Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Φάνης Σπανός «Προωθούμε μαζί έργα και δράσεις για την ανάπτυξη της Ευρυτανίας»

 

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Άρης Τασιός είχαν την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024, συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Καρπενησίου Χρήστο Κακαβά και τον Δήμαρχο Αγράφων Αλέξη Καρδαμπίκη.

Αντίστοιχες συναντήσεις έγιναν και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες για την ενημέρωση κυρίως όσων ανέλαβαν καθήκοντα με το νέο έτος, αλλά και για τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει σε ότι αφορά:

➢ Έργα που είναι επιλέξιμα προς ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ.

➢ Χρηματοδοτικά εργαλεία, που είναι στη διάθεσή τους, όπως το «Leader» και άλλα προγράμματα.

➢ Τον Αναπτυξιακό Οργανισμό «ΣΚΑΠΑΝΗ ΑΕ» της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο οποίος είναι σε θέση πλέον να υποστηρίξει πλήρως τους Δήμους για την ωρίμανση έργων.

Συζητήθηκαν επίσης, οι προτεραιότητες σε έργα και δράσεις για την Π.Ε. Ευρυτανίας, όπως έχουν αποτυπωθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2024 και το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Μετά την συνάντηση, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε:

«Ολοκληρώσαμε στην Π.Ε. Ευρυτανίας τον κύκλο των συναντήσεων με όλους τους Δημάρχους της Στερεάς Ελλάδας. Είναι οι βασικοί μας σύμμαχοι στον αγώνα για την ανάπτυξη του τόπου μας και για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. »Ενημερώσαμε τους φίλους Δημάρχους Καρπενησίου και Αγράφων για τα χρηματοδοτικά εργαλεία, που είναι στη διάθεσή τους, όπως και για τη «ΣΚΑΠΑΝΗ», που μπορεί να τους υποστηρίξει στην ωρίμανση έργων. Επίσης, μιλήσαμε για τις ιδιαιτερότητες της Ευρυτανίας, για τα έργα και τις δράσεις που πρέπει να προωθήσουμε μαζί, για να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο!» Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Άρης Τασιός τόνισε: «Με την ίδια όρεξη και με πολύ περισσότερη εμπειρία και στοχοπροσήλωση συνεχίζουμε το έργο μας στην Ευρυτανία. Στην προσπάθεια μας αύτη, οι Δήμοι μας, είναι συνοδοιπόροι και πολύτιμοι σύμμαχοι. Στην σημερινή πρώτη προγραμματική κουβέντα με τον Περιφερειάρχη μας και τους Δημάρχους είχαμε την ευκαιρία να θέσουμε τις βασικές μας προτεραιότητες. Από κοινού οικοδομούμε την Ευρυτανία του αύριο».

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο απολογισμός της νέας Περιφερειακή Αρχής των 100 πρώτων ημερών και του περιφερειάρχη Δ. Κουρέτα

Η νέα Περιφερειακή Αρχή μέσα στις 100 πρώτες ημέρες, προχώρησε σε έργα , δράσεις και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *