Δευτέρα , 4 Μαρτίου 2024
Ακολουθήστε μας στο facebook

Φάτνη εκκλησίας με δύο μητέρες του Ιησού, έχει σοκάρει τους πιστούς στην Ιταλία

 

Σάλος έχει προκληθεί στην Ιταλία από την φάτνη που έστησε ανεκτικός στην διαφορετικότητα ιερέας σε ένα χωριό της Νάπολης.

Η φάτνη στην Εκκλησία των Αγίων Πέτρου και Παύλου, στο Capocastello di Mercogliano στην επαρχία του Αβελίνο κοντά στη Νάπολη, αναπαριστά τη γέννηση του Ιησού με δύο μητέρες – αναφορά στα ομόφυλα ζευγάρια – αντί για την παραδοσιακή εικόνα με τη Μαρία και τον Ιωσήφ.

Μάλιστα,όπως αναφέρει ο skai.gr,  η μία Μαρία φορά πέπλο στα χρώματα της LGTB κοινότητας, του ουράνιου τόξου. Λίγο πιο πέρα, ο Ιωσήφ.

 

«Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε όλο και πιο συχνά στις ενορίες μας παιδιά από νέους τύπους οικογενειών, παιδιά χωρισμένων και διαζευγμένων γονέων, ομόφυλων ζευγαριών ή μονογονεϊκών οικογενειών» δήλωσε στο Reuters ο ιερέας της εκκλησίας.

«Ήθελα να δείξω με αυτή τη σκηνή ότι οι οικογένειες δεν είναι πλέον μόνο οι παραδοσιακές», είπε ο πατέρας Vitaliano Della Sala, γνωστός στην Ιταλία για τη συμπάθεια τους προς τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Μάλιστα, απαντώντας στις αντιδράσεις, τόνισε ότι η στάση του είναι σύμφωνη με εκείνη του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος αυτή την εβδομάδα, σε μια απόφαση ορόσημο, επέτρεψε στους ιερείς να ευλογούν τα ομόφυλα ζευγάρια.

Πηγή: skai.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: «Φέτος Στηρίζουμε την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Διακρίσεων»

  Στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μηδενικής Ανοχής (κάθε 1η Μάρτη), ενώνουμε τις φωνές …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *