Breaking News

Ευρυτανία: Βελτίωση του δρόμου Ανιάδα – Βύθισμα – Ψιανά

 

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΥ ΑΝΙΑΔΑ – ΒΥΘΙΣΜΑ – ΨΙΑΝΑ (Α΄ ΦΑΣΗ)».

Πρόκειται για έργο αρχικού προϋπολογισμού ύψους 300.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε και δημοπράτησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Αντικείμενο του έργου είναι η υλοποίηση παρεμβάσεων βελτίωσης της προσβασιμότητας του υπάρχοντος δημοτικού δρόμου Ανιάδα – Βύθισμα – Ψιανά με την εκτέλεση εργασιών:

➢ Διαπλάτυνσης σε συνολικό μήκος 1 χιλιομέτρου περίπου, ώστε να αποκτήσει ο δρόμος ελάχιστο καθαρό πλάτος 5,50μ.

➢ Κατασκευής τεσσάρων τεχνικών έργων συγκέντρωσης και απορροής των όμβριων υδάτων, κρασπεδόρειθρων και τοίχων αντιστήριξης.

➢ Ασφαλτόστρωσης τμήματος του δημοτικού δρόμου σε μήκος 850 περίπου μέτρων.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε:

«Υλοποιούμε στην Ευρυτανία σειρά παρεμβάσεων βελτίωσης του οδικού δικτύου, για να είναι ασφαλείς οι μετακινήσεις των συμπολιτών μας και των επισκεπτών του τόπου. Βασική προϋπόθεση, που έχουμε θέσει είναι η υλοποίηση των οδικών έργων με την ελάχιστη δυνατή αλλοίωση του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Άρης Τασιός τόνισε: «Με στόχο τα χωριά της Ευρυτανίας να αποκτήσουν άσφαλτο ξεκινάμε τις παρεμβάσεις μας για την βελτίωση της προσβασιμότητας του υπάρχοντος δημοτικού δρόμου Ανιάδα – Βύθισμα – Ψιανά. Με προσήλωση στο πρόγραμμά μας συνεχίζουμε να υλοποιούμε έργα που αίρουν την απομόνωση των χωριών μας και απαντούν σε χρόνια προβλήματα της περιοχής».

Δες επίσης

Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας: Ανακύκλωση με παιχνίδι, δράση & φαντασία στην Πολύδροσο Φωκίδας!

   ♻️ Μαθαίνουμε να προστατεύουμε τον πλανήτη παίζοντας! Το Δημοτικό Σχολείο Πολυδρόσου, της Δ.Ε. Παρνασσού …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *