Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Eurobank – «Πρωτοβουλία για το Δημογραφικό»: Στο Καστελόριζο οι πρώτες δράσεις της!

 

Από το ακριτικό Καστελόριζοενεργοποιείται,με δύο δράσεις, η Πρωτοβουλία για το Δημογραφικότης Eurobank, που αφορά στην έμπρακτη στήριξη οικογενειών που θέλουν να αποκτήσουν παιδιά και ζουν σε ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα στον Έβρο, τα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα έως το Καστελόριζο.

ΤηνEurobank εκπροσώπησε ο Γενικός Διευθυντής Marketing & Εταιρικής Επικοινωνίας, κ. Μιχάλης Βλασταράκης, ο οποίοςπαρουσίασε την Πρωτοβουλία, ενώ ακολούθησε ενημέρωση από τους ιδρυτές της Be-Live, γιατρούς αναπαραγωγής κ.κ.Βασίλη Κελλάρη και Χάρη Χηνιάδη, με θέμα την υπογονιμότητα, τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης και τους τρόπους με τους οποίους η Be-Liveμπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες αυτές, δωρεάν, στους ενδιαφερόμενους, στο πλαίσιο του Προγράμματος. Στον ίδιο χώρο, την Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Μεγίστης, πραγματοποιήθηκε επίσης ψυχο-εκπαιδευτικό σεμινάριο για γονείς, με τίτλο «Αξιοποιώντας τα Όρια για μία Λειτουργική Επικοινωνία στην Οικογένεια» και εισηγήτριες τις ψυχολόγους κ.κ. Αλεξάνδρα Παπακώστα και Μαρία Αλεξιάδου, της Ένωσης«Μαζί για το Παιδί». Η ψυχολογική υποστήριξη γονέων/κηδεμόνων, εκπαιδευτικών και εφήβων παρέχεται μέσω της Γραμμής 11525 της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» που υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα.

Πρόκειται για την πρώτη μιας σειράς αποστολών που προγραμματίζονται στις περιοχές που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα της Eurobank για την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος. Στην εκδήλωση,παρουσία κατοίκων του νησιού, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Μεγίστης, κ.κ. Γιώργος Σαμψάκος και Στράτος Αμύγδαλος, ο Διοικητής Άμυνας Νήσου Μεγίστης, Συνταγματάρχης Αθανάσιος Φωτεινόγλου, ο Διευθυντής Περιφερειακής Αγοράς Δωδεκανήσου Eurobank, κ. Ευάγγελος Μαργκέλης και παράγοντες της τοπικής κοινότητας.

Ο Γενικός Διευθυντής Marketing & Εταιρικής Επικοινωνίας της Eurobank, κ. Μιχάλης Βλασταράκης, δήλωσε «Με την ολοκληρωμένη νέα αυτή πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για το Δημογραφικό, η Eurobank αναδεικνύει ένα κρίσιμο ζήτημα που αποτελεί μείζονα πρόκληση για την ελληνική κοινωνία και την οικονομία. Αξιοποιώντας και την εξειδίκευση αξιόπιστων εταίρων, ενεργοποιούμε ένα δυναμικό οικοσύστημα δράσεων σε πέντε πυλώνες και στεκόμαστε δίπλα στους νέους γονείς με δωρεάν υπηρεσίες,επιδιώκοντας να ενθαρρύνουμε την απόφασή τους να αποκτήσουν παιδιά. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς, η φιλοξενία των πρώτων δράσεων της Πρωτοβουλίας στο Καστελόριζο, η δε θερμή ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας μας ενθαρρύνει ακόμα περισσότερο. Κάνουμε τηναρχή από την ενίσχυση των ακριτικών περιοχών της χώρας, που έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση της μεγάλης αυτής πρόκλησης, ξεκινούμε με σχέδιο, προγραμματισμό, συνεργασίες και συνέργειες να επενδύσουμε, σήμερα, στο μέλλον.».

Οι πέντε πυλώνες της Πρωτοβουλίας για το Δημογραφικό περιλαμβάνουν δράσεις για τη στήριξη της οικογένειας σε συνεργασία με την «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, την Be-Live και την Ένωση «Μαζί για το παιδί», προνομιακά τραπεζικά προγράμματα με κοινωνική στόχευση σευφιστάμενους και δυνητικούς πελάτες από τον Έβρο, το ΒΑ Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, που θα αποκτήσουν παιδί από την 1η Απριλίου 2021, συνέργειες με επιχειρήσεις για στοχευμένες δράσεις, ανάπτυξη δημοσίου διαλόγου για το Δημογραφικό και εκτεταμένο πρόγραμμα στήριξης των οικογενειών των εργαζομένων της Eurobank.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Καστελόριζο, ο κ. Μ.Βλασταράκηςπαρέλαβε τιμητική πλακέτα,για την «Πρωτοβουλία για το Δημογραφικό»,από τονΔήμαρχο Μεγίστης,κ. Γιώργο Σαμψάκοκαι τον Αντιδήμαρχο Μεγίστης, κ. Στράτο Αμύγδαλο,τους οποίους ευχαρίστησε για τη συγκινητική ανταπόκρισή τους στην Πρωτοβουλία.
Ο κ. Βλασταράκης επισκέφθηκε επίσης τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πηγαδιού, του οποίου ο Όμιλος Eurobankέχει χορηγήσει εργασίες αναστήλωσης.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στο 22o Παγκόσμιο Συνέδριο LNG, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την  Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022. Στις 09:00 ο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *