτα στον κόσμο.».

Η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, κα Αλεξάνδρα Σδούκου, σε μαγνητοσκοπημένη παρέμβασηανέφερε:

«Τα κριτήρια ESG απασχολούν πλέον και το ελληνικό «επιχειρείν» πολύ έντονα καθώς οι επενδυτές πια στρέφονται σε επενδύσεις που, πέρα από ένα υγιές return on investment, έχουν και ένα θετικό περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόσημο. Τα κριτήρια ESG συμβάλουν ώστε το πρόσημο αυτό να είναι σαφές, μετρήσιμο και αποδείξιμο. Στο ΥΠΕΝ χαιρετίζουμε την ευρύτερη υιοθέτηση των κριτηρίων αυτών από τις ελληνικές επιχειρήσεις και προσβλέπουμε σε μια στενή συνεργασία με την Αγορά για να επιτύχουμε τους φιλόδοξους στόχους μας για την προστασία του περιβάλλοντος και την αύξηση της κοινωνικής ευημερίας.».

1η σειρά
Χρυσόστομος Καβουνίδης, Managing Director Boston Consulting Group
Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων
Έλενα Αθουσάκη, Head of ESG, Sustainability & Climate Change, Motor Oil Group
Σπύρος Κουβέλης, Director EPLO Institute for Sustainable Development
2η σειρά
Μηνάς Χανιώτης,Business Innovation & Digital Transformation Director, Mytilineos
Ελευθέριος Βλαχογιάννης, Βοηθός Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Global Transaction Banking
Νεκτάριος Νώτης, Founder & CEO NOTICE – Content and Services
Γιώργος Φιλιόπουλος, CEO Entreprise Greece

 

Γιώργος Φιλιόπουλος, CEO Entreprise Greece
Κωνσταντίνος Βασιλείου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, επικεφαλής Corporate & Investment Banking της EUROBANK

______________________________________________________________________________________________
Enterprise Greece
Η Εταιρεία Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.
Περισσότερες Πληροφορίες για συντάκτες:
ENTERPRISEGREECE | Γραφείο Τύπου– 210 3355705, Χρήστος Ρουμελιώτης c.roumeliotis@eg.gov.gr

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στο επίκεντρο ημερίδας στα Τρίκαλα «Τα λαϊκά Σύμβολα των Καραγκούνηδων»

«Τα λαϊκά Σύμβολα των Καραγκούνηδων» είναι το θέμα της τρίτης Ημερίδας του Λαογραφικού Πολιτιστικού & …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *